تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827915689




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شش روش پرداخت غيرحضوري قبوض خدماتي


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: شش روش پرداخت غيرحضوري قبوض خدماتي
با توجه به اين كه اكثر مراجعه‌ها به بانك‌ براي دريافت و پرداخت قبوض است و سازمان‌هاي ارائه كننده خدمات ميليون‌ها برگ قبض با هزينه‌هاي بسيار در كشور صادر مي‌كنند و...
حداقل هزينه ناشي از اتلاف وقت، نيروي انساني و سرمايه براي پرداخت اين قبوض با مراجعه فيزيكي به دفاتر بانكي، بسيار زياد برآورد شده است و در شرايطي كه در اكثر كشورهاي جهان دريافت و پرداخت قبوض مشتركان اعم از آب، برق، گاز و تلفن مدت‌ها است كه به عرصه عمليات الكترونيكي وارد شده است، ضرورت عملياتي شدن هر چه بيشتر و بهتر پرداخت الكترونيكي قبوض در كشور و فراهم شدن زيرساخت‌هاي مناسب آن بيش از گذشته احساس مي‌شود.
به گزارش ايسنا، روش‌هاي متعددي مانند خدمات بانكي از طريق اينترنت، انواع خدمات كارت و ارائه خدمات بانكي از طريق تلفن همراه با استفاده از خدمات بانكداري الكترونيكي ارائه مي‌شود و بانك‌ها نسبت به ارائه خدماتي از قبيل مشاهده و ارسال صورت‌حساب، خريد و فروش سهام، انتقال وجه بين حساب‌هاي يك بانك و غيره از طريق اينترنت، تلفن (ثابت و همراه)، دستگاه خودپرداز و پايانه فروش اقدام كرده‌اند كه پرداخت قبض‌هاي خدمات شهري از جمله مهمترين آن‌ها به شمار مي‌رود. در شرايطي كه استفاده از خدمات بانكداري الكترونيكي و پرداخت آنلاين تنها درصدي از هزينه‌هاي فعلي ناشي از رفت‌و‌آمد حضوري شهروندان را شامل مي‌شود و در كشوري مانند ايران از راه‌اندازي مقوله‌ پرداخت الكترونيكي قبوض مدت زيادي نمي‌گذرد، شركتي مانند شركت ارتباطات سيار ايران كه سازماني با مخاطبان بسيار محسوب مي‌شود با همكاري بانك‌ها، نسبت به فراهم‌سازي امكاناتي درباره پرداخت غيرحضوري قبوض تلفن همراه از طريق خودپرداز، تلفن بانك، اينترنت، پيام كوتاه، پايانه فروش و پروتكل وپ در سطح كشور اقدام كرده است. از مشكلات و اختلال‌هاي هميشگي، كيفيت و سرعت نامطلوب كه در حوزه اينترنت كشور وجود دارد و نيازمند توجه بيشتر مسوولان است كه بگذريم، طبق آنچه درباره‌ نحوه‌ اشتراك و استفاده از خدمات در كليه روش‌ها اعلام شده آمده است، متقاضي بايد در يكي از بانك‌هاي ارائه دهنده خدمات غيرحضوري پرداخت قبوض، حسابي افتتاح كند و مرحله بعدي تكميل فرم استفاده از خدمات مذكور در بانك مذكور و دريافت كد شناسايي و كلمه عبور است.
اينترنت
مشترك بايد در ‎‎‎روش پرداخت قبض از طريق اينترنت به قسمت بانكداري الكترونيك سايت بانك مورد نظر برود و كد شناسايي و كلمه عبوري را كه قبلا از شعبه دريافت كرده وارد كند و در قسمت پرداخت الكترونيك، پرداخت قبوض و سپس قبض مورد نظر را انتخاب كند.
پس از آن بايد فرم پرداخت قبض را بر اساس قبض‌اش تكميل و سپس تاييد كند كه بانك مورد نظر به نمايندگي از فرد، مبلغ قبض را پرداخت مي‌كند كه اگر در قسمت پرداخت الكترونيك، گزارش قبض انتخاب شود، گزارش تائيديه پرداخت مشترك قابل مشاهده است.
سيستم WAP
كساني كه مي‌خواهند از طريق WAP (فعلا در بانك توسعه صادرات ايران ارائه مي‌شود) قبض خود را پرداخت كنند، مي‌توانند به دفتر مشتركان خدمات تلفن همراه مراجعه و تقاضاي سرويس ديتا دهند و بعد از برقراري سرويس ديتا، مي‌توانند از طريق موبايل به شبكه اينترنت وصل شوند.
اگر گوشي مشترك به اين سيستم مجهز است، آن را براي استفاده از خدمات اينترنتي آماده كرده و گوشي خود را براي ورود به اينترنت تنظيم و آدرس http://wap.edbi.ir را در تلفن همراه خود وارد و كد شناسايي و كلمه عبور را كه قبلا دريافت كرده وارد و قبض را پرداخت مي‌كند، بقيه مراحل استفاده از تلفن همراه مانند استفاده از اينترنت براي پرداخت قبض‌ها است.
سيستم POS
اما در ‎روش پرداخت قبض از طريق POS، متقاضي بايد كارت خود را در دستگاه پايانه فروش كشيده و وارد منوي پرداخت قبوض شود و با وارد كردن شناسه قبض و زدن كليد تاييد، شناسه پرداخت را وارد و تاييد كند و براي تاييد صحت مبلغ قبض نمايان شده روي صفحه دستگاه، كليد تاييد را فشار دهد؛ سپس رمز كارت را وارد و تاييد كند؛ دستگاه پس از برقراري ارتباط با مركز فيش مربوط به اين پرداخت را براي فرد چاپ مي‌كند.
تلفنبانك
مشترك بايد در ‎‎‎روش پرداخت قبض از طريق تلفنبانك با شماره تلفن اعلام شده بانك، جهت استفاده از خدمات تلفن بانك تماس برقرار كند و تلفن خود را در حالت TONE قرار دهد، سپس شماره كارت خود را وارد و در پايان كليد ستاره * را فشار دهد؛ در برخي از سيستم‌ها در صورت يك بار استفاده از سيستم تلفني پرداخت قبوض در مراجعات بعدي، به وارد كردن شماره كارت، نيازي نيست و بايد شناسه قبض و پرداخت را وارد و كليد ستاره * را فشار دهد؛ شناسه قبض و شناسه پرداخت در قبوض مصرفي درج شده است.
مبلغ قابل پرداخت مندرج در قبض توسط سيستم قرائت مي‌شود و مشترك اطمينان از صحت يا عدم صحت اطلاعات داده شده را با فشار دكمه مربوطه اعلام مي‌كند و جهت انجام عمليات پرداخت، كليد مربوطه را فشار داده و شماره رمز دوم (رمز مخصوص پايانه‌هاي مجازي) خود را وارد و كليد ستاره * را فشار مي‌دهد. جهت دريافت اطلاعات قبض يا خاتمه ارتباط هم بايد كليد مربوطه را فشار دهد؛ توسط سيستم تلفنبانك، پيغام پرداخت قبض شماره پيگيري و تاريخ پرداخت جهت يادداشت كردن اعلام مي‌شود، موارد اعلام شده را يادداشت و نگهداري كند تا در صورت نياز به پيگيري مورد استفاده قرار بگيرد.
سيستم ATM
در روش پرداخت قبض از طريق ATM روال به اين صورت است كه فرد كارت خود را در دستگاه خودپرداز قرار داده و منوي پرداخت قبض و سپس گزينه تلفن همراه را انتخاب كند، با استفاده از صفحه كليد دستگاه، شناسه قبض را وارد و دكمه ثبت را فشار دهد (شناسه قبض و شناسه پرداخت در قبوض مصرفي درج شده است)، شناسه پرداخت را وارد و دكمه ثبت را فشار دهد، شماره حساب مورد نظر خود را (چنانچه حساب جداگانه به كارت فرد مرتبط باشد) انتخاب كند و در اين مرحله، اطلاعات مربوط به شماره حساب، مبلغ و شناسه قبض در صفحه مانيتور نمايش داده مي‌شود، در صورت صحت موارد فوق، برداشت از حساب و پرداخت قبض را با دكمه بلي تاييد كند. پس از رويت شماره پيگيري، بايد رسيد مربوطه از دستگاه خودپرداز دريافت شود؛ در اين رسيد شماره پيگيري، زمان انجام عمليات، تاريخ تراكنش، شماره كارت، دستگاه خودپرداز شعبه، شماره حساب، نوع حساب، سازمان ذينفع، مبلغ قبض و شناسه قبض درج شده، شماره پيگيري مربوطه در صورتحساب شما نيز درج مي‌شود كه پس از آن فرد بايد رسيد دريافتي را به قبض مربوطه ضميمه و براي پيگيري‌هاي احتمالي بعدي نزد خود نگه‌دارد.
شركت ارتباطات سيار ايران با همكاري بانك‌ها، نسبت به فراهم‌سازي امكاناتي براي پرداخت غيرحضوري قبوض تلفن همراه از طريق خودپرداز، تلفن بانك، اينترنت، پيام كوتاه، پايانه فروش و پروتكل وپ در سطح كشور اقدام كرده است؛ در حال حاضر موضوع پرداخت قبوض از طريق پيام كوتاه توسط كارگروه مشتركي از همراه اول و بانك‌ها در حال بررسي و مطالعه بوده و با همكاري بانك مركزي در حال انجام است، اما هنوز نتايج كارگروه مشخص و نهايي نشده است. اما بنا بر اعلام مسوولان، مشتركان تلفن همراه از ميان پرداخت‌هاي غيرحضوري بيش‌تر از روش تلفنبانك براي پرداخت قبوض‌شان استفاده مي‌كنند. عليرضا طلوع، مدير كل رايانه و محاسبات شركت ارتباطات سيار ايران، در گفت‌وگو با ايسنا با اشاره به روش‌هاي پرداختي غيرحضوري قبوض تلفن همراه مشتركان اظهار كرد: روش‌هاي ATM ،POS، تلفنبانك، پيام كوتاه و اينترنت از روش‌هاي غيرحضوري در اين باره محسوب مي‌شود كه بر اساس آمار به دست آمده مشتركان به ترتيب بيش‌تر از روش‌هاي تلفنبانك، ATM ،POS و اينترنت براي پرداخت قبوض استفاده مي‌كنند.
سيستم پيام كوتاه
پرداخت قبوض تلفن همراه از طريق پيام كوتاه يكي از سرويس‌هايي است كه برروي بستر موبايل پيمنت قرارداده شده است، همچنين مشتركان مي‌توانند از طريق تماس با شماره 2784 قبوض خود را بدون اينكه شناسه قبض داشته باشند پرداخت كنند كه البته در حال حاضر اين روش فقط براي بانك ملي است. به گفته مدير كل رايانه‌ و محاسبات شركت ارتباطات سيار ايران، در صورتي كه بانك‌هاي ديگر ظرفيت و امكانات لازم را در اين زمينه فراهم كنند و امنيت مورد نياز ايجاد شود، اين طرح در ديگر بانك‌ها نيز مي‌تواند اجرايي شود.
روش پرداخت قبض از طريق پيام كوتاه به اين صورت است كه مشترك پيام كوتاه خود را با فرمت اعلام شده به شماره‌اي كه بانك در اختيار قرار داده ارسال مي‌كند؛ به طور مثال فرمت پيام جهت پرداخت قبض از طريق پيام كوتاه در بانك تجارت به شكل زير است؛ رمز پرداخت كننده + شناسه پرداخت + شناسه قبض + شماره
حساب + 3 شناسه قبض و شناسه پرداخت در قبوض مصرفي درج شده است و مشترك بايد توجه داشته باشد پس از رفع نياز از اطلاعات ارسال شده توسط بانك، ‌براي جلوگيري از پر شدن حافظه تلفن همراه و نيز مطلع نشدن ديگران از شماره حساب افراد، ‌توصيه مي‌شود آن را پاك كنند.

دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن