تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك عالم برتر از هزار عابد و هزار زاهد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827960840




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رشد 22 درصدي صادرات محصولات دانش بنيان در سال هاي اخير


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رشد 22 درصدي صادرات محصولات دانش بنيان در سال هاي اخير
تهران - وزير صنعت، معدن و تجارت از رشد 22 درصدي صادرات محصولات با فناوري بالا طي سال هاي 84 تا 89 خبر داد.


به گزارش ايرنا، مهدي غضنفري روز شنبه در نشست ملي صادرات كالا و خدمات دانش بنيان با حضور معاون فناوري رييس جمهوري گفت: ارزش صادرات كالا با فناوري بالا در فاصله سال هاي 75 تا 89 با رشد بيش از 265 برابر به 612 ميليون دلار رسيده است.

وزير صنعت ،معدن و تجارت افزود: اين رقم در سال 75، 3/2 ميليون دلار بوده است.

غضنفري افزود : جمهوري اسلامي ايران در ميان 80 كشور جهان رتبه 39 صادرات محصولات با فناوري بالا را از آن خود كرده است.

وي تصريح كرد : براساس پيش بيني ها اگر روند رشد صادرات كالا با فناوري بالا تداوم يابد اين رقم تا سال 94 به 6/1 ميليارد دلار خواهد رسيد.

به گفته وي،سهم فعلي صادرات محصولات با فناوري بالا از مجموع كل صادرات كشور 7/2 درصد است كه اين رقم نسبت به جهان 3 صدم درصد است.

غضنفري با استناد به آمارهاي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري تصريح كرد: تا پايان برنامه پنجم توسعه قرار است 8 درصد صادرات غيرنفتي به فناوري بالا اختصاص يابد و اين ميزان تا سند چشم انداز 1404،قرار است به 20 درصد برسد.

وي گفت: اين پيش بيني ها بيانگر آن است كه جمهوري اسلامي ايران تصميم خود را براي حمايت بيشتر از محصولات با فناوري بالا گرفته و بايد سهم خود را در اين حوزه افزايش دهد.

غضنفري در بخش ديگري از سخنان خود ميزان نرخ رشد سالانه سرمايه گذاري محصولات دانش بنيان در كشور را 10 درصد بيان كرد و افزود: وضعيت توليد نيز نشان مي دهد از سال 84 تا 89 اين نرخ رشد به 20 درصد رسيده است.

به گفته وي ،ميزان توليدات محصولات با فناوري بالا در سال هاي گذشته 10 ميليارد دلار برآورد شده است.

وزير صنعت، معدن و تجارت درباره مصرف محصولات با فناوري بالا نيز عنوان كرد: 8/7 ميليارد دلار از محصولات با فناوري بالا مصرف شده كه نيمي از اين ميزان توليد داخل و مابقي وارداتي است.

به گفته وي ،ميزان مصرف محصولات با فناوري بالا در كشورمان بيانگر آن است كه فشارهاي تحريمي نوعي مصرف داخلي را ايجاد كرده است.

وي تصريح كرد: ميزان رشد سالانه مصرف فناوري بالا نزديك به 7/12 درصد مي باشد.

غضنفري در بخشي از سخنان خود عنوان كرد: شايد در قرن حاضر جزو اولين كشورهايي كه دانش را به عنوان دارايي مطرح كرده اند ، نباشيم اما جزو اولين كشورها و تمدن هايي بوده ايم كه به ارزش دانش به عنوان ثروت و ابزاري براي امنيت پي برده ايم.

وي با ابراز اميدواري بر اين كه تجاري سازي با نتايج بهتري دنبال شود، تصريح كرد: نبايد نتيجه دانش ورزي تنها انتشار كتاب باشد هر چند كه اين اقدام فعاليتي ارزشمند محسوب مي شود.

وزير صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: رويكرد كسب و كارهاي دانش بنيان در سال هاي اخير بيانگر آن است كه ما بر آنيم تا همه حلقه هاي اين حوزه را مديريت كنيم.

وي در ادامه به بيان آماري از وضعيت توليد محصولات كالا فناوري بالا در جهان پرداخت و گفت: از مجموع 14 تريليون دلار كل صادرات در سال 2004 ميلادي 5/1 تريليون دلار سهم صادرات كسب و كار فناورانه است.

غضنفري با بيان اين كه در سال 2009 ميلادي 3/2 تريليون دلار به صادرات كسب و كار فناورانه اختصاص يافت، افزود: اين رقم نسبت به قبل از آن نرخ رشد 8/3 درصد را نشان مي دهد.

وزير صنعت، معدن و تجارت تصريح كرد: پيش بيني مي شود ميزان صادرات كسب و كار فناورانه در سال 2016 از 3 تريليون دلار فراتر رود.

