واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبيركل كتابخانههاي عمومي كشور:شهرهاي بالاي 100 هزار نفر صاحب كتابخانه مركزي ميشوند
خبرگزاري فارس: دبيركل كتابخانههاي عمومي كشور گفت: تا افق 1404 شهرهاي با بيش از 100 هزار نفر جمعيت صاحب كتابخانه عمومي مذهبي ميشوند.
به گزارش خبرگزاري فار س از اردبيل، منصور واعظي امشب در آيين افتتاح كتابخانه مركزي اردبيل افزود: در برنامه كوتاه مدت خود كه مبناي حركت ما تا سال 93 است در بسياري از مناطق كشور اين مهم تحقق خواهد يافت ولي پيشبيني كرديم در افق بلند مدت ما تمام شهرهاي بالاي 100 هزار نفر صاحب كتابخانه مركزي مجهز و مجلل شوند.
وي با اعلام اينكه هماكنون در سطح كشور يك هزار و 800 باب كتابخانه فعال است، گفت: به طور متوسط در هر كتابخانه بيش از 9 هزار و 200 جلد كتاب وجود دارد كه اين سرانه در استان اردبيل 7 هزار و 900 جلد است.
واعظي با اعلام اينكه در چشمانداز سال 1404 ايران به كشورهاي پيشرو در حوزه كتاب، كتابخواني و كتابداري تبديل خواهد شد، تصريح كرد: در اين سند ايران جزو 15 كشور پيشرو در اين حوزه خواهد بود كه اميدواريم در سرانه مطالعه و ساخت و ساز كتابخانهها نيز به پيشتازي خود ادامه دهيم.
وي با اعلام اينكه نهاد كتابخانههاي كشور سند توسعه هر استان را در اين بخش تدوين كرده است، گفت: مبناي عمل ما برنامه و دورخيز 17 سالهاي است كه براي تمامي استانها به صورت يك چشمانداز تعريف و تدوين شده است و پيشبيني شده تمام استانها به شاخصهاي ساخت و ساز مطابق با الگوهاي طراحي شده دست يابند.
واعظي ادامه داد : در حالي كه پيش از آغاز خدمات دولت نهم سرانه كتابخانههاي عمومي كشور كمتر از يك متر بود الان اين سرانه به دو متر رسيده است و در برخي استانها نيز نظير اردبيل نزديك به سه متر است.
وي اظهار اميدواري كرد تا پايان برنامه چهارم توسعه سرانه فضاهاي كتابخانهاي به سه متر افزايش يابد.
دبيركل كتابخانههاي عمومي كشور عملكرد مسئولان استان اردبيل در تجهيز و ساخت كتابخانههاي عمومي را رضايت بخش توصيف كرد و گفت: تا پايان برنامه پنجم 10 پروژه كتابخانه در استان اردبيل احداث ميشود.
واعظي در ادامه به ساختار مناسب كتابخانههاي عمومي كشور اشاره كرد و گفت: با ساختار خوبي كه اين نهاد از آن بهرهمند است اداره كتابخانهها برعهده مقامات استاني و شهرستاني گذاشته شده است و ما تلاش ميكنيم به عنوان ناظر بر عملكرد استانداران و فرمانداران در تقويت انجمنهاي كتابخانههاي عمومي نظارت كنيم.
وي با تاكيد بر ضرورت اختصاص نيم درصد درآمد شهرداريها به اداره كتابخانههاي هر منطقه خاطرنشان كرد: به غير از شهرداري اردبيل تمام شهرداران در اين زمينه بيشترين همكاري را با نهاد كتباخانههاي عمومي داشتند كه اميدواريم شهرداري اردبيل نيز در كنار فعاليتهاي عمراني و آبادي به تكاليف خود در حوزه فرهنگي نيز عمل كند.
انتهاي پيام/ش20
شنبه|ا|26|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]