واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: شعباني در سوال از وزير جهاد كشاورزي: صندوق بيمه كشاورزي به صورت سليقهاي از كشاورزان حمايت ميكند
عضو كميسيون عمران در سوال از وزير كشاورزي با انتقاد از پرداخت سليقهاي صندوق بيمه كشاورزي به كشاورزان و عدم حمايت مناسب اين صندوق، گفت: صندوق بيمه كشاورزي با حمايت سليقه اي خود از كشاورزان به بخش كشاورزي بيتوجهي مي كند كه اين مساله منجر به افزايش واردات و فلج شدن توليد در داخل كشور مي گردد كه نتيجه اي جز بيكاري براي كشاورزان و افزايش مواردي چون اعتياد در پي نخواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري خانه ملت، امين شعباني در طرح سؤال از وزير جهاد كشاورزي در جلسه علني امروز (سه شنبه ۲۰ دي ماه) گفت: با توجه به شرايط ويژه و با واردات بي رويه ميوه و محصولات كشاورزي، خشكسالي، عدم اجراي مناسب قانون هدفمندي يارانه ها و برخورد سليقهاي صندوق بيمه جهاد كشاورزي به نظر مي رسد آمارهاي حوزه كشاورزي منطبق با واقعيت نيست.
نماينده مردم سنندج، كامياران و ديوان دره با اشاره به سؤالي كه پيش از اين در مورد فراورده هاي لبني، دامي از وزير كشاورزي پرسيده بود افزود: وضعيت محصولات اساسي كشاورزي و افزايش قيمتها، شرايط نامناسبي را به وجود آورده است و اگرچه وزارت سابق بازرگاني در رأس كار نسبت به قيمتها مسئول بوده اما بر اساس قانون امروز وزارت جهاد كشاورزي بايد فكر چارهاي براي چالشهاي اين موضوع بيانديشد.
وي ادامه داد: كمبود و افزايش قيمت حامل هاي انرژي دامداران را فلج كرده است و واردات همچنان كه تمامي نمايندگان نسبت به اين موضوع اشراف دارند، توليد دام را به خطر انداخته و امنيت غذايي را مختل و باعث كاهش دامداري براي درآمد روستائيان و حاشيه نشينان مي شود.
شعباني با تأكيد بر اينكه كشاورزان با توجه به اين شرايط چاره اي جز رها كردن حرفه كشاورزي ندارند افزود: دولت بايد توجه كند كه بيكار شدن كشاورزان امروز رو به افزايش است و بيكاري آفتي است كه اعتياد و مواد مخدر را نيز همراه خود مي آورد.
عضو كميسيون عمران خاموش شدن توليد را عامل اصلي ايجاد بحران هاي مختلف توصيف و تصريح كرد: خاموش شدن توليد باعث ركود توليد دام، افزايش هزينه واردات و از بين رفتن صنعت كشاورزي مي شود.
وي افزود: آقاي وزير جهاد كشاورزي آيا متوجه هستيد كه زماني كه براي تأمين نياز مردم ناچار به واردات شويم چه ضربه هايي به كشور وارد مي شود.
شعباني با انتقاد از اينكه جهاد كشاورزي از طريق صندوق بيمه محصولات كشاورزي عملكرد نامناسبي را ارائه كرده است گفت: حداقل مي شد از طريق تقويت بيمه محصولات كشاورزي از اين قشر حمايت كرد، همانطور كه در كشورهاي پيشرفته كه كشاورزي آنها نقش مهمي در توسعه كشورها ايفا مي كند اهميت به كشاورزي در رأس برنامه ها قرار دارد.
اين نماينده مجلس نحوه توزيع يارانه و صندوق بيمه كشاورزي را داراي اشكالات متعددي توصيف و تصريح كرد: در ايران صندوق بيمه كشاورزي تنها با هدف جمع آوري سود فعاليت كرد و اين صندوق به جاي آنكه حامي كشاورزان باشد به ضرر آنها كار كرد.
وي ادامه داد: در جوامع پيشرفته يارانه بخش كشاورزي بر اساس سطح زير كشت، تعداد دام، ميزان نهادهاي دامي و ميزان مصرف اين نهادها پرداخت مي شود اما در كشور ما هيچ يك از اين شاخص ها در نظر قرار داده نمي شود.
شعباني در تشريح برخي آمارهاي مقايسه اي در حوزه كشاورزي پيش و پس از اجراي قانون هدفمندي يارانه ها گفت: در سال ۱۳۸۸ قرار بود ۹ هزار ميليارد و در سال ۱۳۹۰، ۱۰ هزار ميليارد تومان تسهيلات بلاعوض به كشاورزان پرداخت شود اما تا به امروز تنها ۱۷۰۰ ميليارد تومان پرداخت شده. شما به عنوان وزير كشاوزي چه توضيحي براي اين موضوع داريد.
وي افزود: تا پيش از اجراي قانون هدفمندي يارانه ها اشتغال در بخش كشاورزي ۲۳ درصد بود و پس از آن به ۱۳ درصد رسيد و هزينه هاي توليد نيز افزايش يافت و در كنار اينها عدم حمايت صندوق بيمه از كشاورزان، بي توجهي به كنترل واردات و عدم ساماندهي بازار مواردي است كه بايد نسبت به آن پاسخگو باشيد.
شعباني با تأكيد بر اينكه در تبصره ۶ قانون مجلس شوراي اسلامي مصوب سال ۱۳۶۸ بر حمايت از كشاورزان تأكيد شده گفت: در خصوص خريد تضميني محصولات كشاورزي در قانون مصوب سال ۱۳۶۸ ذكر شده است كه قيمت خريد تضميني محصولات اساسي كشاورزي نبايد از نرخ تورم بانك مركزي كمتر باشد اما امروز شاهد اين موضوع هستيم.
عضو كميسيون عمران با انتقاد از اينكه چرا از طريق افزايش حمايت ها مانند بالا بردن تعرفه ها، پرداخت بيمه و خسارت و تصويب تشكيلات صادراتي از كشاورزان حمايت نكرديد، گفت: طبق ماده ۴ قانون هدفمندسازي يارانه ها سهم يارانه دولت هر سال بايد افزايش پيدا كند. توضيح دهيد كه در سال ۸۹ و ۹۰ چه مقدار يارانه به كشاورزان پرداخت شد؟
وي ادامه داد: توليد يك كيلو گندم پيش از اجراي قانون هدفمندي يارانه ها ۵/۰ درصد گازوئيل و ۴/۰ درصد برق مصرف مي كرد در حالي كه اين رقم پس از اجراي قانون هدفمندي يارانه ها در مورد گازوئيل به ۸/۴ درصد و در مورد برق به ۳ درصد رسيده است.
شعباني با تأكيد بر اينكه حمايت مناسبي از كشاورزان از جانب دولت و جهاد كشاورزي انجام نمي شود تصريح كرد: مجلس اجازه داده بود ۱۰ درصد صندوق توسعه ملي به صورت ريالي به كشاورزان تسهيلات ارائه شود اما نه تنها اين اتفاق تا به امروز نيافتاده است بلكه صندوق بيمه كشاورزان نيز به جاي انجام وظيفه خود به طور كامل سليقه اي حمايت هاي محدودي را انجام مي دهد و وزارت جهاد كشاورزي بايد در خصوص اين مسائل پاسخگو باشد./
پايان پيام
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]