وي همچنين عنوان كرد: براساس داده هاي آماري 70 درصد از درآمدهاي ناشي از صنعت حاصل از فناوري بالا از حوزه دانش بنيان است .

غضنفري ادامه داد : فناوري در سال 1970 ميلادي سهم 40 درصدي را در اقتصاد جهان از آن خود كرد كه از اين رقم تنها 12 درصد به فناوري هاي برتر يا دانش بنيان متعلق بود.

به گفته وي در سال 2010 ميلادي سهم كل فناوري در اقتصاد جهان 78 درصد و سهم فناوري هاي برتر يا دانش بنيان از كل اقتصاد 60 درصد بوده است.

وزير صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: پيش بيني مي شود در سال 2030 ميلادي سهم فناوري در اقتصاد جهاني به 90 درصد برسد كه از اين مجموع سهم فناوري هاي برتر 78 درصد خواهد بود.

وي با اشاره به اين كه دنيا به سمت اقتصاد فناورانه در حركت است و اين اقتصاد بر دوش تكنولوژي است ، افزود: بسياري از اين فناوري ها نوين است و طبيعي است كه جمهوري اسلامي ايران وظيفه خود مي داند به جايگاه علم و دانش توجه كرده و هرگونه پشتيباني براي تجاري سازي فعاليت ها انجام دهد.

وي ادامه داد: به دليل آن كه سهم فناوري در اقتصاد آينده بسيار بالا است اگر در نظر داريم براي نسل هاي بعدي اقتصادي شكوفا را به يادگار بگذاريم بايد مهمتر از منابع طبيعي تكنولوژي و فناوري برتر را به خدمت بگيريم.

وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: سهم محصولات هاي فناوري هاي برتر (هاي تك ) در سال 2006 ميلادي 14 درصد معادل 12 تريليون دلار بوده است.

غضنفري تاكيد كرد: 21 كشور سهم 99 درصدي از فروش هاي تك جهان را در اختيار دارند.

به گفته وزير صنعت، معدن و تجارت، 57 درصد صادرات هاي تك جهان متعلق به چين، آمريكا، اتحاديه اروپا است.

وي گفت: با توجه به تاكيدات چند ساله گذشته مقام معظم رهبري با سياست هاي كلي برنامه پنجم صدور خدمات با ارزش افزوده در اين برنامه در بندهاي 15، 17، 47، 151 و 197 به طور مستقيم و غيرمستقيم فناوري هاي برتر مورد تاكيد قرار گرفته است.

وزير صنعت، معدن و تجارت با اعلام آمادگي اين وزارتخانه براي امضاي قرارداد، كمك به تجاري سازي، نمونه سازي، صنعتي سازي و توليد انبوه صنايع فناوري دانش بنيان افزود: در بازار داخلي از طريق تعرفه ها و جهت دهي تعرفه ها در كنار شما هستيم و براي حضور در بازارهاي جهاني نيز از طريق يارانه هاي نمايشگاهي به بازاريابي فعاليت هاي شما كمك مي كنيم.

وي با اشاره به بازديد خود از نمايشگاهي كه درحاشيه اين نشست ملي برگزار شده، تاكيد كرد: بعضا برخي درخواست ها مبني بر آن است كه كالاهاي خارجي به راحتي در دسترس مصرف كننده داخلي قرار نگيرد.

وي ادامه داد: گاهي اوقات ممنوعيت در ورود كالاي مشابه داخلي ايجاد مي شود اما توليدكننده كشورمان شرايط حفظ مشتري را فراهم نكرده است چرا كه نبود خدمات پس از فروش، كم توجهي به كيفيت محصول توليدي از جمله عواملي است كه در عرصه رقابت تاثير بسياري دارد.

غضنفري با بيان اين جمله كه فراموش نكنيم وقتي وارد صحنه تجارت مي شويم هر چند كه فناوري بالا تاثير مهمي دارد اما مجموعه اي از خدمات بايد به مشتريان ارايه گردد خطاب به توليدكنندگان اين حوزه عنوان كرد: اگر سهم محصول توليدي شما 10 تا 20 درصد باشد حدود 80 درصد رقابت را فرمول ها و قواعد بازار برعهده مي گيرد.

غضفري ادامه داد: در صورتي كه سهم اولويت مديريتي در بازار به درستي توزيع نشود به طور حتم مشكلاتي بروز خواهد كرد.

وي افزود: به طور قطع براي ماندگاري يك برند به جز فروش هاي فصلي و نمايشگاهي بايد ساير خدمات را در نظر بگيريم كه اين امر به مراتب بالاتر از فناوري است.

اقتصام**1601**9132

انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30752814

شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن