واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: پنجمين جشنواره شعر دفاع مقدس خوزستان در اهواز برگزار شد
خبرگزاري آريا - بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس خوزستان پنجمين جشنواره شعر دفاع مقدس خوزستان با نام «ترنم باران» را در تالار مهتاب اهواز برگزار كرد.
به گزارش خبرگزاري آريا ، سرهنگ «عبدالمجيد عقيلي»، مدير كل بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس خوزستان، در اين مراسم گفت: خداوند را سپاسگذارم كه به ما اين نعمت را ارزاني داشت كه در فضايي زندگي كنيم كه در نظامي به نام نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و حكومتي مبتني بر اسلام و دين مبين اسلام و در راس آن رهبري فرزانه كه هدايتگر جامعه مسلمانان است.
وي افزود: آن چه كه در برنامههاي مرتبط با بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس هميشه مورد توجه است اين است كه فضيلتها و ارزشهاي به يادگار مانده از هشت سال دفاع مقدس به گونهاي در جامعه و به نسلهاي بعد از دوران دفاع مقدس منتقل شود كه كامل آن روح معرفتي و آن چه كه در هشت سال دفاع مقدس محقق شد بتواند ماندگار و پايدار بماند تا بشود آنچه كه امروز تحت عنوان تساطع انوار بيدارگري كه برگرفته از مقاومت و پايداري ملتي مظلوم، تنها و غريب در دوران غربت آغاز انقلاب و هشت سال دفاع مقدس امروز به اقتدار و عزتي برسد كه تمامي معادلات منطقهاي و جهاني بدون در نظر گرفتن جمهوري اسلامي ايران محكوم به فنا است.
مدير كل بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس خوزستان، خاطرنشان كرد: در حوزه شعر دفاع مقدس كه در واقع ميتوان گفت تولد يافته با آغازين روزهاي دفاع مقدس است و تا به امروز فراز و نشيبهاي زيادي را فرا رو داشته است مساله حائز اهميت اين است كه اين شعر نيازمند يك توازن منطقي در اضلاع هندسي آن است.
سرهنگ عقيلي اظهار كرد: اين به معناي توازني ميان هنرمند به عنوان شاعر، خلقكننده، اثر هنري كه بروز و ظهور پيدا ميكند و مخاطبان آن است. در بعضي ادوار ظرفيت حوزه مخاطبان اين شعر بالا رفته و در بعضي از ادوار حوزه آثار بدون اينكه مخاطب مسموع باشد افزايش پيدا كرد و در بعضي از ادوار نيز آثار هنرمندان و خود هنرمند به ظرفيتي رسيده كه آن حركت همپاي مخاطب نبوده است.
وي تاكيد كرد: اين شعر نيازمند اين است كه خوب تعريف شود، جلوه پيدا كند و در بستر چنين جشنوارههايي تحقق پيدا كند. جشنواره شعر «ترنم باران» كه در حال برگزاري است به دنبال همين رهيافت است تا بتواند اين سه ضلع را با اجرايي در وقتهاي مناسب در استانها من جمله استان خوزستان رقم بزند.
در ادامه اين جشنواره سرهنگ پاسدار حسن رسوليمنفرد، معاون ادبيات و انتشارات بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، بيان كرد: اين جشنواره سابقه 19 سالهاي دارد. جلسه امروز ما مقدمهاي است براي ورود به كنگره سراسري دفاع مقدس كه احتمالا در استان كردستان و اوايل سال 91 اجرا خواهد شد. لذا برگزيدگان استاني به آن كنگره دعوت ميشوند.
وي افزود: جريان كلي كه در موضوع شعر دفاع مقدس وجود دارد اين است كه در 19 دوره گذشته اين كنگره سير تكاملي خود را طي كرده و به مراتب بسيار بالايي رسيده است.
معاون ادبيات و انتشارات بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس اظهار كرد: در چند سال گذشته شعرها به تهران ميرسيد و به طور متمركز داوري ميشد و يك كنگره برگزار ميشد و چند كنگره در همين استان خوزستان و در شهرهاي خرمشهر، اهواز، آبادان و طلاييه اجرا شد و به دليل اينكه استانها در اين زمينهها فعاليتهاي خوبي داشتند و تواناييهاي خود را نشان دادند تصميم بر اين شد كه جشنوارهها به طور استاني اجرا شوند و برگزيدگان براي مرحله نهايي خود را به كنگره برسانند. اين شيوه حدود پنج دوره در حال اجرا ميباشد و بسيار بسيار مفيد بود. شاعران بسيار جوان و حتي كساني كه سن و سالي داشتند اما فرصت براي آنها مهيا نبود خود را به اين جشنوارهها رساندند و از مسير جشنواره خود را به كنگره رساندند.
سرهنگ رسوليمنفرد يادآور شد: حوزه ديگري كه اين تفاوت انجام شد وجود موضوعات مختلف است. اين جشنواره قبلا فقط با موضوع دفاع مقدس بود اما امسال پنج موضوع را مدنظر قرار داديم از جمله دفاع مقدس، دفاع مقدس با مضامين عاشورايي، شعر كودك و نوجوان، شعر مقاومت ملل و شعر آييني.
وي توضيح داد: كاري كه در يكيدو سال گذشته انجام شد و ثمرات بسيار خوبي داشت شعرگويي با زبانهاي مختلف آذري، كردي، تركمني و عربي است و هر استاني كه براي ورود به اين بحث توانايي داشت خود را رساند. به دليل رشد خوبي كه در اين زمينه در كشور داشتيم سال گذشته در كنگرهها براي اولين بار شعرهاي برگزيده را با زيرنويس فارسي پخش كرديم.
وي در ادامه گفت: آنچه كه از ما بر ميآيد اين است كه زمينههاي حضور و پيشرفت در موضوع شعر دفاع مقدس را مهيا كنيم و حتيالامكان اين تلاش را كردهايم.
قاسم آهنينجان،شاعر، نيز در اين برنامه و قبل از شعرخواني خود، گفت: شهيدان كشفالمحجوب ميكنند. شهيدان از علي بنابيطالب تا حسين بنعلي و اولادش، شهيدان انقلاب و خاصه دفاع مقدس و اكنون بيداري اسلامي در مركز هستند و در جوار الله. وي تصريح كرد: شاعر فقط عرض ارادتي ميكند شهيدان را و بس و تجليل ميكند كاشفان محجوب را. شاعران از مولانا تا من ستايشگر شهيدان هستند همين و بس.
محمد شريفي، شاعر، هم كه براي شعرخواني دعوت شده بود، گفت: وقتي به سالهاي بعد از انقلاب نگاه ميكنم تلاش جوانان را ميبينيم. ما دل تنگي داشتيم براي پرورش نسل جوان و اين جنگ به ما تحميل شد.
وي خاطرنشان كرد: واقعا اين جوانها شايسته بودند كه ما در طول سال آنها را ازياد نبريم و بتوانيم به عناوين مختلف كنگرههاي مختلفي را براي اين بزرگواران برگزار كنيم.
داوودرضا كاظمي نيز به نمايندگي از هيات داوران اين جشنواره كه متشكل از داوودرضا كاظمي، عليرضا شكرريز و مرتضي حيدريآلكثير است، درباره شعرهاي رسيده به دبيرخانه جشنواره گفت: شعر شگفت انگيزترين ارزاني پروردگار مهربان به انسان انديشمند است. آن گاه كه در ذهن نا آرام و جستوجوگر شاعر واژهها به ترنم در ميآيند و ناگاه حماسهاي بزرگ آغاز ميشود.
وي ادامه داد: شعر امروز استان خوزستان در برگيرنده جريانهاي متفاوت و بالنده ادبي است كه با رعايت اعتدال و توجه به مخاطب در راه اعتلاي فرهنگ و ادب اين مرز و بوم عاشقانه و صبور گام بر ميدارد.
وي تصريح كرد: هيات داوران جشنواره «ترنم باران» پنجمين جشنواره شعر دفاع مقدس استان خوزستان از شاعران انديشمندي كه به فراخوان شركت در جشنواره پاسخ مثبت داده و 360 سروده ارزشمند را به دبيرخانه جشنواره ارسال كردهاند قدرداني ميكند.
وي اظهار كرد: فراواني آثار رسيده و گوناگوني سبك و سياق، انواع بياني و زبان غالب در آنها بيشك مستلزم صرف وقت، دقت نظر و لحاظ كردن معيارهاي دقيق براي سنجش بود و بديهي است گزينش هر يك از داوران بر اساس انطباق و يا عدم انطباق آثار با معيارهاي طرح شده از سوي هر يك صورت گرفته و پس از ساعتها بررسي آثار بر اساس معيارهاي ذيل مورد ارزيابي دقيق قرار گرفته است.
