واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: اشعري درباره اقدام صهيونيستها در خريد آثار تمدني ايران و جهان اسلام هشدار داد
دهلي نو / واحد مركزي خبر / سياسي / تصوير دارد / 1387/12/5
مشاور رييس جمهور هشدار داد صهيونيست ها در بازارهاي جهاني به دلايل نامعلومي در حال خريد آثار تمدني ايران و جهان اسلام ، آن هم با قيمت هاي گزافي هستند.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر از دهلي نو ؛ علي اكبر اشعري در حاشيه برگزاري مراسم سوگواري رحلت پيامبر اسلام (ص) و شهادت امام حسن مجتبي (ع) با اشاره به شايعاتي كه درباره عملكرد مركز ميكروفيلم نور در هند هر از گاهي جلب توجه مي كند ياداور شد مركز ميكروفيلم نور در اين سال ها خدمات بسيار بزرگي به جامعه هند ارايه كرده است و مي كند ولي برخي كه علاقه به بازسازي نسخ خطي ندارند و خواستار انهدام هويت تاريخي هستند با طرح چنين مسائلي در پي ايجاد شائبه هستند در حالي كه رابطه فرهنگي ايران و با كشورهاي مختلف به ويژه هند به اندازه اي عميق است كه با اين چنين شايعاتي نمي توان آن را تخريب كرد.
وي تاكيد كرد در حقيقت همان كاري را كه ما مي خواهيم در قالب نهادي دولتي در شبه قاره انجام دهيم ، اين مركز به صورت NGO (فعال غيردولتي) انجام مي دهد و خدمات رايگاني به كتابخانه ها و مراكز فرهنگي عرضه مي كند چون همان دغدغه اي را كه ما درباره اسناد تاريخي به عنوان ميراٍث تمدني بشر داريم اين عزيزان نيز به همان اندازه نگران از بين رفتن اين آثار هستند.
رييس كتابخانه ملي ايران درباره علت سفرش به هند گفت از آن جا كه كتابخانه هاي مختلف اين كشور با ارسال دعوتنامه هاي مختلف سفر مسئولان كتابخانه ملي ايران را به هند براي سامان دادن نسخه هاي خطي موجود در اين كشور خواستار شده بودند، اين تقاضا محقق شد و بر اين اساس تصميم بر آن شد تا با سفري در قالب امضاي توافقنامه هايي با دانشگاه ها و كتابخانه هاي بزرگ ، زمينه سازي هاي لازم براي احياي نسخ خطي و اسناد صورت گيرد تا به نحوي دانشمندان و انديشمندان بتوانند از اين منابع استفاده كنند.
اشعري گفت با همراهي يكي از معاونانش كه وي را در اين سفر همراهي مي كند و از نسخ شناسان برجسته ايران است و همچنين با كمك هاي رايزن فرهنگي و سفارت ايران در هند سعي مي كنيم پس از برنامه ريزي در مقطع زماني خاصي نسخ را شناسايي، فهرست آن ها را تهيه و منتشر و اين آثار را به صورت آسان دسترس پژوهشگران قرار دهيم.
مشاور رييس جمهور در پاسخ به اين كه تا چه اندازه مصمم است نسخ فارسي را به كشور منتقل كند گفت علم و تمدن مرز جغرافيايي نمي شناسد و دانشمندان ايراني نيز در آن زمان به نقاط مختلف سير و سفر داشتند و بسياري از آثار آنان را را ديگران دستنويس كردند، بنابراين ما دو هدف را پيگيري مي كنيم اول آن كه اين آثار از بين نرود و در جاي امني قرار گيرد و ديگر آن كه اطلاع رساني مناسبي صورت گيرد و شرايط براي استفاده پژوهشگران و كارشناسان فراهم شود.
وي همچنين در سخناني به مناسبت رحلت خاتم الانبيا (ص) و شهادت امام دوم شيعيان جهان با اشاره برگزاري مراسم ولادت و شهادت ائمه (عليهم السلام) در فرهنگ شيعه ، آن را فرصت مغتنمي با عنوان تذكر دانست و گفت بازگشت به حيات پيامبران و امامان در حقيقت نوعي بازنگري در رفتار و اعمال خود ما انسان هاست.
اشعري اضافه كرد مقايسه ميزان انطباق رفتار ما با سيره آن بزرگواران و نحوه برطرف كردن كاستي هايمان مهم ترين نتايج حضور در اين گونه مراسم هاست.
كد خبر 131
266
دوشنبه|ا|5|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]