تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836452954
آشنائي با مؤسسه آموزشي، پژوهشي و فرهنگي ياران امين
واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: آشنائي با مؤسسه آموزشي، پژوهشي و فرهنگي ياران امين
اشاره:
از آنجا كه تشخيص و انجام وظيفه در نظام مقدس جمهوري اسلامي براي آحاد افراد جامعه، امري مهم و اساسي بوده و هست، در سال 1382 عدهاي از همراهان همدل و همفكران با سابقه در طراحي و اجراي طرحهاي فرهنگي آموزشي و پژوهشي ويژه مناطق مرزي كشور كه داراي تجربههاي ارزشمندي از كار و تلاش فكري، فرهنگي و برنامهريزي و اجرا در سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي و بالاخص سالهاي دفاع مقدس و پس از آنرا در كارنامه خود داشتند، گردهم آمده و به اين تصميم و نتيجه رسيدند كه لازم است براي حفظ وبهره گيري از تجربههاي ذيقيمتي كه طي ساليان متمادي كار و فعاليت بدست آمده و نياز موجود در مناطق در مناطق در مناطق مرز كشور، اقدامي اساسي و كاري بايسته و شايسته انجام داد.
بر اين اساس بود كه با مشورت با عزيزاني كه در مسائل فرهنگي كشور صاحبنظر ميباشند، بحث دريافت مجوّز فعاليت قانونمند مطرح شد و مقرر شد اقدامات لازم جهت دريافت مجوّز مؤسسهاي فرهنگي، آموزشي و پژوهشي صورت گيرد كه بحمدالله پس از فعاليتها و پيگيريهاي مستمر در نيمه دوم سال 1382 اين مهم تحقق يافت و مجوز تأسيس مؤسسهاي تحت عنوان "مؤسسه فرهنگي هنري ياران امين جوان" دريافت گرديد.
پس از شكلگيري مؤسسه و تدوين و تنظيم اساسنامه، ساختار تشكيلاتي آن مشخص و هيئت امنائي در چارت تشكيلاتي پيشبيني شد كه اولين رئيس هيئت امناء آن مرحوم آيت الله محمدهادي معرفت (قدس سره) بود و پس از ارتحال ايشان براي پذيرفتن اين مسئوليت از حضرت آيت الله ابراهيم اميني دعوت بعمل آمد و هم اكنون اين مؤسسه با اشراف و نظارت عالية معظمله، مديريت حجت الاسلام و المسلمين سيد محمد موسوي و عضويت 10 نفر از اساتيد و فضلاي حوزه و دانشگاه در هيئت امناء، مشغول فعاليت ميباشد.
اين مؤسسه ويژه مناطق مرزي كشور و با جغرافياي 7 استان فعاليت خود را آغاز نموده و تاكنون خدمات ارزشمند آموزشي، پژوهشي و فرهنگي مختلف و متنوعي را ويژه مخاطبين و مشتركين خود در مناطق مورد هدف، ارائه نموده است.
در ادامه، گزارش كوتاهي از اهداف و سياستها و بخشي از فعاليتهاي اين مؤسسه را ملاحظه خواهيد نمود.
جغرافياي استانهاي مورد هدف:
1 - آذربايجان غربي
2 - خراسان رضوي
3 - سيستان و بلوچستان
4 - كردستان
5 - كرمانشاه
6 - گلستان
7 - هرمزگان
تهيه و تدوين طرح و برنامه:
به منظور تحقق بخشيدن به اهداف، سياستها و آرمانهاي مورد نظر، ملاحظه، توجه و دقت لازم نسبت به ويژگيها، حساسيتها، ظرافتهاي فرهنگي، منطقهاي وجغرافيايي ميطلبيد تا طرح و برنامههائي تهيّه و تدوين شود كه بتواند قابل قبول و تاثير گذار باشد، بر اين اساس برنامهها با لحاظ شاخصها و ملاكهاي ذيل طراحي، تدوين و تنظيم گرديد:
o معرفي آموزههاي اصيل مذهبي به نوجوانان و جوانان اين مناطق و شناساندن فرهنگ غني و پربار اسلامي به آنان.
o شناسائي كاستيهاي علمي در حوزه دانشهاي اسلامي و تربيت كادر زبده فرهنگي در جهت رفع كاستيها و بالنده ساختن دانشهاي اسلاميِ مؤثر در جذب جوانان.
o برنامهريزي در جهت بهرهبرداري بهينه از امكانات و ظرفيتهاي موجود در مؤسسات و مراكز موجود در اين مناطق در راستاي رسيدن به اهداف مؤسسه.
o شناسائي و نشر دستاوردهاي پژوهشي جديد و مفيد در حوزه انديشه و علوم اسلامي در راستاي تحقق بخشيدن به اهداف مؤسسه.
o تحقيق در مباني و اصول شبههشناسي بمنظور تعميق و ثمربخشي به گفتمانهاي علمي، مذهبي.
o ترويج و تحكيم فرهنگ اسلام ناب محمدي (ص) با جديدترين و پيشرفتهترين ابزار ممكن.
oبرنامهريزي در راستاي تقويت وحدت امّت اسلامي و ترويج گفت و گوهاي سازنده با رعايت ادب اسلامي.
بديهي است عملياتي نمودن و دستيابي به برنامههاي مذكور نيازمند برخورداري از امكانات مطالعاتي و تحقيقاتي سودمند و كار آمدي خواهد بود كه براي دستيابي به آنها بايد از راههاي ذيل اقدام نمود:
o مطالعه و تحقيق در زمينههاي فرهنگ اسلامي و شناخت عقائد و افكار فرق اسلامي.
o نيازسنجي فرهنگي اجتماعي در حوزه دين، متناسب با اهداف مؤسسه و شرائط زمان و نيازهاي جوانان.
o رصد فرهنگي به منظور پاسخگوئي به نيازهاي مخاطبين.
o پاسخگوئي به نيازها و شبهات فرهنگي جامعه اسلامي.
o پژوهش، نگارش، ترجمه، چاپ و نشر آثار علمي در زمينههاي ياد شده.
o فعاليتهاي فرهنگي، مطبوعاتي، اجتماعي، هنري در جهت تحقق اهداف مؤسسه در چارچوب قوانين جمهوري اسلامي.
o ايجاد ارتباطات فعّال و سازنده با طيفهاي مؤثّر در مجامع فرهنگيِ و علمي مناطق مورد نظر به منظور همگرائي و همبستگي علمي در مناطق مورد هدف.
o برگزاري همايش و نشستهاي علمي جهت ارتقاء سطح دانش دانشمندان و متفكّران و دانشجويان.
o انجام فعاليتهاي فناوري ارتباطات واطلاعات (ICT) در حوزه دين از قبيل ايجاد پايگاه اطلاعرساني اينترنتي، ايجاد اتاق گفت و گو، توليد نرم افزار و....
ترسيم چشم انداز 10 ساله براي اجراي طرحها و برنامه ها:
لزوم ترسيم نقشه راه و برخورداري از برنامهاي مدوّن با ساز و كارهاي لازم، از مهمترين ابزارهاي دستيابي به اهداف ميباشد بر اين اساس سند چشمانداز 10 ساله مؤسسه بر اساس دو برنامه پنج ساله تنظيم و مورد تأييد و تصويب هيئت امناء مؤسسه قرار گرفت و دست مايه فعاليتهاي مؤسسه گرديد كه ذيلا به چهار چوب سند چشم انداز 10 ساله مؤسسه بصورت اختصار اشاره ميشود:
به منظور تحكيم وحدت امت اسلامي و همگرائي ملّي در ميان اقوام مختلف ايراني، و مبارزه اصولي و منطقي با عوامل انحراف و انحطاط و تحجّر و اختلافافكن در بين نوجوانان و جوانان مرزنشين كشور، و سازندگي در امر تربيت و تعليم نيروي انساني شايسته از اقشار مربيان و مخاطبان با استعداد و هوشمند و ايجاد پشتوانه غني علمي و پژوهشي متكي بر منابع اصيل اسلامي و ايراني، و ارائه و معرفي چهره زيباي معارف و آموزههاي اسلام ناب محمدي (ص) در قالب اقدامات و فعاليتهاي فرهنگي سازنده با تكيه بر ايجاد و توسعه شبكه فرهنگي مردمي، سند چشمانداز مؤسسه در شش بند به شرح زير تنظيم گرديد:
الف. تعليم و تربيت نيروي انساني با استعداد و هوشمند از اقشار مخاطبين (جوانان و نوجوانان) در مناطق مرزي كشور بر اساس برنامه زمانبندي شده طي دو برنامة 5 ساله.