كاظمي افزود: مواردي از جمله جوهره شعري آثار و ظرفيتهايي چون انديشه ارزشمند و منطق شاعرانه، تازگي و طراوت و وسعيت در تخيل برآمده از نگاهي شاعرانه و نازكبين، ساختار يكپارچه و پرداخت موقعيتي با اجراي ترتيببنديهاي فرمي معنايي و ويژگيهايي همچون موسيقي دروني اثر و تشخص زباني و زبانورزي، حس برانگيزيهاي شاعرانه و غناي عاطفي اثرگذار و پايدار، نوآوري و پرهيز از كليشههاي تجربه شده در حوزههاي زبان، فرم، لحن، مضمون و برخورداري از هويت شخصي و مستقل در ارايه اثر معيارهاي ارزيابي داوران قرار گرفت.
وي يادآور شد: با توجه به اين شناسهها بسياري از آثار رسيده به بخش داوري جشنواره ارزش هنري والايي داشته و قابل تقدير هستند. اما در فرايند ناگزير انتخاب بهترينها و در مجموع هيات داوران سرودههاي 17 شاعر در چهار موضوع اصلي جشنواره را به عنوان برگزيده و آثار هفت شاعر ديگر را شايسته تقدير معرفي كرده است.
شعبه خوزستان در اين جشنواره با يادي از زندهياد عبدالرضا قناددزفولي، لوح ياد بودي به همسر او اهدا شد.
همچنين غلامرضا كاج، قاسم آهنينجان، محدثه الماسي، محمد ايماني، بهمن ساكي، زهرا شعباني، افرا عسكريان، محمد شريفي، عصمت حسيني و... شعرخواني كردند.
در پايان اين جشنواره برگزيدههاي هر بخش معرفي شدند كه در بخش «دفاع مقدس» اكبر آزادپور از انديمشك و محمود طيب از بهبهان به صورت مشترك اول، افرا عسكريان از ايذه و عصمت موسوي از آبادان به صورت مشترك دوم و مرتضي پارسا از اهواز، عليرضا زماني از انديمشك و داوود مالكي از شوشتر به صورت مشترك سوم شدند.
هيات داوران در اين بخش ناصر نديمي از آبادان و سيد شهابالدين طباطبايي از باغملك را شايسته تقدير دانست.
در بخش «دفاع مقدس با بهرهگيري از مفاهيم و مضامين عاشورايي» محدثه الماسي از اهواز رتبه اول را كسب كرد محمد ايماني از آبادان دوم شد و فرهنگ دشتي از آبادان و مرتضي ذاكر از اهواز مشتركا سوم شدند. ايمان عباسپي از اهواز، هادي محمدزاده از دزفول و محمد زبيداتاصل از سوسنگرد به راي داوران شايسته تقدير اين بخش شدند.
همچنين در بخش «شعر مقاومت ملل با تاكيد بر بيداري اسلامي» زهرا شعباني از هنديجان اول، عباس آتشي از انديمشك دوم و رحيم جليزي از شوش سوم شد.
در اين بخش نيز حاجيمراد اسماعيلوندي از ايذه و اصغر رضاييگماري از گتوند شايسته تقدير شدند.
هيات داوران در بخش «شعر كودك و نوجوان و دفاع مقدس» به ترتيب اردشير زاهدي از اهواز، زهرا آراستهنيا از اهواز و غلامرضا كاج از دزفول را به عنوان برگزيده معرفي كردند.
در اين جشنواره از بهمن ساكي، به عنوان پيشكسوت عرصه شعر دفاع مقدس، از قاسم آهنينجان، به پاس تلاش در عرصه شعر آييني، از حميدرضا اكبري (شروه)، به پاس تلاش در عرصه شعر دفاع مقدس، از عليرضا شكرريز، داوودرضا كاظمي و مرتضي حيدريآل كثير، هيات داوران جشنواره، از وحيد كياني، دبير علمي جشنواره و از سعيد يوسفنيا، نماينده دبير علمي كنگره سراسري شعر دفاع مقدس، تجليل شد.
دوشنبه|ا|19|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 373]