واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: "مديريت علمي" پرتاب ماهواره ايراني، پيام توانمندي ايراني است
پاريس - يك متخصص ايراني مي گويد آنچه در پرتاب ماهواره ايراني "اميد" بيش از هر چيز اهميت دارد مهارت در مديريت علمي است كه توانسته با ايجاد هماهنگي بين شاخه هاي مختلف علوم ، اين دستاورد تاريخي كشور را به بار بنشاند.
دكتر يحيي معمار زاده دانشمند جوان علوم هوا و فضا كه متخصص "ژئو دزيت" (شرايط جوي فضا با استفاده از مشاهدات ماهواره اي) است به ايرنا گفت : اين رويداد براي دنيا پيام صريحي دارد و ان اين است كه در كشور ما توان و مديريت علمي عالي وجود دارد.
وي افزود : قرار دادن موفقيت آميز يك ماهواره در مدار و پس از آن توانايي مونيتورينگ ان با استفاده از فناوري هاي ارتباط راه دور به اين معني است كه فناوري بين ماهواره و سطح زمين در ايران بگونه بومي و به وسيله متخصصان ايراني به وجود امده است.
وي در توضيح اهميت اين اقدام گفت : وقتي از 50 يا 60 كيلومتري زمين فراتر مي رويم در حدود ارتفاع 100 تا 200 كيلومتري زمين شرايط اتمسفر با توجه به توفانهاي مغناطيسي ، بادهاي خورشيدي و توفانهاي يونوسفريك كاملا متفاوت است و ارتفاع 250 تا 300 كيلومتري بدليل دانسيته يونهايي كه در انجا وجود دارد يكي از خطرناكترين مناطق فضا است.
معمار زاده افزود : مولكولها در اين محدوده طبيعي نيستند. بلكه بر اثر تشعشع خورشيد يونيزاسيون انجام مي شود و به همين دليل به اين منطقه "يونوسفر" گفته مي شود.
اين متخصص هوا فضا افزود: امواجي كه از ماهواره به سطح زمين مي آيد تحت تاثير اين يونوسفر قرار مي گيرد . امواج الكترومغناطيسي كه ارتباط ماهواره با زمين به وسيله انها انجام مي شود با ذرات باردار مواج مي شوند و تحت تاثير ميدانهاي الكتريكي انها قرار مي گيرند كه به همين خاطر دچار تغييرات شديدي مي شوند.
وي افزود: از اين وضعيت يك مدل حاصل مي شود كه موضوع تحقيقات وسيعي در دنيا است كه در ناسا و چند مركز مهم تحقيقاتي تلاش مي شود اين موضوع را با دقت بالا به مدل تبديل كنند.
دكتر معمارزاده كه در همين زمينه تخصص دارد، گفت : اين منطقه داراي شرايط خاصي است و ماهواره در آن بدلايل مختلف از جمله خوردگي بايد شرايط ويژه اي داشته باشد و اينكه ايران توانسته اينكار را انجام دهد و مديريت علمي بسيار بالايي كه سبب شده زمينه هاي مختلف علمي مانند شيمي، فيزيك، رياضي و بقيه علوم مرتبط دست به دست هم بدهند نشانه فناوري بالاي متخصصان جوان كشورمان است.
وي در پاسخ به سوالي در مورد دستاوردها و چشم انداز اينده اين فناوري براي كشور گفت :ايران اينك به توانايي قرار دادن ماهواره در فضا، مونيتورينگ و ارتباط بين زمين و فضا دست پيدا كرده است و از اين پس مي تواند انواع ماهواره ها را بسازد و اطلاعات مختلفي را از فضا بگيرد .
ما به اطلاعات زيادي از فضا از جمله كشاورزي، نقشه برداري، زمين شناسي و زلزله و بسياري از زمينه هاي علوم نياز داريم كه از اين طريق مي توان با هزينه كمتر اطلاعات غني تر مورد نياز بخشهاي مختلف را به دست آورد.
معمار زاده افزود : نتيجه اين دستاورد براي كارهاي تحقيقاتي فوق العاده زياد خواهد بود. اينك پنجره اي در كشور ما باز و اين توانمندي ايجاد شده است و ايران مي تواند بطور مستقل در تحقيقات فضايي وارد شود.
وي تاكيد كرد اين دستاورد همچنين به توسعه اين حوزه دانش در آموزش عالي كشور و تربيت متخصصان ايراني و گسترش دامنه تحقيقات در علوم مختلف نيز كمك كند.
اروپام.**270**1516
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 331]