ب. كادر سازي و آموزش مربيان (روحاني - فرهنگي) مورد نياز برنامههاي آموزشي از قم و مناطق مرزي بر اساس برنامه مدوّن در دو برنامة 5 ساله.
ج. گسترش برنامههاي آموزش كلاسيك و آكادميك و هدفمند براي مخاطبان و مربيان.
د. انجام طرحهاي پژوهشي متناسب با برنامههاي آموزشي به منظور پشتيباني در امور آموزشي مؤسسه و استفاده از آنها در امر آموزشهاي اختصاصي و عمومي.
ه. انجام برنامههاي فرهنگي و هنري در حد نياز، منسجم با برنامههاي پژوهشي و آموزشي در جهت تغذيه فكري مستمر مخاطبان.
و. تشكيل "شبكه مردمي" در مناطق مزبور و استفاده بهينه از توانمنديهاي آنان در جهت اجراء برنامهها.
سياستهاي راهبردي
در راستاي جامه عمل پوشاندن به طرحها وبرنامهها، تدوين و تبيين سياستهاي راهبردي، اقدامي ضروري است بر اين اساس سياستهاي راهبردي كار تهيه و تدوين و سر لوحه تمام فعاليتها و اقدامات مورد نظر قرار گرفت كه جهت اطلاع ذيلا از نظر خوانندگان ارجمند ميگذرد:
1- پرهيز از غوغاسالاري و دوري از كار تبليغاتي به عنوان يك اصل مسلّم، و اكتفا به ضرورتها درصورت لزوم.
2- ارتباط و هماهنگي كليه برنامهها با يكديگر و همپوشاني آنها با هم، و تشكيل يك مجموعه هدفدار و مرتبط از برنامههاي آموزشي، پژوهشي و فرهنگي، و پرهيز از پراكندهكاري.
3- انجام كليه اقدامات بر اساس استفاده از "شبكه مردمي" تشكيل يافته و منسجم، و دوري از گسترش تشكيلات اداري، و استفاده از خريد خدمات در صورت لزوم.
4- پرهيز از اقدام مستقيم "حتّيالمقدور" در انجام كليه امور و برنامهها با استفاده از خريد خدمات با رعايت صلاح و صرفه اقتصادي.
5- توجه به اهداف اصلي مؤسسه (مذكور در اساسنامه) و لزوم رعايت برنامه چشمانداز 10 ساله در طراحي تمامي برنامهها و پرهيز جدّي از برنامههاي غير هدفمند و غير مرتبط با اهداف مؤسسه و اصول چشمانداز مذكور.
6- تنظيم دو برنامه 5 ساله براي تحقق عملي برنامه چشمانداز 10 ساله مؤسسه و رعايت اصول و كليات آنها در برنامه و بودجه سالانه.
7- نظارت جدّي و دقيق و مستمر بر اجراء برنامههاي مدوّن و مصوّب، و ارزيابي آنها با اصول علمي و ابزارهاي عملي.
8- توجه به دوعنصر "زمان" و "مكان" درتمامي برنامهها و استفاده مطلوب از ابزار نوين در اجراء آنها.
نظام جامع آموزشي، پژوهشي و فرهنگي
با توجه به تدوين و تبيين سياستهاي راهبردي و اهداف و برنامههاي طراحي و پيشبيني شده در سند چشمانداز 10 ساله براي مؤسسه، تدوين و تنظيم نظام نامههاي آموزشي، پژوهشي و فرهنگي كه بايد همخواني و هماهنگي با يكديگر و ساير طرحها و برنامهها داشته باشد، امري ضروري و لازم مينمود، عليهذا، نظام نامههاي مورد نياز و ضروري نيز طي نشستها و جلسات مختلف طرح و برنامه، مورد تائيد و تصويب مسئولين قرار گرفت.
