واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كمي توجه به كتاب نيازمند اسيب شناسي است
ساري - معاون توسعه كتابخانه هاي عمومي كشور گفت :كمي توجه به كتاب در سطح كشور نيازمند آسيب شناسي است و در مرحله نخست نبايد مردم را به دليل عدم مطالعه مقصر دانست
به گزارش خبرنگار ايرنا ، " مجيدالدين معلمي " روز يكشنبه در نخستين گردهمايي نويسندگان مازندراني در ساري توليد محتوا و نگارش ، حوزه چاپ ، مشاوره ، توزيع كتاب و كمبود فضا را از جمله موارد نيازمند به آسيب شناسي دانست و گفت : در برخي موارد محتواي كتاب پاسخگوي نياز مخاطبان نبوده و مي تواند آسيب جدي به اين رويكرد وارد نمايد
وي از رمان هاي بي محتوا به عنوان "رمان هاي زرد " ياد كرد و افزود : به رغم علاقه مندي اغلب جوانان و نوجوانان به اينگونه آثار ، اغلب كتاب هاي منتشر شده در اين زمينه فاقد خلاقيت بوده و انتقال دهنده پيام خاصي نيستند .
معلمي به ترويج و تبليغات كارشناسي شده در اين حوزه اشاره و خاطر نشان كرد : در معماري هاي قديم شهرها بازار ، مسجد و كتابخانه در كنار هم قرار داشتند در حاليكه در مبلمان شهري كنوني اين چينش مورد توجه نبوده و براي فضاي كتابخانه محلي در نظر گرفته نمي شود .
وي به توزيع كتاب اشاره كرد و افزود : كتابخانه هاي عمومي كشور در حال حاضر طرحي را در قالب " كتاب من " به اجرا در آورده است كه طي آن امكان توزيع اين كالاي فرهنگي را تسهيل مي كند.
معاون توسعه كتابخانه هاي عمومي كشور يادآورشد : حضور مشاور در نمايشگاه ها و كتابفروشي ها ، رويكرد به مطالعه را به طور قابل ملاحظه اي افزايش مي دهد .
وي فضاي مجازي را از ديگر موارد دوري جوانان به كتابخواني دانست و افزود : بيش از 30درصد جوانان كشور درگير سايت هاي گوناگون اينترنتي هستند .
وي در بخش ديگر سخنراني خود گفت : مازندران به لحاظ سرانه مطالعه و تعداد اعضاي كتابخانه هاي عمومي نسبت به ساير استان ها از جايگاه مناسبي برخوردار است .
وي با اعلام اينكه مازندران به لحاظ تعداد اعضا در اين نهاد رتبه پنجم را در سراسر كشور دارد افزود : متاسفانه در معماري شهرهاي اين استان از احداث كتابخانه و در نظر گرفتن اماكني به اين منظور غفلت شده است .
" اسماعيل امامزاده " مدير كل كتابخانه هاي عمومي مازندران با بيان اينكه بيش از 200 بار در قرآن به واژه " كتاب " تاكيد شده است ، افزود : در سده اول ظهور اسلام ، غربي ها از مسلمانان به دليل دارا بودن بيشترين كتابخانه ياد مي كردند كه متاسفانه در حال حاضر اينچنين نيست .
وي با بيان اينكه به رغم دارا بودن بهترين و فرهنگي ترين دين ، وضعيت كتابخواني هم اكنون از وضعيت مناسبي برخوردار نيست ، از مسوولان خواست تا تدبيري در اين راستا انديشيده و رويكرد به اين كالاي فرهنگي را افزايش دهند .
اين مقام فرهنگي تعداد اعضاي كتابخانه هاي عمومي در مازندران را بيش از 130 هزار نفر برشمرد و افزود : 83 درصد از اين تعداد را جوانان و نوجوانان تشكيل مي دهند .
وي گفت : سالانه سه ميليون و 500 هزار جلد كتاب از كتابخانه هاي عمومي استان به امانت برده مي شود كه 32 درصد آن در حوزه ادبيات و رمان است .
امامزاده از كمبود منابع در مازندران انتقاد و خاطر نشان كرد : اين استان به رغم تعداد بالاي اعضا ، رتبه بيست و دوم را در شاخص منابع در سطح كشور دارد .
در اين گرد همايي تعدادي از نويسندگان نيز خواهان حمايت بيشتر مسوولان فرهنگي استان و كشور شدند . ك/3
888 /503/506
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30754695
يکشنبه|ا|18|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]