واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اعتراض احزاب انگليس به عدم افشاي جزئيات جلسات كابينه در مورد جنگ عراق
خبرگزاري فارس: اقدام جك استرا وزير دادگستري انگليس در وتو كردن انتشار جزئيات جلسات كابينه دولت وقت انگليس كه در آستانه آغاز جنگ عراق برگزار شده بود، با واكنش هاي انتقادي روبرو شده است.
به گزارش خبرنگار فارس در لندن،ريچارد توماس كميسر اطلاعات در انگليس كه از حاميان انتشار جزئيات جلسات ياد شده است در واكنش به اقدام دولت انگليس در وتوي انتشار اين اطلاعات، گفت:وتو كردن آزادي انتشار اطلاعات بايد در باره موردي استثنائي صورت گيرد.
ريچارد توماس افزود: استفاده از حق وتو در اين زمينه به معناي تهديد و تضعيف پيشرفت هايي خواهد بود كه در پي به اجرا گذاشته شدن قانون آزادي اطلاعات در راستاي بيشتر علني و شفاف شدن عملكرد دولت صورت گرفته اند.
وي با ابراز نگراني از وتو انتشار جزئيات جلسات كابينه دولت وقت انگليس در آستانه جنگ عراق، گفت: استفاده از وتو در اين مورد مي تواند به عنوان يك الگو محسوب شود و موجب شود تا در باره موضوعات ديگر كه در آينده پيش ميآيند دوباره وتوي ديگري صورت گيرد و از انتشار مطالب جلوگيري شود.
دومينيك گريو وزير دادگستري سايه در حزب محافظه كار انگليس گفت:روشي كه دولت انگليس در بررسي اين مسئله در پيش گرفت در واقع خيانتي است به قانون آزادي اطلاعات كه خود دولت حزب كارگر انگليس آن را به اجرا گذاشت.
وزير دادگستري سايه در حزب محافظه كار انگليس سپس افزود: من درخواست خود را براي انجام تحقيقات عمومي كامل در باره جنگ عراق تكرار مي كنم و انجام اين تحقيقات اكنون يك نياز مبرم به شمار مي رود.
ديويد هوارث مقام مسئول در امور دادگستري در حزب ليبرال دمكرات انگليس نيز با اظهار نظر در اين زمينه گفت: تصميمي را كه دولت انگليس براي وتو كردن انتشار اطلاعات ياد شده اتخاذ كرده است بيشتر به علت جلوگيري از شرمندگي دولت است و نه براي حفاظت از نظام دولت .
وي افزود: انتشار جزئيات جلسات كابينه دولت وقت انگليس كه در آستانه آغاز جنگ عراق برپا شده بود در راستاي منفعت مردم انگليس به شمار مي رود و اگر اين جزئيات منتشر مي شدند به سود مردم اين كشور بود كه بدانند كابينه دولت وقت انگليس به عنوان يك نهاد تصميم گيري در آستانه جنگ عراق از هم پاشيده است.
منزيس كمپبل رهبر سابق حزب ليبرال دمكرات انگليس نيز در باره اقدام دولت انگليس در وتو كردن انتشار موضوع ياد شده، گفت: وتويي كه از سوي دولت انگليس در باره اين موضوع صورت گرفته است در واقع آغاز يك رشته از وتوهايي خواهد بود كه در آينده به منظور جلوگيري از انتشار اطلاعات صورت خواهند گرفت و اين كار نه براي منفعت كشور بلكه براي منفعت دولت مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
توني رايت نماينده پارلماني حزب كارگر انگليس نيز در اظهار نظر خود در اين باره گفت: اقدام دولت در وتو كردن يك تأسف بزرگ است و اين تأسف بزرگي است كه اين حق وتو براي نخستين بار استفاده شده است و چنين اقدامي برداشتي را در اذهان مردم جامعه انگليس تقويت خواهد كرد مبني بر اينكه چيزي وجود دارد كه وزيران مي خواهند پنهان كنند.
اندرو ماكينلي يكي ديگر از اعضاء حزب كارگر انگليس در پارلمان اين كشور با ابراز تأسف از اقدام دولت انگليس در وتو كردن انتشار جزئيات جلسات كابينه دولت وقت انگليس كه در آستانه جنگ عراق برگزار شده بود، گفت: من از همان ابتدا نبايد به دولت اعتماد مي كردم، من تا آخرين لحظه اي كه زنده باشم اين تأسف و پشيماني را خواهم داشت كه چرا به حرف هاي دولت در باره جنگ عراق اعتماد كردم.
آنگس رابرتسون سخنگوي امور دفاعي در حزب ملي اسكاتلند نيز گفت: مردم احساس مي كنند به آنها در باره دلايل وارد شدن به جنگ عراق دروغ گفته شده است.
وي افزود: نبايد به آن افرادي كه مسئول وقوع چنين مسائلي هستند اجازه داده شود تا خود را از برپا شدن تحقيقاتي در اين باره پنهان كنند.
انتهاي پيام/.
پنجشنبه|ا|8|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]