واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: زندگي سالم درد منتشر در بدن
جام جم آنلاين: سندرم فيبروميالژي به عنوان يكي از شايعترين علل دردهاي منتشر و مزمن در بدن شناخته شده است كه در بسياري از اوقات همراه با احساس خستگي زودرس و كاهش انرژي است.
با اين حال در بيشتر مبتلايان به اين سندرم، علائم بيماري به موارد فوق محدود نبوده و بيماران علائم گوناگون و متنوع ديگري را هم تجربه ميكنند.
شكاياتي نظير اضطراب، افسردگي، اختلالات خواب و كمي حافظه، احساس مورمور شدن يا سوزن سوزن شدن در دست و پا، قاعدگيهاي دردناك، نامنظم بودن اجابت مزاج، سندرم روده تحريكپذير (كوليت عصبي)، تحريكپذيري مثانه و تكرر ادرار و احساس تورم در اندامها و مفاصل در اين سندرم رايج است.
چه كساني به اين سندرم مبتلا ميشوند؟
سندرم فيبروميالژي از بيماريهاي شايع محسوب ميشود. مطابق بررسيهاي انجام گرفته در كشورهاي غربي، تقريبا از هر 50 نفر جمعيت ، يك نفر دچار اين سندرم است.
اكثر مبتلايان به اين سندرم را خانمها تشكيل ميدهند. بررسيها نشان ميدهد شيوع اين اختلال در خانمها تا 9 برابر نسبت به آقايان بيشتر است. بهرغم تحقيقات وسيع در سطح جهان هنوز دلايل واقعي اين بيماري در پرده ابهام است. اكثر محققان مجموعهاي از علل را در بروز فيبروميالژي موثر ميدانند و اعتقاد دارند نحوه تاثيرگذاري اين عوامل پيچيده بوده و در هر بيمار نسبت تاثير اين عوامل متفاوت است.
به عنوان يك قاعده كلي، آستانه احساس درد در مبتلايان به اين اختلال نسبت به سايرين كمتر بوده و به طور كلي اين بيماران درد را زودتر و بيشتر احساس كرده و به بيان ديگر براي احساس درد مستعدتر ميباشند. از ميان مجموع عوامل برشمرده شده كه در ايجاد يا تشديد علائم سندرم فيبروميالژي موثرند به نظر ميرسد 3 عامل از ديگر عوامل مهمتر هستند: اختلالات خواب، عوامل و بيماريهاي عصبي و عدم آمادگي جسماني و فيزيكي.
علائم و نشانهها
احساس درد در عضلات و بافتهاي نرم بدن، تپش قلب و احساس سوزش سينه، سردردهاي شبه ميگرني و يا دائمي، دردهاي ناحيه لگن بويژه در زمان قاعدگي، اختلالات دستگاه گوارش نظير نامنظمي اجابت مزاج (بعضا به صورت يبوست و اسهال متناوب)، احساس گزگز و مورمور شدن در اندامها، تكرر و سوزش ادرار، اختلالات عصبي نظير افسردگي، اضطراب، كمي حافظه، احساس تورم بويژه در دستها كه البته با حالت تورمي كه در بيماريهاي روماتيسمي و التهابي ديده ميشود متفاوت است، حساسيت نسبت به تغييرات دما بويژه سرما.
درمان
اساس درمان، كنترل عوامل اصلي ايجاد سندرم فيبروميالژي است. 4 محور اصلي درمان عبارتند از: بهبود وضعيت خواب ، كاهش تنشهاي روحي و جسمي و درمان اختلالات عصبي، كنترل درد، بهبود استقامت و توان فيزيكي بدن.
در هر حال سندرم فيبروميالژي هيچگونه عوارض جسماني مهم نظير پوكي استخوان، تغيير شكل مفاصل و... را به دنبال نداشته و بيماران هرگز نبايد نگران عوارض درازمدت بيماري خود باشند.
دكتر مهرانگيز توتونچي
شنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 315]