واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: معاون هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي: جشنواره عدالت و اميد، همسو با سالگرد انقلاب اسلامي برگزار ميشود
گروه هنر: جشنواره عدالت و اميد، متناسب با فضاي معاصر و سيامين سالگرد انقلاب اسلامي برگزار ميشود.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، در نشستي كه صبح امروز در تالار وحدت برگزار شد، «محمدحسين ايماني» معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و دبير جشنواره هنري عدالت و اميد و «اصغر اميرنيا» مدير عامل بنياد رودكي و دبير اجرايي جشنواره درباره روند برگزاري اين جشنواره و كم و كيف آن اطلاعاتي را ارائه كردند.
ايماني در ابتداي اين نشست گفت: نام جشنواره «اميد و عدالت» نشان از به تازگي و جديد بودن آن دارد. با توجه به حجم گسترده و وسيع جشنوارههاي مختلف، ايده برگزاري چنين جشنوارهاي به دو سال قبل برميگردد. با بررسيهايي كه در اين زمينه به عمل آمد، جمع كثيري از هنرمندان كشور تمايل و آمادگي خود را نسبت به خلق آثار هنري در راستاي موضوعات معنوي به صورت حرفهاي و تخصصي اعلام كردند.
وي در ادامه افزود: در راستاي برپايي نخستين جشنواره هنري عدالت و اميد، طيف وسيعي از هنرمندان در سراسر كشور كه اكثريت آنها را قشر جوان تشكيل ميداد توسط كميتهاي شناسايي و انتخاب شد. يكي از فعاليتهاي مهم اين جشنواره برگزاري دورههاي آموزشي براي هنرمنداني بود كه قصد داشتند در اين جشنواره حضور داشته باشند.
وي اظهار كرد: جشنواره هنري عدالت و اميد در سه فاز عملياتي كار خود را انجام داده است. در مرحله اول ارتباط با مخاطبان در سراسر كشور و افرادي كه از استعدادهاي هنري برخوردارند از جمله فعاليتهايي بود كه انجام گرفت، در ادامه پس از شناسايي هنرمندان و بهرهگيري از حضور هنرمندان حرفهاي و استفاده از استانداردهاي حرفهاي در كار، برگزاري دورههاي آموزشي قطعي شد.
ايماني يادآور شد: دورههاي آموزشي در تهران و شهرستانها برگزار شد و اساتيد بسياري به شهرستانها سفر كردند و پس از اتمام اين دوره با گزينش آثاري كه براي حضور در جشنواره در مرحله انتخاب بود، اين بخش نيز پايان يافت. در قسمت ديگري قرار است از بطن يك كار گروهي يك اثر هنري خلق شود.
وي تاكيد كرد: اين جشنواره از دو بخش رقابتي و غيررقابتي تشكيل شده است كه بخش رقابتي فاز اول و دوم را پشت سر گذاشته است. در بخش غيررقابتي برخي از هنرمندان پيشكسوت و باسابقه حضور خواهند داشت كه باعث غناي جشنواره خواهد بود. اين بخشها در سه قسمت تجسمي، نمايش و سرود برگزار ميشود كه در بخش تجسمي كه شامل نقاشي، كاريكاتور، عكس و گرافيك است، رقابت نهايي بين دويست هنرمند از ميان بيست استان كشور انجام شد كه بيست استاد به عنوان مشاور كارهاي برگزيده را گزينش كردند.
ايماني در ادامه عنوان كرد: در قسمت نمايش گروهها در دو بخش رقابتي و غير رقابتي شركت كردهاند كه مراحل تكميل كار توسط مشاوره تخصصي پانزده هنرمند گزينش ميشود. در بخش سرود نيز گروههاي برتري كه در جشنوارههاي مختلف شناسايي شدند، حضور دارند و آثار برگزيده در اين بخش نيز 54 گروه شركت كردند كه در طي چهار روز از 12 تا 16 اسفندماه جاري در مجموعه سالنهاي تئاتر شهر، تالار وحدت، رودكي، سنگلج، آزادي و اداره تئاتر به نمايش درخواهد آمد و اجرا خواهد شد.
معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در پايان خاطرنشان كرد: در بسياري از جشنوارهها هميشه بخشي به موضوعات معنوي اختصاص داده شده اما تا به حال جشنوارهاي كه انحصارا به اين موضوع بپردازد برپا نشده است. برگزاري اين جشنواره قطعا فتح بابي خواهد بود تا هنرمندان بسياري در زمينههاي مختلف هنري فرصتي براي ابراز پيدا كنند.
اميرنيا در بخش ديگري از اين نشست اظهار كرد: نخستين جشنواره سراسري عدالت و اميد با هدف شناسايي، آموزش و توليد آثار فاخر كار خود را آغاز كرد و عمليات اجرايي آن از ارديبهشتماه جاري شروع شد و طي جلسهاي اهداف اين جشنواره با شكلگيري كميتهاي تبيين شد. اين كميته اقدام به شناسايي هنرمندان در عرصههاي مختلف كرد و يكي از اهداف خود را آموزش هنرمنداني در نظر گرفت كه حالت نيم حرفهاي دارند و براي آموزش آنها برنامههاي مختلفي درنظر گرفته شد.
وي در ادامه افزود: در بخش هنرهاي تجسمي پانصد نفر معرفي و دويست نفر به دورههاي آموزشي راه پيدا كردند. استاداني نيز به شهرهاي همدان، خراسان رضوي، خراسان شمالي، تهران و اصفهان اعزام شدند كه دورههاي مشاوره و آموزش را برگزار كنند. در هنرهاي نمايشي 13 استان شركت كردند كه 26 اثر از ميان آثار رسيده توسط هنرمندان نخبه و استادان انتخاب شد.
اميرنيا اظهار كرد: بخش سرود و نغمهها بر اساس سي سالگي انقلاب در نظر گرفته شده كه هر گروه ميتواند سرودهاي خود را در دو قسمت ارزشي، اعتقادي و مذهبي و بخش ديگري را كه منحصرا درباره عدالت و اميد است انتخاب كنند.
وي در خاتمه يادآور شد: نكته مهم برگزاري چنين جشنوارهاي تربيت نيروي انساني، استمرار اين حركت و شناسايي نيروهاي بالقوه است كه با توجه به وظيفه بنياد رودكي مديريت امور اجرايي بر عهده اين نهاد است.
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]