واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: نخست وزير پاكستان به دادگاه احضار شد تشديد زمزمه كودتا در اسلا م آباد
گروه بين الملل: روز دوشنبه، ديوان عالي پاكستان، كه بالاترين مرجع رسيدگي قضايي در اين كشور است، يوسف رضا گيلاني، نخست وزير را در ارتباط با پرونده مربوط به فرمان عفو شماري از سياستمداران پاكستاني در سال 2007 ميلادي به دادگاه احضار كرده و به اين ترتيب، احتمال پيگرد قضايي آقاي گيلاني مطرح شده است.
به گزارش بي بي سي، اين فرمان عفو كه توسط دولت سابق پاكستان صادر شد از جمله شامل منع پيگرد آصف علي زرداري، رئيس جمهوري كنوني مي شود كه تا پيش از آن، به اتهام فساد مالي تحت تعقيب قرار داشت.
ديوان عالي پاكستان در دسامبر سال 2009 ميلادي حكم عفو صادر شده از سوي دولت را لغو كرد و از دولت جديد خواست تا به پرونده كساني كه مشمول عفو شده اند رسيدگي كند.
مهلتي كه ديوان عالي براي گشايش دوباره پرونده ها تعيين كرده بود امروز به پايان رسيد و به همين دليل هم نمايندگاني از دولت براي اداي توضيحات در اين باره به دادگاه احضار شدند.
خبرگزاري فرانسه به نقل ازقاضي نصيرالملك گفته است كه يوسف رضا گيلاني، در مقام بالاترين مقام مسئول دولتي، به دليل سرپيچي از حكم ديوان عالي براي پاسخگويي احضار شده است.
ديوان عالي از آقاي گيلاني خواسته است تا در روز پنج شنبه( 19 ژانويه) شخصا در محل ديوان عالي حضور يابد.
به گفته خبرنگاران آقاي گيلاني مي تواند تا زماني كه رسيدگي به پرونده اهانت به دادگاه در جريان است به مسووليت هاي خود در سمت نخست وزير ادامه دهد.
نخست وزير پاكستان در شرايطي به ديوان عالي احضار شده است كه تنش هاي سياسي اخير در اين كشور، دولت غيرنظامي او را گرفتار بي ثباتي كرده است.
قرار بود روز دوشنبه پارلمان پاكستان در يك راي گيري مشخص كند كه آيا نمايندگان با ساختار سياسي و پارلماني پاكستان موافق يا مخالف هستند.
نخست وزير از نمايندگان مجلس خواسته كه بين دموكراسي و ديكتاتوري يكي را انتخاب كنند.
در همين حال ديوان عالي رسيدگي به نامه اي جنجالي را از سر گرفته كه گفته مي شود در آن از ارتش آمريكا خواسته شده بود تا بعد از كشته شدن اسامه بن لادن در پاكستان، از وقوع كودتا در اين كشور جلوگيري كند.
انتشار اين نامه، كه نويسنده آن مشخص نشده، و انتقاد آقاي گيلاني از رهبران ارتش در جريان يك گفتگوي رسانه اي، باعث شد كه ارتش علنا از آقاي گيلاني انتقاد كرده و نسبت به پيامدهاي احتمالي اظهارات او هشدار دهد.
هفته گذشته نخست وزير پاكستان، در تلاش براي كاهش تنش بين دولت و ارتش و جلب نظر مساعد نظاميان، در جريان نشست كميته دفاعي كابينه خود با لحني مسالمت جويانه در مورد ژنرال اشفق كياني، رئيس ستاد نيروي زميني ارتش گفت: "دولت و پارلمان و برتر از همه مردم وطن پرست، با تمام وجود از نيروهاي مسلح و پرسنل امنيتي شجاع كشور حمايت مي كنند."
اما در تغيير موضعي دوباره ، "يوسف رضا گيلاني" در پاسخ به درخواست ژنرال "اشفق كياني" فرمانده ارتش پاكستان كه از وي خواسته بود درباره جنجال ارسال نامه بدون امضا براي آمريكا توضيح دهد، گفت كه خود را ملزم به پاسخ گويي به ارتش نمي داند.
گيلاني همچنين گفت: "تنها به پارلمان پاسخ گو هستم; در مورد هر شكايتي به جز پارلمان ملزم به پاسخ گويي به هيچ كس نيستم. هر وقت كه پارلمان بخواهد موضع خود را اعلام خواهد كرد."
افزايش تنش سياسي اخير باعث شده است كه روابط ارتش و دولت به پايين ترين سطح از سال 1999 ميلادي برسد.
ارتش پاكستان، به خصوص فرماندهان ارشد نيروي زميني، سابقه مداخله در امور سياسي را دارند و از زمان استقلال پاكستان در سال 1947 در اين كشور سه كودتاي نظامي روي داده و به سقوط دولت هاي غيرنظامي منجر شده است.
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]