واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك متخصص زنان: افراد مسن براي جلوگيري از پوكي استخوان، تست سنجش تراكم را انجام دهند هورمونهاي زنانه مانع از پوكي استخوان زودرس ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - بيرجند
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي
يك متخصص زنان، اطفال و پوست تست سنجش تراكم را بهترين چكاپ براي جلوگيري از پوكي استخوان در افراد مسن دانست و گفت: افراد مسن بايد هر چند مدت اين تست را انجام داده و نسبت به وضعيت جسمي خود آگاه باشند.
فرزانه صمدي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه خراسان جنوبي، گفت: اين بيماري علائم زياد نداشته و تنها زماني بروز ميكند كه استخوانها به راحتي ميشكنند در اين زمان فرد متوجه ميشود دچار پوكي استخوان شده به همين دليل معروف به بيماري خاموش قرن است.
وي افزود: اگر فعاليت بدني وجود نداشته باشد يا غذاهاي حاوي كلسيم كم مصرف شود به تدريج كلسيم بدن كم شده و استخوانها شكننده ميشود كه به اين حالت پوكي استخوان ميگويند.
اين متخصص زنان اطفال و پوست ادامه داد: كمر درد شديد در يك نقطه خاص، قوز كردن و كوتاه شدن قد از جمله علائم اين بيماري به شمار مي آيد ولي از آنجايي كه اين موارد تدريجي بوده و چندان مشهود نيست، تشخيص به موقع آن دشوار ميشود.
صمدي از عوامل مستعد كننده اين بيماري به كاهش و از بين بردن فعاليت عضو به علت حركات طولاني مدت، رژيم غذايي با كمبود مواد پروتئيني، دريافت ناكافي كلسيم، كاهش استروژن هورمون زنانهاي كه از كاهش توده استخواني جلوگيري ميكند، اشاره كرد.
وي اذعان كرد: در زنان سابقه خانوادگي و وراثت، كوچكي استخوانها و بعضي بيماريها مانند تيروئيد، ناراحتيهاي كليه و برخي سرطانها و در نهايت تجويز داروها به مدت طولاني باعث پوكي استخوان ميشود.
متخصص زنان اطفال و پوست تصريح كرد: جايگزين هورمونهاي زنانه در زنان يائسه ميتواند مانع پوكي استخوان زودرس شود.
صمدي بيان كرد: زنان مسن و زنان يائسه، افراد كم تحرك، كساني كه غذاي روزانه آنها لبنيات و مواد حاوي كلسيم كم است، افراد سيگاري و كساني كه الكل مصرف ميكنند بيشتر در معرض پوكي استخوان قرار دارند.
متخصص زنان اطفال و پوست با بيان اينكه ماده اصلي كه سختي و شكل استخوان را به وجود مي آورد كلسيم است، اظهار كرد: ذخيره شدن كلسيم در استخوان قبل از تولد آغاز ميشود و تا سن 30 سالگي ادامه دارد.
صمدي با بيان اينكه توده استخوان هر فرد معمولا در 30 تا 35 سالگي به بيشترين ميزان خود مي رسد، ادامه داد: پس از اين سن كاهش توده استخواني به صورت يك روند طبيعي آغاز ميشود كه معمولا 30 درصد افرادي كه به سن 75 سالگي رسيدهاند دچار شكستگي ناشي از پوكي استخوان ميشدند.
وي با بيان اينكه با روشهاي ساده ميتوان خطر ابتلا به پوكي استخوان را كاهش داد، تصريح كرد: با اطلاع از وضعيت استخوانها به ويژه در زنان در دوران نزديك به يائسگي به وسيله مشورت با پزشك، به كاربردن روش تشخيص مناسب و در صورت نياز تجويز داروهاي ويژه مي توان از پيشرفت اين بيماري و عوارض حاصل از آن پيشگيري كرد.
متخصص زنان، اطفال و پوست بيان كرد: افراد بايد به ميزان مناسب روز انه از كلسيم استفاده كنند تا دچار كمبود كلسيم نشوند چرا كه اين ذخيره سازي به ويژه در دورههاي دوم و سوم زندگي بسيار با اهميت است.
صمدي اظهار كرد: شير منبع مناسبي براي كلسيم است كه افزودن چاي، پودر نسكافه، پودر كاكائو و قهوه به شير از جذب كلسيم آن جلوگيري ميكند.
وي افزايش استفاده مردم از موادي چون قهوه، دخانيات و مشروبات الكلي را از علل مهم بروز پوكي استخوان برشمرد.
متخصص زنان، اطفال و پوست با بيان اينكه نوشابههاي گازدار جلوي جذب كلسيم را ميگيرند، گفت: مصرف روزانه نيم ليتر شير50 درصد نياز افراد بالغ به پروتئين و 100 درصد نياز افراد به كلسيم را برآورده ميكند.
صمدي خاطرنشان كرد: به عنوان راهكار جدي سعي كنيد شير را از رژيم غذايي خود هرگز حذف نكنيد و چنانچه قادر به نوشيدن آن نيستند حتي از مشتقات آن مثل ماست و دوغ استفاده كنيد.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 467]