واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون وزير تجارت: * براي تامين كالا نگراني نداريم * افزايش قيمت نان به هيچ وجه مطرح نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
معاون توسعه بازرگاني داخلي وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اينكه افزايش قيمت نان به هيچ وجه مطرح نيست اعلام كرد: تغيير نرخ كالاهايي كه در كميسيونهاي نظارت صنفي قيمتگذاري ميشوند از جمله انواع شيرينيها و خدماتي مانند قاليشويي تا پايان دي ماه امكانپذير است.
وي همچنين در مورد نگرانيهايي درمورد كمبود كالا در كشور طي ماههاي آينده صراحتا تاكيد كرد كه براي تامين كالا نگراني نداريم.
به گزارش خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدعلي ضيغمي كه در يك نشست خبري سخن ميگفت ابتدا به اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت براي تنظيم بازار ايام عيد عنوان كرد: در مورد ميوه در سنوات گذشته تلاش بر اين بوده كه از ماههاي قبل هماهنگيها با مباشران انجام شود تا اين محصولات با كيفيت و قيمت مناسب در ايام پاياني سال عرضه شوند. معمولا از مرداد ماه هر سال اقدامات اوليه شروع مي شود. در امسال نيز ميزان پرتقال ذخيره شده 65 هزار تن و سيب ذخيره شده 35 هزار تن بوده است.
به گفته وي ميزان پرتقال و سيب ذخيره شده در سال گذشته به ترتيب 50 هزار و 20 هزار تن بوده است.
ضيغمي اضافه كرد: عرضه اين محصولات با قيمت 10 تا 20 درصد پايينتر از محصولات مشابه در بازار خواهد بود.
معاون توسعه بازرگاني داخلي وزير صنعت، معدن و تجارت همچنين به برگزاري 400 نمايشگاه استاني و جشنوارههاي فروش كالا از پنج تا 25 اسفند ماه در امسال خبر داد و گفت: در اين مراكز عرضه مستقيم و توزيع اقلام ذخيره شده، مواد پروتئيني و محصولات ديگر را خواهيم داشت كه همه اين محصولات مربوط به بخش توليد است.
وي در ادامه گفت: محصولاتي كه مشمول قيمت گذاري در كميسيونهاي نظارت صنفي ميشوند تا پايان دي ماه فرصت دارند تغيير قيمت آنها بررسي شود چرا كه در دو ماه پاياني سال كالاها و خدمات صنفي در كميسيونهاي واحدهاي نظارت مشمول قيمتگذاري نخواهند شد و ما با ثبات بيشتري بازار را خواهيم داشت.
ضيغمي در اين مورد توضيح داد: كالاها به چهار دسته تقسيم ميشوند بخش محدودي از اين كالاها توسط دولت قيمت گذاري ميشوند گروه دوم كالاهايي هستند كه توسط توليدكنندهها و تامين كنندگان طبق ضوابط سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليدكنندگان قيمت گذاري ميشوند. دسته سوم كالاها تابع عرضه و تقاضا هستند كه محصولات كشاورزي را شامل ميشوند. در دسته چهارم نيز بخشي از كالاها و خدمات صنفي مدنظر هستند كه در كميسيونهاي نظارت صنفي به تناسب هر شخص قيمت گذاري ميشوند. اين بخش از كالاها تا پايان دي ماه امكان بررسي تغيير قيمت آنها فراهم است.
* افزايش قيمت نان مطرح نيست
وي در مورد موارد مربوط به افزايش قيمت نان نيز گفت: مقوله نان شبكه خاص مستقلي دارد كه قبلا در مجموعه وزارت كشور كار قيمتگذاري آن انجام ميشد اما اكنون اين موضوع به صورت كامل به وزارت صنعت، معدن و تجارت واگذار شده است و بحثهاي قيمتگذاري و نظارت مربوط به اين وزارتخانه است.
ضيغمي تصريح كرد: در اين حوزه اگر نياز به اصلاح قيمت باشد كه اكنون به هيچ وجه بحث آن مطرح نيست در كارگروه مربوطه بررسي ميشود، پيشنهادي براي افزايش قيمت نان ما هم نداشتيم.
معاون توسعه بازرگاني داخلي وزير صنعت، معدن و تجارت در مورد فاز دوم هدفمندسازي يارانهها نيز گفت: ما براي سناريوهاي مختلف آمادگي لازم را داريم اما در زمينه ذخيره سازي ضرورت جدي است كه به مانند مرحله اول با آن اندازه و حجم نيست.
* براي تامين كالا نگراني نداريم
وي در مورد تاثيرات نرخ ارز بر قيمت كالاهاي اساسي هم اظهار كرد: در مورد موضوع ارز بانك مركزي مشكلي با اين موضوع ندارد كالاهاي اساسي از اولويت تخصيص ارز با نرخ مرجع برخوردار باشند از سوي ديگر ممانعت از عرضه تخلف محسوب ميشود و هيچ تغييري نبايد به انباشت كالا منجر شود.
ضيغمي در واكنش به برخي نگرانيها مبني بر كمبود كالا طي ماههاي آينده گفت: ما چنين تصوري نداريم و با توجه به منابع كشور براي تامين كالا نگراني نداريم.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|25|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]