تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند نماز بنده‏اى را كه دلش همراه بدنش نيست نمى‏پذيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816446178




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به واگذاري نخستين بانك دولتي


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهي به واگذاري نخستين بانك دولتي
خبرگزاري فارس: واگذاري 5 درصد سهام بانك ملت به عنوان دومين بانك بزرگ دولتي در حالي در بورس انجام گرفت كه پرسشهايي در حاشيه اين واگذاري وجود دارد كه همچنان بدون پاسخ مانده است.


در واقع، بدون پاسخگويي به اين پرسشها نمي توان آينده چندان روشني براي واگذاري كل سهام بانكها متصور بود. اين ابهامها در مجموع به مقدار چسبندگي دولت به بانكها برمي گردد و اينكه چقدر آمادگي وجود دارد تا اين چسبندگي كه خود را در قالب دستورهاي مختلف به نظام بانكي نشان مي دهد، كاهش يابد و بخش خصوصي بازيگر عرصه بانكداري ايران شود:

1) نخستين مسأله، تعيين تكليف بدهي دولت به بانكهاست كه در فرايند سودآوري بانكها و ترازنامه آنها تأثير بسزايي دارد. دولت بايد به اين مسأله پاسخ گويد كه چه تمهيداتي در بودجه هاي سنواتي خود براي پرداخت بدهي انباشته اش به بانكها خواهد انديشيد.

2) مسأله دوم كه از مسأله اول مهمتر به نظر مي رسد، تسهيلات تكليفي است؛ يعني تسهيلاتي كه دولت پرداخت آن با سود پايين و غيراقتصادي را به بانكها دستور مي دهد. دولت بايد تكليف خود با اين تسهيلات و دستورهاي مشابه را به طور شفاف روشن كند. البته، به خاطر داشته باشيم كه براساس قانون برنامه چهارم، تسهيلات تكليفي بايد به طور سالانه كاهش يابد، اما تحقق واقعي اين كاهش و پايبندي دولت به عمل به آن است كه به يكي از ابهامهاي بزرگ خصوصي سازي پاسخ خواهد گفت. به ياد داشته باشيم، دولت بايد از وضع قوانين و محدوديتهاي مشابه نيز خودداري كند، زيرا بانك ملت و ساير بانكهاي دولتي ديگر دولتي نيستند و بخش خصوصي در مالكيت و لذا در سرنوشت، سوددهي و مالكيت آن سهيم است.

3) نكته ديگري كه با واگذاري سهام بانكها پيش مي آيد، مستثنا شدن از كنترل ديوان محاسبات است، زيرا واگذاري حتي درصدي از سهام، چنين كنترلي را از بين برده يا دشوار مي كند و بيم آن وجود دارد كه بانكها از جاده مصلحت كشور خارج شوند. لذا، از هم اكنون بايد جايگزيني براي حسابرسي و نظارت بر بانكها در نظر گرفته شود. سازمان حسابرسي يا سازمان بازرسي كل كشور، جايگزين مناسبي به نظر مي رسند.

4) قيمت گذاري سهام بانكها و بانك ملت نيز مسأله اي اساسي است و بايد دقتهاي لازم روي آن صورت گيرد كه نه خريداران متضرر شوند و نه اموال دولت به بهاي پايين واگذار گردد. متأسفانه فرمولهاي واگذاري فعلي واحدهاي دولتي طوري غيرواقعي است كه با قيمتهاي ذاتي تفاوت عمده دارد. ناكارآمدي اين فرمولها را از واگذاريهاي سال جاري مانند فولادها، مس، آلومينيوم و مخابرات مي توان دريافت. به راحتي مي توانم بگويم اين فرمولها متعلق به 40 سال قبل هستند. در نظام فعلي قيمت گذاري، سودآوري تعيين كننده قيمت است؛ اما ما فارغ از اين عامل اقدام به قيمت گذاري مي كنيم و لذا قيمتها بسيار بالا يا بسيار پايين است و به كل واگذاريها آسيب مي رساند.

5) چالش و پرسش بعدي تمهيدهاي بانكها براي مقابله با دريافت كنندگان وام و نپرداختن بدهي از سوي آنهاست. همان گونه كه مي دانيم، نظام بانكي اكنون با بسياري از مشتريان بويژه مشتريان دولتي مانند شركتهاي دولتي مواجه است كه بدهي زيادي به بانكها دارند. بانك ملت به عنوان دومين بانك بزرگ كشور درگير چنين مشكلي است، لذا در فرايند واگذاري سهام بايد هم فكري براي وامهاي بازپرداخت نشده كرد و هم به وامهايي كه در آينده پرداخت خواهند شد، انديشيد؛ چرا كه گسترش اين مشكل سودآوري بانك را با چالش مواجه خواهد كرد. با اين حال، بنده به عنوان استاد دانشگاه، واگذاري سهام بانك ملت را به فال نيك مي گيرم و معتقدم بسياري از چالشهاي نظام بانكي از اين طريق رفع خواهد شد. توجه داشته باشيد، حتي با وجود ابهامهاي فعلي، بانكهاي ما ورشكسته يا غيرقابل واگذاري نيستند؛ چرا كه ارزش ذاتي اموالي كه بانكها دارند، بسيار بيشتر از ارزش ذاتي و واقعي آن است. لذا روند واگذاري تدريجي و منطقي سهام بانكها، ضرورتي است كه بايد دنبال شود.

نويسنده:غلامرضا اسلامي بيدگلي
...................................................................................................
منبع:قدس

يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن