واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: وزير علوم: خواجه نصيرالدين طوسي مصاديق راهبردي را براي بازسازي تمدن اسلامي به وجود آورد
وزير علوم، تحقيقات و فناوري گفت: خواجه نصيرالدين طوسي درك كاملي از شرايط حاكم بر جامعه زمان خويش داشته كه بر اين اساس توانست مصاديق راهبردي براي بازسازي تمدن اسلامي به وجود آورد.
به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر زاهدي امروز در افتتاحيه اولين همايش بين المللي خواجه نصيرالدين طوسي با اشاره به اينكه خواجه نصيرالدين طوسي در ابراز عقايدش صرفاً يك گوينده تام نبوده است، گفت: اين دانشمند توانسته است مهم ترين كتاب منطق را به عنوان «اساس الاقتباس» به رشته تحرير درآورد.
وي اشاره كرد: خواجه نصيرالدين طوسي در كل يك شخصيت چند بعدي بوده كه بايد به اين دانشمند در عرصه هاي علمي و آموزشي توجه ويژه اي شود.
وزير علوم تحقيقات و فناروي شباهت هايي را در خصوص استكبار جهاني در زمان زندگي خواجه نصيرالدين طوسي و حال دانست و گفت: در حال حاضر ما با استكبار جهاني مواجه هستيم و رخ دادن جنگ هاي 33 روزه و حمله به مردم غزه مانند حمله استكباري مغول در زمان زندگي اين دانشمند بوده است.
زاهدي عنوان كرد: خواجه نصيرالدين طوسي توانست حكومت ددمنشانه مغول را مهار كند و خوي حيواني آنان را در زمان خود آرام آرام در جويبار انساني سوق دهد.
وي خاطرنشان كرد: تربيت مغولان به مسير هويت اسلامي يك درس تاريخي براي دانشگاهيان به شمار مي آيد.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به اين كه خواجه نصيرالدين طوسي در زمان خود يك بازسازي در تمدن اسلامي به وجود آورد، تصريح كرد: ما با ايجاد وحدت ميان امت اسلامي بايد سعي كنيم عدالت را همراه با پيشرفت، توسعه علم و فن آوري در سراسر جهان گسترش دهيم.
زاهدي افزود: براي شناخت عميق شخصيت هاي بزرگ علمي و فرهنگي كشور نيازمند همكاري ميان وزارت علوم، وزارت بهداشت و آموزش و پرورش در كشور هستيم.
وي توجه ويژه به انديشمندان اسلام را در كتب درسي دانش آموزان و دانشجويان از ملزومات آموزشي در كشور عنوان كرد و گفت: اين روند باعث مي شود تا جوانان ايران با روحيه خودباوري و خداباوري راه پيشرفت و توسعه را با سرعت بيشتري طي كنند.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري تصريح كرد: ايران با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري بايد به عنوان مرجعيت علمي در دنيا قرار گيرد كه استفاده از علم ايراني براي ديگر دانشمندان جهان نياز به آموختن زبان فارسي را به وجود آورد.
زاهدي اخلاق در كنار علم را از ديگر ابعاد شخصيتي خواجه نصيرالدين طوسي دانست و گفت: علم بدون اخلاق، علمي است شيطاني و باعث به وجود آمدن فناوري بر ضد انسان ها مي شود.
وي خاطرنشان كرد: برنامه ريزي هايي صورت گرفته كه درس اخلاق حرفه اي در دانشگاه ها تاليف و به دانشجويان آموزش داده شود.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري اضافه كرد: تدريس اخلاق حرفه اي در دانشگاه استفاده ابزاري از علم را در ميان قدرت هاي استكباري جهان كم مي كند.
زاهدي خواجه نصيرالدين طوسي را دانشمندي در تمامي زمينه هاي علمي عنوان كرد و گفت: اگر در كشور يك مرجعيت علمي شكل گيرد در تمامي شاخصه هاي تخصصي موفقيت چشم گيري در خصوص علم و فناوري به وجود خواهد آمد.
وي با اشاره به اينكه دانشمندان ايراني نبايد مطالعه كنندگان بدون نقد باشند، افزود: بايد راه هاي ميان بر در علم و فناوري در كشور به وجود آيد كه خواجه نصيرالدين طوسي اين موضوع را به خوبي در آثار خود نشان داد./انتهاي پيام/
شنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]