واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بعد از ظهر امروز؛نمايندگان فائو از باغهاي زيتون رودبار بازديد كردند
خبرگزاري فارس: نمايندگان فائو و شوراي بينالمللي زيتون از باغ مادري زيتون منطقه عليآباد و باغ پرشياي لوشان براي آشنايي بيشتر با ظرفيت زيتون كشور و گيلان بازديد كردند.
به گزارش خبرگزاري فارس از رودبار، مدير اجرايي شوراي بينالمللي زيتون (I.O.C) در اين بازديد گفت: با توجه به سومين سفر خود به ايران، اين كشور را داراي ظرفيتهاي بسيار بالايي در توليد محصول زيتون ميبينم.
محمد اوحاماد (احمد) صبيطري افزود: 130 هكتار از باغهاي ايران به كشت زيتون اختصاص دارد.
وي برگزاري سمينارها و دورههاي آموزشي براي توسعه اين محصول در ايران را از ديگر برنامههاي شوراي بينالمللي عنوان كرد.
مدير اجرايي شوراي بينالمللي زيتون از اختصاص دو سهميه كارشناسي ارشد زيتون براي كارشناسان ايراني در مادريد اسپانيا خبر داد.
صبيطري بيان داشت: در سال گذشته دورههاي تست شيميايي روغن زيتون در اسپانيا برگزار شد كه كارشناسان ايراني نيز به اين دورهها اعزام شدند.
وي خاطرنشان كرد: در برنامههاي آموزشي توسعه زيتون در هفته گذشته، 15 نفر از ايرانيان در اسپانيا حضور يافتند.
مدير اجرايي شوراي بينالمللي زيتون حمايت شوراي بينالمللي زيتون را از ايران اعلام كرد و ادامه داد: ايران داراي ظرفيتهاي بسيار بالايي در زمينه توسعه و توليد زيتون و روغن زيتون است.
صبيطري تصريح كرد: سال گذشته كار شناسايي ارقام زيتون و جمع آوري عوامل ژنتيكي انجام شد و در ماه آينده نيز انتقال دانش درباره برداشت اين محصول ارائه ميشود.
وي يكي ديگر از اقدامهاي اين سازمان را بهرهوري از ضايعات زيتون براي تهيه كودهاي شيميايي اعلام كرد.
مدير اجرايي شوراي بينالمللي زيتون اضافه كرد: در جهان دو كلكسيون بينالمللي در اسپانيا و اتريش وجود دارد و متودولوژي براي مديريت اين كليسكيونها فرستاده ميشود و اميدواريم گيلان با وجود ظرفيتهاي بالايي كه دارد پايگاه خوبي براي توسعه اين بخش باشد.
نماينده فائو نيز در اين مراسم بيان داشت: سازمان خوار و بار جهاني (فائو) حمايت خود را از گيلان براي تبديل شدن به عنوان كلكسيون ملي و بينالمللي اعلام ميكند.
شاهد نجم ادامه داد: فائو براي احداث كلكسيون در زمينه بازيابي اقتصادي و مسائل مربوط براي ايجاد كلكسيون ملي و بينالمللي هر كمكي كه در توان داشته باشد را انجام ميدهد.
وي ايران را كشوري داراي ظرفيت توليد بالا در زيتون معرفي كرد و گفت: اين سازمان در ارتباط با برنامههاي توسعهاي در زمينه زيتون تمام تلاش خود را به كار ميگيرد.
رئيس سازمان جهادكشاورزي گيلان نيز گفت: گيلان آماده است تا از راهنماييها و تجربيات نمايندگان فائو و شوراي بينالمللي براي رسيدن به جايگاه بهتر استفاده كند.
اردشير روحي رودبار را خواستگاه زيتون دانست و افزود: مردم رودبار از طريق توليد اين محصول كسب در آمد ميكنند به همين منظور توسعه و گسترش اين محصول در استان براي مسئولان بسيار حائز اهميت است.
وي تصريح كرد: در باغ مادري زيتون عليآباد چند گونه از زيتونهاي كشورهاي مختلف پرورش داده ميشود و اميدواريم با بهرهگيري ازحضور اين نمايندگان و همكاري آنها بتوانيم ارقام مختلف و پايلوت و استراتژيك خوب را براي بهرهگيري از ظرفيتهاي استان استفاده كنيم.
روحي بيان داشت: اميدواريم با استفاده از پروژههاي مشترك با فائو به سبب موقعيت موجود در جهان بتوانيم از ظرفيتهاي مشترك به درستي بهره بگيريم.
رئيس سازمان جهادكشاورزي گيلان از مدير اجرايي شوراي بينالمللي زيتون و نماينده فائو خواست تا با اختصاص گونههاي بيشتر به باغ مادري گيلان اين پايگاه را در رسيدن به عنوان سومين كلكسيون بينالمللي زيتون در دنيا ياري دهند.
باغ مادري عليآباد رودبار 150 هكتار مساحت دارد و 5 تا 6 ميليون قطعه قلمه و پيوندك زيتون را به 15 استان كشور صادر ميكند.
باغ پرشياي لوشان نيز از باغهاي منحصر به فردي است كه در شيب بسيار بالا احداث شده و 160 هكتار مساحت دارد و داري 40 اصله درخت زيتون و 16 واريته مختلف در قالب زرد (براي كمپوست) و روغني است.
انتهاي پيام/ح10
پنجشنبه|ا|1|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]