واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: رييس اداره نظارت بر ناشران بورسي اعلام كردبازگشايي «اخابر» و «شپنا» در انتظار بودجه 88
گروه بورس – معصومه طاهرخاني: رييس اداره نظارت بر ناشران بورسي سازمان بورس بازگشايي نمادهاي معاملاتي «مخابرات» و «پالايش نفت اصفهان» را در گرو ارائه پيشبيني بودجه سال 88 اين شركتها دانست.
«امير حمزه مالمير» در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره دلايل عدم بازگشايي نمادهاي «اخابر» و «شپنا» با وجودي كه شركتهاي ياد شده گزارشهاي 6 و 9ماهه 87 را ارائه كردهاند، گفت: در مورد مخابرات، هنوز پيشبيني سال 88 را از شركت دريافت نكردهايم و بازگشايي نماد منوط به گرفتن اين اطلاعات از شركت است.
وي افزود: از طرفي يك سري سوالات و ابهامات در مورد گزارشهاي امسال شركت نيز وجود دارد كه با توجه به نياز بازار به شفافيت اطلاعاتي در مورد مخابرات، از شركت خواستيم كه اطلاعات بيشتري را در اختيار ما قرار دهند.
وي در مورد نوع ابهامات سازمان در مورد مخابرات گفت: در اطلاعات پيشبيني جزئيات درآمدهاي متفرقه و هزينههاي عملياتي، 2قلم پرداخت عمده شركت ارتباطات سيار به خزانه دولت وجود دارد كه به صورت مبهم آورده شده است. در اين خصوص براي ما مشخص نيست كه آيا اين ارقام سهام سود هستند يا جزو تكاليف دولتي كه بايد پرداخت شوند؟
وي يادآور شد: اگر مشخص شود كه سهم سود است قطعا EPS امسال مخابرات افزايش خواهد يافت ولي اگر اين رقم به حساب تكاليف دولتي برود، بحث شكل ديگري به خود ميگيرد.
وي ميزان اين رقم را 300ميليارد تومان عنوان كرد. در ادامه خبرنگار ما پرسيد: ظاهرا تكليف اين رقم در جلسه معارفه مخابرات با فعالان روشن شده و به صراحت گفته شده كه اين رقم «باج سبيل دولت» يا همان پرداخت تكليفي «اخابر» به دولت است. به نظر شما آيا اين استدلال كافي نيست؟
«مالمير» در جواب سوال گفت: ما به دنبال گرفتن جزئيات بيشتر و كاملتري در اين مورد هستيم. تا اينجاي كار هم شفافسازي زيادي در مورد اين سهم انجام دادهايم، ولي به دليل بزرگ بودن شركت لازم است كه تامل بيشتري در مورد اطلاعرساني اين شركت انجام دهيم.
توقفها ربطي به شاخص ندارد!
وي در جواب سوال ديگر خبرنگار ما كه پرسيد عدم بازگشايي نماد مخابرات تا چه حد مرتبط با نگرانيهاي سازمان در مورد افت شاخص است؟ گفت: گاهي اوقات بحث افت شاخص مطرح است، ولي نقدينگي سهم براي ما از هر چيز ديگري مهمتر است. تلاش داريم كه با گرفتن اطلاعات بودجه 88، شفافيت سهم را زياد كنيم و حتي ممكن است با اطلاعرساني شفافي كه انجام ميدهيم به افزايش قيمت سهم هم كمك كنيم.
وي در مورد زمان نهايي ارائه پيشبيني 88 مخابرات گفت: مديران شركت تا به حال چندين قول ارسال اطلاعات به سازمان را دادهاند، ولي چندان در اين زمينه خوش قول نبودهاند. به هر حال علاوه بر بزرگ بودن شركت از يك طرف و ابهام در ماهيت دولتي يا غيردولتي بودن شركت از طرف ديگر اين تاخيرها نيز دور از انتظار نيست.
سناريوهاي دوگانه براي بودجه «اخابر»!
وي در جواب سوال خبرنگاري، كه پرسيد آيا نميتوانيد از مخابراتيها دو سناريو براي تعريف بودجه بگيريد؟ گفت: تمام سعي ما اين است كه اين كار را انجام دهيم، البته اين امر بستگي به شركت دارد كه اطلاعات را چگونه به ما ارائه كند.
هنوز تكليف 300ميليارد تومان معلوم نيست!
اما «صابر فيضي» مديرعامل مخابرات در مورد تكليف قطعي رقم 300ميليارد تومان گفت: طي نامهاي كه براي معاونت راهبردي و خزانه ارسال كردهايم از آنها خواستهايم كه تكليف اين رقم را مشخص كنند كه آيا سود تكليفي است يا اينكه جزو پرداختهاي تكليفي است؟
وي اضافه كرد:به استناد گفتههاي حسابرس، ما پيشتر اعلام كرده بوديم كه اين رقم جزو پرداختها است، ولي به تازگي دولت به ما اعلام كرده كه اين رقم بايد به حساب سود تكليفي برود. وي يادآور شد: اگر اين رقم به حساب سود تكليفي برود EPS مخابرات تعديل مثبت به ميزان 65ريال خواهد داشت.
تا 88 را نگيريم، «شپنا» را باز نميكنيم!
همچنين مالمير شرط بازگشايي نماد «شپنا» را همانند مخابرات عنوان كرد و گفت: به دليل حساسيت بازار روي سهام اين شركت قصد داريم تا وقتي كه اطلاعات پيشبيني 88 را نگرفتهايم، نماد را باز نكنيم.
وي ادامه داد: از آنجا كه «شپنا» از شركتهاي مهم بازار است و توجهات به اين سهم زياد است بنابراين لازم است كه بودجه 88 را بگيريم تا تحليلگران بتوانند به درستي روي سهم تحليل و بررسي كنند.
وي وضعيت سال آينده شركت را مبهم خواند و افزود: هنوز مشخص نيست كه قيمت نفت خام و فروش محصولات شركت براي سال آينده چگونه است، بنابراين شرط گرفتن اطلاعات 88بسيار ضروري است. اما «منوچهر آقانژاد»، مديرعامل پالايشگاه اصفهان هم در گفتوگو با خبرنگار ما درباره زمان نهايي ارسال بودجه 88 شركت به سازمان گفت: سعي ميكنيم تا فردا اطلاعات را به سازمان بدهيم. از طرفي براساس توافقات انجام شده با پالايش و پخش به اين نتيجه رسيديم كه تا 5 سال بتوانيم نرخ فروش محصولاتمان را به نرخ FOB داشته باشيم.
شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]