واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در دفتر سازمان مجاهدين انقلاب اسلامينشست فرهنگ، محور اصلاحات برگزار شد
خبرگزاري فارس: "نشست فرهنگ؛ محور اصلاحات " با حضور پورنجاتي رئيس كميسيون فرهنگي مجلس ششم، سازگار نژاد رئيس سابق ارشاد استان فارس و سيف الله داد اولين معاون سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد دولت اصلاحات برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، "نشست فرهنگ؛ محور اصلاحات " بعد ازظهر امروز سهشنبه در سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي و با حضور احمد پورنجاتي رئيس كميسيون فرهنگي مجلس ششم، جليل سازگار نژاد رئيس سابق ارشاد استان فارس و عضو كميسيون فرهنگي مجلس ششم و سيف الله داد اولين معاون سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد دولت اصلاحات حضور داشتند.
احمد پور نجاتي رئيس كميسيون فرهنگي مجلس ششم طي سخناني در اين نشست با اشاره به موانع موجود بر سر راه فرهنگ گفت: امروز فرهنگ عادت كرده است كه با موانع سخت مواجه شود و اگر دوره تنفسي و يا بهاري مانند دولت اصلاحات فراهم شود بايد به عنوان يك فرصت مغتنم مورد توجه قرار گيرد و افرادي كه اين فرصت را به دست مي آوردند چه مردم و چه نهادهاي مدني بايد تلاش كنند تا از اين فرصت استفاده كامل و خوبي را ببرند.
وي افزود: عرصه فرهنگ و هنر از همه عرصههاي ديگر آسيب ديده تر است و ايجاد مانع براي اين عرصه زودتر از عرصههاي ديگر به وجود ميآيد و اولين مرغ شهيد براي عزاي افرادي كه از فرهنگ احساس خوبي ندارند فرهنگ و هنر است.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس ششم ادامه داد: در دوره اصلاحات احساس ما اين بود مهمترين كاري كه بايد در عرصه فرهنگ و هنر انجام شود تغيير زاويه ديد است و مهمترين تغيير در دولت اصلاحات در فرهنگ و هنر همين تغيير نگاه فرهنگي به نگاه فرهنگي به مقوله فرهنگ و هنر بود.
پور نجاتي با اشاره به ديگر فعاليتهاي دولت اصلاحات در زمين فرهنگ و هنر گفت: دولت اصلاحات معتقد بود كه بايد در زمينه فرهنگ و هنر كار زير ساختي انجام شود و آيا شما امروز ملاحظه ميكنيد كه كانونهاي توليد كنندگان در عرصه عمومي و يا در عرصه دولتي اتفاق افتاده است.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس ششم افزود: آمار تاسيس موسسات فرهنگي چند منظوره يعني موسسات مردمي امروز كاهش يافته است و امروز مجوزي به آنها داده نمي شود در حالي كه اين امر در دولت خاتمي شكل گرفت و معافيتهاي مالياتي و امتيازات ديگر نيز به اين موسسات در دولت اصلاحات اختصاص يافت.
پور نجاتي ادامه داد: آزادي در چارچوب قانونمنديهاي نظام از ديگر مواردي بود كه در دوره اصلاحات به وجود آمد و ادعاي ما اين است كه حوزه فرهنگ و هنر توسط سياستهاي دوره اصلاحات سياست تغيير ساختاري و اساسي و نه كارهاي نمايشي و سفارشي بود.
همچنين در ادامه اين نشست سيف الله داد اولين معاون سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد دولت اصلاحات با اشاره به دوران اصلاحات گفت: دوران اصلاحات معناي بازگشت به قانون اساسي بود و فكر وضع قانون جديد و كار جديد وجود نداشت و تصور ما بر اين بود كه نظامي را ايجاد كنيم كه مردم و دين مردم در آن حرف اول را بزند و دريافت ما در اين دوران در وزارت ارشاد بازگشت به قانون اساسي بود.
وي افزود: در معاونت سينمايي تلاش كرديم تا حقوقي كه به مسئولان وزارت ارشاد واگذار شده بود را به جاي اصلي خود باز گردانيم مثلا در معاونت سينمايي يك حق وتو وجود داشت و اگر ما ملاحظه ميكرديم كه اين امر منشاء قانوني ندارد آن را به جاي اصلي خود انتقال ميداديم تا قانوني به عنوان قانون فرهنگي داشته باشيم.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس ششم افزود: مثلا در زمان اصلاحات فيلمهايي همچون مرد عوضي و آدم برفي با مقاومتهايي كه وجود داشت در سينما پخش نشد و چند سال بعد مشاهده كرديم همان افرادي كه در وزارت ارشاد جلوي پخش اين فيلمها ايستاده بودند زماني كه به صدا و سيما رفتند همين فيلم ها را از صدا و سيما پخش كردند.
جليل سازگار نژاد رئيس سابق ارشاد استان فارس و عضو كميسيون فرهنگي مجلس ششم در بخش پاياني اين نشست با اشاره به برخورد با فرهنگ در دوره اصلاحات گفت: در دوره اصلاحات در عرصه ملي جايگاه فرهنگ ارتقاء پيدا كرد چرا كه هويت جريان اصلاحات فرهنگي بود.
وي افزود: نقش نيروهاي فرهنگي در آن زمان بزرگ بسيار خوب بود و نماد شخصيت فرهنگي همچون خاتمي بود و همه اينها باعث شد كه تمامي عرصهها رنگ و بوي فرهنگي به خود بگيرد و اين امور كمك كرد كه شاخصههاي فرهنگي رشد كند و جايگاه فرهنگ ملي در عرصه هاي ملي ارتقاء پيدا كند.
رئيس سابق ارشاد استان فارس در ادامه اظهار داشت: در عرصه بين المللي فرهنگ باعث ارتقاء جايگاه بين المللي ايران در جهان شد و كشور را در جايگاه مهمي قرار داد و اين امر را در طرح گفت و گوي تمدنها ملاحظه ميكنيم كه نگاه تازهاي به ما در عرصه بين المللي صورت گرفت.
سازگار نژاد با اشاره به جايگاه ايران در عرصه بين المللي گفت: بايد امروز ببينيم كه چه اتفاقي رخ داده كه باعث اين اتفاقات در چند سال اخير شده در حالي كه در مجلس ششم 25 لايحه فرهنگي با كشورهاي مختلف منعقد شد و به دنبال تبادل فرهنگي در دنيا بوديم تا خود را در اين عرصه مطرح كنيم و دولت آقاي خاتمي نيز توانست با 50 كشور لايحه مبادلات فرهنگي را امضاء كند.
وي ادامه داد: در همان عرصه به بسياري از كنوانسيونهاي بين المللي پيوستيم.
رئيس سابق ارشاد استان فارس در ادامه اظهار داشت: كارهايي كه در دوران اصلاحات در حوزه فرهنگ انجام شد باعث شد فرهنگ از زير سايه قدرت و اقتصاد خارج شود و بحث اقتصاد فرهنگي در دوران اصلاحات موضوعيت پيدا كرد و خود اين امر به عنوان يك قانون خود را نشان داد و 50 لايحه و 40 طرح از سوي دولت و مجلس ارائه شد.
سازگار نژاد با اشاره به احياي سينماها در كشور گفت: اگر قرار است بگوييم سينماها احيا شد قطعا اين امر در دوره اصلاحات صورت گرفت و در اين دوره بود كه تمامي امكانات براي خبرنگاران و همچنين دانشكده هاي خبر به وجود آمد و اين خبرگزاريها و پايگاه اطلاع رساني هاي كه در دوران اصلاحات به وجود آمد متعلق به همه جريانات فكري بود چرا كه ما معتقد بوديم همه صداها بايد شنيده شود.
انتهاي پيام/
سه|ا|شنبه|ا|29|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]