واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: سهم ايران در فضاي وب؛ يكهزارم تعداد وب جهان مختص ايران
معاون سازمان فناوري اطلاعات ايران با اشاره به رتبه اول ضريب نفوذ دسترسي كاربران ايراني به اينترنت در منطقه خاورميانه تاكيد كرد كه برغم اين ضريب دسترسي، سهم زبان و محتواي فارسي در فضاي وب بسيار اندك است و تنها يكهزارم وب مختص ايرانيها است.
علي اصغر انصاري در گفتوگو با مهر با تاكيد براينكه اينترنت در ايران از آن جمله فضاهاي بكري است كه هنوز به خوبي به آن پرداخته نشده است، اظهار داشت: ضريب نفوذ اينترنت در كشور رقم خوبي است؛ به نحوي كه ايران رتبه اول را در خاورميانه از نظر دسترسي به اينترنت دارد، اما در حوزه هاي ديگري همچون ضريب نفوذ در وب، بسيار در جايگاه پاييني ايستاده است.
معاون توسعه و مديريت شبكه سازمان فناوري اطلاعات ايران گفت: بيش از 220 ميليون دامنه اينترنتي در دنيا به ثبت رسيده، اما تنها 220 هزار دامنه آن متعلق به دامنه ايراني"دات آي آر" است. به عبارت ديگر با وجوديكه مردم ايران، يك صدم جمعيت جهان را تشكيل ميدهند و از هر 100 نفر در جهان يك نفر ايراني است، اما تعداد دامنه هاي اينترنتي ايراني ثبت شده نشان ميدهد كه ما تنها يك هزارم تعداد وب جهان را به خود اختصاص داده ايم.
انصاري افزود: اين رقم درباره تعداد IP آدرسها هم به همين ترتيب است؛ به نحوي كه از حدود 5 ميليارد IP آدرس توزيع شده، تنها بيش از پنج ميليون آدرس ايراني در اينترنت وجود دارد.
معاون سازمان فناوري اطلاعات ايران درباره سهم ايران از صفحات وب نيز گفت: از ميان 70 ميليارد صفحه وب مرئي خزش شده، تنها 200 تا 300 ميليون آن متعلق به ايران است كه اين آمارها و ارقام به خوبي نشان ميدهد كه كشور ما در عرصه فضاي وب هيچ رشدي نداشته و در زمينه محتوا ضعيف عمل كرده است؛ به همين دليل بايد با تمهيداتي به دانش دنيا متصل شده و براي توسعه وب، اقدامات لازم را انجام دهيم.
وي تمركز بر شبكه ملي اطلاعات را باعث افزايش سهم ايران در فضاي وب عنوان كرد و به مهر گفت: با راه اندازي شبكه ملي اطلاعات، خدمات و فعاليت هايي كه در حوزه وب صورت ميگيرد، پررنگتر ميشود و ميتواند بسيار ثمربخش باشد.
انصاري، به ارائه نمونه هايي از اين موضوع پرداخت و ادامه داد: گسترش وب آموزشي يكي از اين مسائل است؛ به نحوي كه در طي سالهاي اخير شاهد بوديم كه با گسترش اين وب هاي آموزشي و پرداختن به بحث آموزش مجازي، مراكز آموزشي و دانشگاه ها توانستند كسب و كار خود را بهبود بخشند و البته با فراهم شدن زيرساخت ها، اين توسعه از رشد بيشتري برخوردار خواهد شد.
اين مقام مسئول در سازمان فناوري اطلاعات ايران همچنين به بحثهايي همچون تجارت و امضاي الكترونيك اشاره كرد كه در اين راستا شبكه ملي اطلاعات ميتواند در رونق بخشيدن به اقتصاد كشور و توسعه وب تجاري و خريد و فروش در اين حوزه كمك كند.
وي گفت: از ديگر سو بايد به وب هاي اطلاعرساني و فرهنگي اشاره كرد كه تجربه سالهاي اخير نشان داده است كه كاربران نسبت به اين فضاي الكترونيكي، مشتاق تر بودهاند و تمايل بهره بردن از فضاي وب را دارند.
ارسال نظر
پنجشنبه|ا|22|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]