واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: رقابت 20 كشور جهان در جشنواره بين المللي فيلم شهر
گروه فرهنگي- دبير جشنواره فيلم شهر در نشست رسانه اي اين رويداد كه با نمايش تيزر جشنواره براي اولين بار آغاز شد، گفت: مقدمات شكل گيري سومين جشنواره بين المللي فيلم شهر از خرداد ماه آغاز شد و نتايج آن از شهريور ماه سال جاري در اختيار مخاطبان قرار گرفت و ما براي اين امر دو نياز اساسي را حس كرديم يك لزوم برگزاري يك جشنواره تخصصي به عنوان نياز جامعه و ديگر نگاهي تخصصي و فارغ از سطحي نگري به اين رويداد، تا به آييني براي علاقمندان به سينما تبديل شود.
به گزارش خبرنگار سياست روز عليرضا رضاداد تصريح كرد: همانطوريكه قبلا هم اشاره كردم تلاش كرديم تا از يك جريان صرفا نمايشي با پيشنهاد و تاكيد سازمان فرهنگي و هنري به سمت فضايي كاملا تخصصي گام برداريم. مهمترين انگيزه من براي قبول دبيري اين جشنواره نيز اين بود كه بتوانم اين رويداد را يك گام به جلو ببرم تا تبديل به الگوي خوبي براي كليه جشنوارههاي موضوعي در كشور شود. تلاشي كه از شهريورماه آغاز شد و امروز سكانس پاياني آن را آغاز كرديم.
وي افزود: بخشي از تلاش ما متوجه توليد محتوا شد يعني پشتوانه نظري جشنواره و همچنين سعي كرديم جشنواره فيلم شهر محل تلاقي و تقاطع گروههاي تخصصي چون مديران شهري و اداره كنندگان امور شهر، توليد كنندگان علم يا به عبارتي جامعه علمي كشور، توليد كنندگان آثار سينمايي يا هنرمندان و مخاطبان باشد. تا مخاطبان خاص و عام بتوانند انعكاس شهر و فرهنگ شهروندي را در آثار هنرمندان ببينند و از اين منظر جامعه مديريت شهري از دريچه سينما از طريق اين بيان تاثير گذار موضوعات خود را ببيند و همچنين مخاطبان ادراك كنند كه چه كارهايي براي آنها در حوزه خدمات شهري صورت گرفته است.
دبير جشنواره فيلم شهر افزود: انتشار نشريه تصوير شهر نخستين گام ما در راستاي بحث توليد محتوا و مشاركت گروههاي اشاره شده بود. پس از آن سلسله نشستها و همايشهاي تخصصي شكل گرفت كه از جمله آنها نشستهاي سينما شهر و معماري در آبان ماه، تشكيل كانون فيلم شهر در آذر ماه بود. نشستهاي تخصصي سينما و شهر و اقتباس ادبي نيز در دي ماه برگزار شد و نشستهاي سينما شهر و علوم اجتماعي از بهمن ماه بود.
دبير جشنواره فيلم شهر 9 فعاليت پژوهشي كه به تاليف و ترجمه 9 كتاب انجاميد كه در روزهاي جشنواره منتشر و توزيع ميشود و آثار پژوهشي ارزشمندي هستند به همراه تشكيل كارگاه پژوهش مستند با حضور 10 فيلمساز برجسته را از ديگر فعاليتهاي جشنواره فيلم شهر برشمرد.
وي تصريح كرد: تلاش كرديم جشنواره را به رويدادي محتوا ساز تبديل كنيم تمام نيازهاي انسان معاصر به لحاظ فلسفي و اجتماعي در عنصري به نام شهر تجلي مييابد و ما سعي كرديم از دريچه سينما به اين پديده چند لايه بنگريم. عليرضا رضاداد همچنين افزود: مشاركت و حمايت از توليد 26 فيلم با موضوع انقلاب در دفتر جشنواره و طرح توليد 30 فيلم درباره انقلاب با كارگردانان سي ساله در سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران از ديگر اقدامات اين رويداد است.
دبير سومين جشنواره بين المللي فيلم شهر پس از اين بخش در خصوص نگاه تخصصي اين جشنواره به مقوله انقلاب يادآور شد: به حمدالله نگاه ويژه و جدي جشنواره به انقلاب اسلامي و پيوند آن با شهر نتيجه داد و در جشنواره شاهد نمايش توليدات مناسبي با اين رويكرد خواهيم بود.