گزارش بخشي از فعاليتهاي انجام شده
اكنون و پس از آشنايي با چارچوب تشكيلات و اهداف و سياستهاي مؤسسه به گوشهاي از فعاليتها و تلاشهاي ارزشمند مؤسسه در مدت كوتاهي كه از تأسيس آن ميگذرد اشاره ميشود:
اين مؤسسه توانسته است در مدت كوتاه فعاليت خود هزاران مخاطب جوان و نوجوان و فرهيختگان حوزوي و دانشگاهي را در اين مناطق با انجام فعاليتهاي زير به برنامههاي خود جذب و همراه نمايد:
1- انتشار مرتب ماهنامه فرهنگي، آموزشي (ياران امين) ويژه جوانان و نوجوانان (به صورت جداگانه، در تيراژ 16000 جلد كه اكنون در سال هفتم و شماره 74 آن به صورت منظم انتشار يافته و هر ماهه به درب خانه مخاطبان مشخص و شناسنامهدار در مؤسسه، ارسال و يا از طريق شبكه مردمي بين آنان توزيع ميگردد.
2- انتشار مرتب خبرنامه ياران امين در تيراژ 1200 نسخه كه براي مسئولين و فرهيختگان حوزوي و دانشگاهي و فرهنگي مناطق مورد هدف، تنظيم، چاپ و ارسال ميگردد تا در جريان آخرين اخبار و رويدادها در حوزه اديان، مذاهب اسلامي و فرق انحرافي قرار گرفته و در تصميمگيريهاي خود توجه به اين مسائل ضروري داشته باشند.
3- راهاندازي مدرسه مكاتبهاي ياران امين با جذب بيش از 2000 نفر از جوانان پسر و دختر در رشتههاي "قرآن و حديث- اخلاق و تربيت- اديان و مذاهب- كلام و عرفان- تاريخ و تمدن- مشاوره" كه با ارسال مرتّب جزوات آموزشي همراه پرسش و پاسخ براي آنان و تصحيح پاسخ نامهها و ثبت نمره و تشكيل پرونده خاص آموزشي براي هر يك از آنها، مدرسه با جديت لازم و با پشتوانه علمي ارزشمندي به پيش ميرود.
4- انتشار و ارسال فصلنامه پژوهشي و علمي اقوام و مذاهب "ميثاق امين" در شمارگان 2000 نسخه براي اقشار فرهيخته حوزوي و دانشگاهي مناطق مورد هدف كه تاكنون 17 شماره آن تهيه، چاپ و براي مخاطبان خاص آن ارسال گرديده و ميگردد.
5- به منظور تغذيه فكري و فرهنگي مخاطبان جوان، نوجوان و بزرگسال مناطق هدف پايگاه اطلاعرساني "ياران امين" راهاندازي گرديد و اخيراً نيز با هدف تقويت اين كار، پايگاه جديدي با عنوان "يُمنا" افتتاح و مشغول به كار گرديده است.
6- ارتباط صميمانة مستمر با هزاران مخاطب جوان در مناطق ياد شده از طريق پاسخ به نامههاي فراوان آنان، پاسخ به تلفنهاي هر روزه ايشان به مؤسسه و ارائه مشاوره در زمينه مسائل مطرح شده از سوي آنان، و قرعهكشي در هر ماه بين كساني كه به سؤالات جدول و مسابقه نشريه ماهنامه پاسخ صحيح دادهاند و ارسال جوائز فرهنگي براي آنان.
7- راهاندازي سامانه پيام كوتاه و ارسال پيام بمناسبتهاي ديني و ملي براي آن دسته از مخاطباني كه داراي گوشي تلفن همراه هستند و پاسخ به پيامهاي ارسالي از طرف آنان.
8- برگزاري اردوهاي فرهنگي سفر به قم و زيارت مشاهد مشرفه آن، و مسافرت به مناطق و برقراري ارتباط مستقيم با آنان از طريق جلسات رو در رو.
9- برقراري نشستهاي علمي براي طلاب فاضل حوزه علميه مقدسه قم، مستعد براي سفر به اين مناطق و تبيين مسائل علمي مشترك.
10- انجام پژوهشهاي علمي، كاربردي در زمينه مسائل اساسي مشترك فيمابين همچون موضوع اساسي مرجعيت علمي اهل بيت (ع) از ديدگاه فرق و مذاهب.
