واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بيانيه دفتر تحكيم وحدت خطاب به شوراي نگهبان
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
دفترتحكيم وحدت در آستانه انتخابات مجلس نهم خطاب به شوراي نگهبان بيانيهاي صادر كرده است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، متن اين بيانيه به شرح زير است:
انتخابات يكي از مهمترين شاخصه هاي وجود مردمسالاري ديني در ايران است و ملت بزرگ ايران با حضور مكرر خود در انتخابات اين مفهوم مهم را هويت مي بخشند. لذا بر همه ي فعالين سياسي فرض است كه زمينه هر چه باشكوه تر برگزار شدن انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي را فراهم سازند تا شاهد حضور گسترده مردم در انتخابات باشيم. حضور باشكوه مردم در پاي صندوق هاي راي بدون ترديد در گرو رقابت فعالانه و پرشور و با سلايق متنوع و مختلف است و در اين ميان نقش شوراي نگهبان براي فراهم ساختن بستر حضور افراد با سلايق متفاوت كه به انقلاب و جمهوري اسلامي التزام دارند، برجسته است. بديهي است كه اگر شوراي نگهبان نقش قانوني خويش را به خوبي ايفا كند، ما بايد شاهد مجلسهاي انقلابي، قدرتمند و مستقل و مردمي باشيم كه برآيند آن ورود كانديداهاي تاثيرگذار به مجلس شوراي اسلامي جهت تصميم سازيها و سياستگذاريهاي كلان جامعه خواهد بود، اما با توجه به گذشت 33 سال از انقلاب اسلامي و بررسي روند شكل گيري مجالس شوراي اسلامي، نه تنها به مجلس آرماني نزديك نمي شويم بلكه به نظر مي رسد از مجلسي كه در تراز انقلاب اسلامي انتظار مي رود فاصله مي گيريم. مجلسي كه به گفته امام خميني بايد متشكل از نمايندگاني باشد كه مدافع حقوق محرومين و مستضعفين باشند. هر چند كه مي توان نقدهايي به ساختار نظارتي شوراي نگهبان و عملكرد اين نهاد مهم وارد كرد و درآينده به بازنگري و احيانا اصلاح نواقص قانوني كه وجود دارد پرداخت، اما در حال حاضر پي گيري موارد ذيل از سوي شوراي نگهبان ضروري است.
1. با تجزيه و تحليل روند نظارتي بر اجراي انتخابات متوجه مي شويم كه تغيير معناداري در آراء مشاهده نميشود، اما متاسفانه از سوي كانديداها و جريانات سياسي و اقتصادي حامي ايشان، شاهد تخلف در ابعاد مختلف هم به صورت پنهاني هم به صورت آشكار هستيم، كه اقدامات ذيل از شوراي نگهبان انتظار مي رود:
الف) با بيان دقيق روند اجرايي و نظارتي انتخابات راه را براي ايجاد شبهه افكني در سلامت انتخابات ببندند.
ب) در صورت بيان شائبه تقلب يا عدم صحت انتخابات بسيار صريح و شفاف و به موقع، با ارائه ادله جهت اقناع عمومي به روشنگري بپردازند و در اين مورد منصفانه برخورد نمايند.
2.اعمال سليقه و يا شائبه اعمال سليقه اعضاي شوراي نگهبان در تائيد صلاحيت كانديداها يكي از شبهاتي است كه دشمنان از ديرباز در مورد ان جوسازيهاي كاذب مي كردند، هر چند كه معتقديم نبايد به تلاشهاي مذبوحانه دشمن اصالت دهيم، اما اعضاي محترم شوراي نگهبان از برخي رفتارها و گفتارهايي كه زمينه ساز اين گونه شبهه افكني هست جدا پرهيز كنند و دقت عمل بيشتر مبذول نمايند.
3. بدون ترديد هر چه رقابت پررنگتر باشد، مشاركت بالاتر رفته و قطعا افراد مصلح به كرسيهاي مجلس راه مي يابند وآنگونه مجلس در راس امور خواهد بود، اما آنچه بيش از گذشته اعضاي شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت را نگران كرده است، سوق پيدا كردن مجلس به سمت مجلس سرمايه داري است، چرا كه متاسفانه كانديداهاي انتخاباتي يا خود مستقيما داراي درامدهاي سئوال برانگيز جهت هزينه هاي تبليغاتي خود مي باشند و ياآنكه به واسطه اتصالي نامرئي وابستگيها و دلبستگيهايي به كانونهاي قدرت و ثروت دارند تا بتوانند هزينههاي تبليغات كلان خود را تامين كنند و چه كانديداهايي كه ناخواسته و ناآگاهانه و چه آنان كه آگاهانه وامدار جريانهاي قدرت و ثروت مي شوند بعد از ورود به مجلس به جاي انكه منافع و مصالح نظام و ملت را ارجح بر هر امر ديگري بدانند؛ منافع اين كانونهاي نامشروع براي آنها اولويت مي شود و آنچه كه به ذهن متبادر مي گردد، اين است كه چرا فضاي سياسي جامعه كه قاعدتا بايد با ديانت همراه باشد به سمت و سويي در حال حركت است كه شوربختانه افراد براي حضور در مجلس به عنوان نماينده مردم و مدافع حقوق آنها ملزم به پرداخت هزينه كرد مخارج كلان از طرقي كه چندان معلوم نيست مي شوند. و اين نهاد شوراي محترم نگهبان است كه مي بايست بر در آمدهاي سئوال برانگيز برخي احزاب و شخصيتهاي حقيقي و حقوقي نظارت جدي كرده و اين موضوع را به عنوان يكي از رسالتهاي ذاتي خود دانسته و تدابير و تمهيدات لازم را انجام دهد.
سئوال اين است كه آيا ساز و كارهاي سياسي ما و رفتارهاي فعلي و جاري مسئولين متناسب با اين حق تعريف شده است و آيا تعاملات جريانات سياسي و نوع موضع گيريهاي آنها متوجه و ملتزم اين حق است يا خير؟ مجلس اينده بايد متشكل از كساني باشد كه حقيقتا نماينده مردم باشند نه نماينده كانونهاي قدرت و ثروت، مجلس آينده بايد يك نگاه ساختاري و فرايندي داشته باشد كه زمينه را براي گفتمان انقلاب اسلامي و تاريخ و فرهنگ انقلاب اسلام به معناي واقعي فراهم كند.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|18|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]