وي همچنين از تقسيم بندي موضوعي 19گانه جشنواره فيلم شهر خبر داد و افزود: در بخش آثار مستند و كوتاه بيش از 800 اثر رسيده به دبيرخانه جشنواره بررسي شد و هيئتهاي انتخاب اين دو بخش با توجه به جنبههاي كيفي آثار تقاضاي حضور بيش از 70 فيلم در بخش رقابتي را ارائه دادند كه مورد موافقت قرار گرفت و همچنين مجموعههايي نيز با موضوعات مرتبط با شهر و سينما در جشنواره فيلم شهر به نمايش در خواهد آمد. شهر- بحران و مديريت بحران، شهر و آسيبهاي اجتماعي، شهر و طبيعت، شهر و معماري، شهر و حركت در شهر، شهر سالم، شهر قانون- حقوق شهروندي، شهر و كودكان، شهر آيين و معنويت، شهرسياه؛ شهر و جوانان، شهر و سالمندان، شهر و زنان، شهر و ميراث فرهنگي، شهر و بهداشت، تبليغات در شهر، كار و كارآفريني و مشاغل و هنرمندان و مفاخر شهر و پايتختهاي جهان از جمله اين موضوعات هستند.
وي از فعاليت 10 گروه داوري در بخشهاي رقابتي و حدود 11 گروه داوري در بخش غير رقابتي سومين جشنواره بين المللي فيلم شهر خبر داد و گفت: اين گروههاي داوري در طول روزهاي گذشته از طريق روابط عمومي جشنواره معرفي شده اند و همچنين علاوه بر اين داوران، حضور آقاي مسعود كيميايي در بخش داوران بين الملل و حضور عليرضا شجاع نوري در بخش داوران كودك جشنواره قطعي شد.
رضاداد يادآور شد: در بخش رقابتي جشنواره 336 فيلم ايراني رقابت ميكند و 48 فيلم خارجي نيز در اين بخش حاضر هستند. در بخش غيررقابتي 24 فيلم ايراني و 50 فيلم خارجي حضور دارد كه اين آثار از بين حدود هزار و 100 عدد انتخاب شده كه ميزان آن پنج برابر دوره قبلي جشنواره فيلم شهر است.
رضاداد در ادامه گفت: در اين دوره از جشنواره آثاري از 20 كشور جهان به روي پرده ميرود كه 18 كشور در جشنواره فيلم و داور دارند و يك كشور فقط داور، اين آثار در 14 سالن سينمايي به روي پرده ميرود كه مجموعه سينمايي ملت (سالن 1و 2و 3و 4)، مجموعه سينمايي آزادي (شهر فرنگ، شهر قصه، هنر هفتم، شهر هنر ) و فلسطين 1،2،3، خانه هنرمندان 1،2 و فرهنگسراي ارسباران از جمله آنها هستند. و جمعا فيلمهاي جشنواره در 336 سكانس به روي پرده ميروند.
فيلمهايي از كشورهاي فرانسه، سوئيس، آلمان، كانادا، اسپانيا، روسيه، برزيل، بوسني، هند، سنگاپور، تونس، ايتاليا، آمريكا، كره جنوبي، استراليا، انگليس، لبنان؛ اتريش، چين، اكراين در سومين جشنواره فيلم شهر به روي پرده ميرود.
دبير جشنواره فيلم شهر در خصوص گستردگي اين رويداد گفت: در گذشته جشنوارههايي با عنوان محله، فيلم كوتاه، مستند و فيلمهاي سينمايي به صورت مجزا با موضوعات شهري برگزار شد يا قرار بود برگزار شود اما مساعدت سازمان فرهنگي هنري به درستي باعث شد تا اين رويدادها به صورت يك رويداد وسيع تر برگزار شود تا ضمن جلوگيري از تلاشهاي موازي، حق مطلب در خصوص سينما و شهر ادا شود. اين مسئله حتي باعث صرفه جويي در منابع شده است جشنواره فيلم شهر نسبت به رويدادهاي مشابه مطمئنا هزينه كمتري براي برگزاري خواهد داشت و بخش عمده اي از هزينه، هزينه جوايز و هداياست.
اولين نمايش فيلمها در اين رويداد دوازدهم اسفندماه آغاز ميشود و اينگونه به استقبال سومين جشنواره فيلم شهر ميرويم داوريهاي بخشهاي مختلف اين رويداد نيز آغاز شده و اميدوارم تا روز چهارشنبه نامزدهاي دريافت جايزه سومين جشنواره فيلم شهر را اعلام كنيم. ناگفته نماند جشنواره سوم فيلم شهر شاهد حضور و مشاركت سازمانهاي مختلفي در امر اهداي جوايز است و در اين بخش 110 سكه بهار آزادي به برگزيدگان بخشهاي مختلف اهدا خواهد شد. روز هفدهم اسفند ماه نيز مراسم اختتاميه اين رويداد در برج ميلاد تهران برگزار خواهد شد.
عليرضا رضاداد در پايان اظهار داشت: جشنواره محل ارزشيابي نقاط قوت و ضعف است، به زعم من پايان جشنواره نقطه آغاز يك جريان جديد است با پايان جشنواره نبايد فعاليتها پايان يابد بلكه بايد نتايج اين رويداد را به جامعه تسري دهيم. جشنواره حلقه توليد، نمايش و نقد است و هر فيلمسازي نيازمند است كارش از طريق جشنواره در بوته نقد و آزمايش قرار گيرد.
يکشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]