11- چاپ و نشر تعدادي از پژوهشهاي انجام شده در بخش علمي مؤسسه و برگزاري مسابقات فصلي از آنها بين مخاطبان و اهداء جوائز فرهنگي به برندگان.
اين بود شمّهاي از فعاليتها و ظرفيتهاي بالفعل و بالقوه مؤسسه كه در عمر كوتاه خود توانسته است با حداقل امكانات و مقدورات و در يك ساختمان محدود 200 متري، و در كنار حوزه علميه قم با صرف كمترين بودجه، و اكتفاء و قناعت به حداقلها و بيشترين بهرهوري از امكانات محدود موجود و صرفهجوئي كامل در بيتالمال به اين دستاوردهاي بزرگ دست يافته و خيل عظيمي از مخاطبان را در مناطق حساس و پر از مخاطره و در خط مقدم هجوم فرهنگي دشمنان اسلام ناب محمدي (ص) و نظام اسلامي به عنوان كادر ثابت فرهنگي خود جذب نموده و اقدام به كار سترگ "كادرسازي" از نيروهاي جوان مناطق مرزي نمايد.
ارتقاء مؤسسه
باتوجه به فعاليتهاي چشمگير پژوهشي و فرهنگي مؤسسه و ارائه منظم و مرتب گزارشكار و فعاليتهاي انجام گرفته و در دست اقدام به هيئت رسيدگي به امور مراكز فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، مدتي است رتبه و جايگاه مؤسسه ارتقاء يافته و نام و عنوان آن به "مؤسسه پژوهشي و فرهنگي" تغيير يافته است.
مشكلات موجود
امروزه عمدهترين مشكلات اين گونه از فعاليتها در حوزه علميه قم، بودجه ميباشد. در كنار اين توفيقات و دستاوردهاي كثيري كه اين مؤسسه و مؤسسات مشابه دارند؛ با مشكلات خاص فراواني نيز درگير هستند. به عنوان مثال اين مجموعه در موضوع فعاليت خود، پس از گذشت 8 سال هنوز داراي بودجه ثابت و مستقر نميباشد و اين عدم ثبات بودجه وضعيت و شرائط نامساعدي را براي فعاليتهاي اين مؤسسه بوجود آورده است. كافي نبودن همين مقدار بودجه كه با هزاران زحمت بدست ميآيد نيز يكي از مشكلات ديگري است كه دست اندركاران مؤسسه را سخت در مضيقه و منگنه قرار داده و باعث شده كه اولاً فعاليتها، هر سال با كسري بودجه و قروض باقيمانده از سال قبل سپري شود و ثانياً بسياري از برنامههاي پيشبيني شده در برنامه جامع 5 ساله براي رسيدن به چشم انداز 10 ساله، عملي نشود و مؤسسه از برنامه عقب بماند. به گونهاي كه اينك كه 10 ماه از سال جاري (1390) پشت سرگذاشتهشده حتي يك ريال از بودجه وعده داده شده امسال وصول نشده است.
به نظر ميرسد متوليان امر به ويژه مراجع معظم تقليد و مديريت حوزه بايد فكري اساسي و دايمي براي اين دست از فعاليتهاي حوزوي كه بسيار بايسته و لازم مينمايد، بكنند و اين خدمات قابل تقدير را بيش از پيش تقويت نمايند.
* مؤسسه ياران امين با اشراف و نظارت عالية حضرت آيتالله ابراهيم اميني و عضويت 10 نفر از اساتيد و فضلاي حوزه و دانشگاه در هيئت امناء، مشغول فعاليت ميباشد.
* اين مؤسسه توانسته است در مدت كوتاه فعاليت خود هزاران مخاطب جوان و نوجوان و فرهيختگان حوزوي و دانشگاهي را در مناطق مرزي كشور با انجام فعاليتهاي متنوع جذب نمايد
* به نظر ميرسد بايد فكري اساسي و دايمي براي اين دست از فعاليتهاي حوزوي كه بسيار بايسته و لازم مينمايد، بشود و اين خدمات قابل تقدير بيش از پيش تقويت گردد
يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[مشاهده در: www.jomhourieslami.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 529]
-
گوناگون
پربازدیدترینها