واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: مديرعامل شركت ملي نفت: نفت به خاطر تحريم ارزان فروخته نميشود
از ميدان آرش برداشت نفتي نداريم ولي تمايل داريم اين برداشت صورت گيرد/هيچ دليلي براي ارزان فروشي نفت براي مقابله با اين تحريمها وجود ندارد.
ايلنا: مديرعامل شركت ملي نفت گفت: هر چند تحريم نفت ايران به صورت غيررسمي و غيرعملي از جانب غرب وجود دارد اما نياز شديد بازارهاي غرب به نفت به گونهاي است كه نفت ايران به قيمت جهاني در بازارها خريداري ميشودو هيچ دليلي براي ارزان فروشي نفت براي مقابله با اين تحريم ها وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار ايلنا احمد قلعه باني در جمع خبرنگاران با تاكيد براينكه هيچ ارزان فروشي در زمينه نفت نداشتهايم چرا كه در اين صورت ديوان محاسبات مجلس نخستين نهادي بود كه به آن اعتراض ميكرد افزود: در حال حاضر تقاضاي فروش نفت داريم ولي نفت كافي براي فروش نداريم و آن چيزي كه در برخي رسانهها مبني بر ارزان فروشي به دليل تحريم اعلام ميشود را تاييد نميكنم .
وي در خصوص امضاي برخي قراردادها گفت: آنچه كه گفته ميشود كه برخي امضاي قراردادهاي جديد در واقع زخمي كردن پروژههاي نفتي است صحت ندارد چرا كه شركتهاي پيمانكاري سازمان دهي شده و قراردادهاي جديد با شركتهاي توانمند صورت ميگيرد.
قلعه باني با اشاره به مديريت مجموع صنعت نفت كشور افزود: سازماندهي جديدي در مجموعه نفتي در حال انجام است كه در اين راستا از توان متخصصان ايراني استفاده ميشود.
وي تاكيد كرد: عليرغم مشكلاتي كه در توسعه ميادين وجود دارد در برخي موارد از جمله برخي فازهاي پارس جنوبي پيشرفت ۵۰ درصدي مشاهده ميشود كه در طول تاريخ پروژهها بيسابقه است.
از ميدان آرش برداشت نفتي نداريم
معاون وزير نفت تاكيد كرد: من سياسي نيستم و بايد اين را تاكيد كنم كه در توليدو فروش نفت سياستي كه در پيش داريم ارتباط با كلي كشورهاست.
مديرعامل شركت ملي نفت گفت: از ميدان آرش برداشت نفتي نداريم ولي تمايل داريم اين برداشت صورت گيرد كه با توجه به مشترك بودن ميدان فوق اين آمادگي را داريم تا با همكاري با ديگر كشورها وارد كار شده و از عوايد آن همگي بهره ببريم.
قلعه باني با اشاره به اينكه توليد نفت امسال ما در مقايسه با پارسال ۲۰ هزار بشكه كاهش يافته ابراز اميدواري كرد: در سال آينده و با تامين بودجه كافي و نيز افزايش سرمايه گذاري در طرحهاي توسعه و استخراج نفت اين توليد افزايش يابد.
وي همچنين تاكيد كرد: از ميادين مستقل آنهايي كه در گذشته برنامه ريزيهاي لازم روي آن صورت گرفته در اولويت بوده و البته در مواردي كه شركتهاي داوطلب براي توسعه ميدان اعلام آمادگي كنند با بررسي لازم درخواست توسعه ميدان از سوي آنها در اولويت قرار ميگيرد.
وي از ميدان جفير و كيش به عنوان مياديني ياد كرد كه پيشنهاد توسعه آن از سوي برخي شركتها صورت گرفته است.
جذب ۱۸ ميليارد دلار سرمايه گذاري
به گفته قلعه باني ۳۶ ميليارد دلار سرمايهگذاري در بخش نفت در نظر گرفته شده كه به نظر نميرسد بيشتر از ۱۸ ميليارد دلار بتوان سرمايهگذاري كرد چرا كه محدوديتهاي بودجهاي و جذب بودجه در اين رابطه وجوددارد.
وي در خصوص طلب نفتي ايران از هند گفت: طلب نفتي ايران از هند به طور كامل پرداخت شده كه در يك زمان كوتاهي متوقف شده بود ولي در حال حاضر نه تنها بدهي قبلي اين كشور پرداخت شده بلكه بدهيهاي جاري مربوطه نيز دريافت شده است.
به گفته قلعه باني شركت ملي نفت پيشنهادي براي رقم نفت در بودجه ۹۱ ارائه نداده و در اين زمينه نيز تصميمي نخواهد گرفت.
وي بااشاره به بازديدي كه از ميدان آزادگان شمالي داشته گفت: نزديك ۸ دستگاه در ميدان فوق در حال حفاري است و پيمانكاران مربوطه در حال انجام كار هستند امادر ميدان آزادگان جنوبي پيمانكار قدري در اجراي پروژه كند است كه آن را پيگيري ميكنيم.
قلعه باني ادامه داد: با توجه به تواناييهاي خوبي كه متخصصان ايراني در بهره برداري از پارس جنوبي در دريا دارند ميتوانند از پس بهره برداري در خشكي نيز به خوبي برآيند ودرصورت تعلل پيمانكار ميدان آزادگان جنوبي تصميم قطعي خواهيم گرفت.
وي در خصوص برخي تحريمها گفت: ما به اروپاييها اعلام ميكنيم كه نميتوانند در طولاني مدت از مزاياي نفت ايران بيبهره باشد تاكنون نيز خودمان تلاش كرديم تعامل مثبتي با همه خريداران داشته باشيم.
قلعه باني تاكيد كرد: در آينده از تكنولوژيهاي جديد براي اكتشاف و فرآورش نفت استفاده ميكنيم و اميدواريم برنامه ريزيهاي لازم صورت گيرد تا نه تنها صنعت نفت خودرا اداره كنيم بلكه منشا براي كشورهاي نفت خيزي باشيم كه نياز به كمك در بخش خدمات و تكنولوژي دارند.
افزايش قيمت ارز سرمايه گذاري را توجيه پذير ميكند!
وي در خصوص افزايش قيمت ارز گفت: قطعا تحولات نرخ ارز براي صادر كنندگان تاثير گذار است و البته ميتوانند واردات بيرويه را كمتر كرده و برخي سرمايهگذاريها را توجيه پذير كنند.
مديرعامل شركت ملي نفت در خصوص روشهاي جديد جذب منابع مالي در سال ۹۱ گفت: يكي از روشهاي تامين مالي استفاده از صكوك است كه در حوزه شركت ملي نفت مواردي شناسايي شده واز جمله روشهاي مالي انتقالي اشاره كرد.
به گفته وي شركت ملي نفت براساس نظام راهبردي در يك دوره پنج ساله سهم سرمايهگذاري در بخش نفت را از بخش دولتي به سمت خصوصي سرازير ميكند ودر همين راستا ميزان اتكا به درآمدهاي نفتي كمتر ميشود.
وي همچنين فاينانس، انرژي فاند و اوراق مشاركت را از ديگر موارد لازم براي جذب سرمايهگذاري در سال جاري عنوان كرد.
پايان پيام
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 204]