واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبير علمي همايش ايدز و نوزاد:
خبرگزاري فارس: دبير علمي همايش ايدز و نوزاد گفت: آمار زنان مبتلا به ويروس ايدز در كشور رو به افزيش است، نوزادان اين زنان نيز در خطر هستند. زنگ خطر سونامي انتقال جنسي ايدز به صدا درآمده است و اگر براي اين سونامي از حالا موج شكن نسازيم فردا دير است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، مليحه كديور امروز در همايش دوروزه HIV و كودك در تالار امام بيمارستان امام خميني (ره) افزود: هر روزه حدود ۷ هزار مورد جديد HIV شناخته ميشود. تا سال ۲۰۰۹ حدود ۳۳ ميليون نفر در دنيا با ويروس ايدز درگير شده كه نيمي از آنها را زنان تشكيل ميداند.
وي گفت: تا اين سال 1.8 ميليون نفر به واسطه بيماري ايدز در دنيا از بين رفتهاند. در سالهاي اخير منطقه شرق خاورميانه با افزايش 55 درصد ميزان HIV روبه رو است و گفته ميشود كه هر دقيقه يك كودك بر اثر اين بيماري از بين ميرود.
كديور افزود: هشداري براي نزديك بودن به موج سوم ايدز داده شده است. موجي كه به دليل سوء رفتار به وجود ميآيد و قرباني اصلي اين موج هم زنان و در ادامه تولد كودكان مبتلا به ويروس ايدز است.
وي گفت: به دنبال تغيير الگوي انتقال اين بيماري،شواهد حاكي از آن است كه تعداد موارد ابتلا از طريق ارتباطات جنسي محافظت نشده در حال افزايش است. از طرف ديگر شواهدي نيز وجود دارند كه نشان ميدهند انتقال بيماري ميان زنان در حال افزايش است. اين مباحث زنگ خطري است براي آغاز موج سوم بيماري ايدز.
دبير علمي همايش ايدز و نوزاد گفت:متأسفانه به دليل شرايط فرهنگي و شرايط خاص جغرافيايي و نزديكي به مرزها ميزان ابتلا به ايدز در ميان زنان و كودكان در برخي از مناطق استاني چند برابر ميانگين كشوري است.
وي ادامه داد: وقتي سخن از ايدز به ميان ميآيد، تنها با يك بيماري روبهرو نيستيم، چرا كه ايدز پديدهاي پزشكي ـ بهداشتي است كه ابعاد اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي آن بسيار گسترده و البته قابل پيشگيري است؛ يعني الگوهاي انتقالش كامل شناسايي شده است.
به گفته وي اين بيماري به سرعت در حال گسترش است؛ موج سوم ابتلا به ايدز در راه و موج دوم هم در حال بازگشت است.
كديور گفت: در ايران موج اول بيماري از طريق انتقال خون و فرآوردههاي خوني مطرح شد و موج دوم آن شامل شيوع بيماري بين افرادي بود كه از طريق اعتياد و سرنگهاي آلوده مشترك دچار عفونت شده بودند. اما در حال حاضر گفته ميشود موج سوم بيماري از طريق روابط جنسي كنترل نشده، در حال گسترش است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: راههاي انتقال و پيشگيري از اين بيماري شناخته شده است و بايد با آموزشي همگاني رفتار سالم و نگرشي مثبت به مبتلايان به اين بيماري اجازه استفاده از امكانات و منابع اجتماعي را به بيماران داد.
وي گفت: به علاوه همكاري نهادها و سازمانهاي مختلف براي برنامه هاي كنترل و پيشگيري از ايدز اهميت دارد. بيماري ايدز، جزو بيماريهاي رفتاري است. كه با ارتقاي آموزشهاي رفتاري و ارجگذاري به نهاد خانواده ميتوان از ابتلا به اين بيماري جلوگيري كرد. توجه به تغيير الگوي انتقال بيماري و شيوع مصرف مواد روانگردان در اين راه اهميت دارد.
كديور افزود: روز نخست دسامبر(دهم آذر) هر سال روز جهاني ايدز نامگذاري شده روندي كه از سال 1988 ميلادي در نظر گرفته شده و هر سال يك شعار خاص را برايش در نظر ميگيرند.
وي ادامه داد: شعار امسال روز جهاني ايدز پيش به سوي صفر در ايدز به معني صفر در موارد جديد عفونت، صفر در مرگ ناشي از ايدز، صفر در تبعيض مبتلايان به ايدز است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران ادامه داد: بنابر آمارها الگوي انتقال جنسي آمار مبتلايان زن در حال افزايش است. مسئله نگران كننده ابتلا نوزادان و گسترش به جامعه است.
به گفته وي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از آتشفشاني از ايدز سخن ميگويد كه در راه است. گويا موجي به سمت ما ميآيد كه پرزورتر از قبلي هاست؛ اما واكنش ما ميبايد ساخت موج شكن باشد. اگر غافل باشيم كه موج سوم خودش بيايد و برگردد همانند برخي از مناطق دنيا تبديل به سونامي ميشود.
البته فارغ از سياست و همگام با اقدامات جهاني و منطقهاي و در راستاي تحقق شعار امسال روز جهاني ايدز: رسيدن به صفر ميبايد همگان تلاش كنيم تلاش براي عدالت اجتماعي و حرمت انساني در حركت از شعار به عمل.
كديور گفت: از ديدگاه زيست شناسي و نقش اجتماعي اهميت دارند. اين مسئله نيازمند نگاه جديد همبستگي جهاني و پاسخ گسترده جهاني است و اين برنامه در جهت بررسي ابعاد اين مسئله در دوران بارداري و نوزادي برگزار ميشود.
انتهاي پيام/
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]