واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: ۳ برابر ميزان صادرات ، واردات داشتيم
صادرات كالا با احتساب ميعانات گازى در ۱۱ ماهه سال جارى به وزن ۳۶ ميليون و ۱۲ هزار و ۶۱۰ تن و ارزش ۲۱ ميليارد و ۲۴۶ ميليون و ۹۲۰ هزار دلار بوده است. محمدرضا نادرى معاون امور گمركى گمرك ايران در گفت وگو با ايسنا اظهار كرد: صادرات ميعانات گازى بالغ بر چهار ميليارد و ۷۳۳ ميليون و ۹۵۰ هزار دلار بوده و صادرات محصولات پتروشيمى نيز بالغ بر ۶ميليارد و ۹۵۲ ميليون و ۱۷۰ هزار دلار بوده است. نادرى افزود: سهم ساير كالاها به غير از ميعانات گازى و محصولات پتروشيمى در صادرات يازده ماهه اخير بالغ بر ۱۸ ميليون و ۲۱۵ هزار و ۱۸۰ هزار تن به ارزش ۹ ميليارد و ۵۶۰ ميليون و ۸۰۰ هزار دلار بوده است. معاون امور گمركى گمرك همچنين صادرات كشورمان در اين مدت بدون احتساب ميعانات گازى را به وزن ۲۹ ميليون و ۳۳۵ هزار و ۲۵۰ تن و به ارزش ۱۶ ميليارد و ۵۱۲ ميليون و ۹۷۰ هزار دلار اعلام كرد. وى درباره آخرين آمار واردات انواع كالا در يازده ماهه اخير نيز گفت: آمار واردات يازده ماهه نشان مى دهد كه كل واردات ۳۹ ميليون و ۸۵۸ هزار و ۸۲۰ تن به ارزش ۵۱ ميليارد و ۴۹۶ ميليون و ۶۶۰ هزار دلار بوده است.
امارات همچنان مقصد اول صادراتى ايران
معاون گمرك در پاسخ به اين سوال كه مهمترين مقاصد صادراتى محصولات كشورمان چه كشورهايى بوده اند، عنوان كرد: طبق آمار يازده ماهه سال جارى امارات متحده عربى با دو ميليارد و ۷۱ ميليون و ۹۲۱ هزار و ۴۰۹ دلار و سهم ارزشى ۵۵/۱۲ درصد اولين بازار هدف كالاهاى صادراتى كشورمان بوده است. به گفته وى عراق نيز با دو ميليارد و ۵۹ ميليون و ۱۴۰ هزار و ۵۲۷ دلار با سهم ارزشى ۴۷/۱۲ درصد، چين با يك ميليارد و ۸۱۹ ميليون و ۳۴ هزار و ۵۸۹ دلار و سهم ارزشى ۰۲/۱۱ درصد، هند با يك ميليارد و ۵۱ ميليون و ۴۴۹ هزار و ۸۶۳ دلار و سهم ۳۷/۶ درصد همچنين كره با ۷۸۹ ميليون و ۷۴۶ هزار و ۵۶۳ دلار و سهم ۷۸/۴ درصد جزو پنج كشور اول مقصد صادراتى محصولات ايران بوده اند. نادرى افزود: در بين كالاهاى صادراتى نيز پلى اتيلن با ۱۹۷ هزار و ۵۰۰ تن به ارزش ۲۵۲ ميليون و ۳۰۰ هزار دلار از رشد ارزشى ۵۸۵ درصدى در مقايسه با مدت مشابه سال قبل برخوردار بوده است.
رشد صادراتى برخى اقلام
معاون امور گمركى گمرك اظهار كرد: در يازده ماه سال جارى روغن هاى سبك، گل گوگرد، روغن موتور، خيارشور، كفپوش هاى غير مخملى، پوست دباغى شده، روده، رب گوجه فرنگى، زعفران، انواع شيرينى، پلى پروپيلن، تراكتورهاى كوچك، انواع بستنى و روغن هاى صنعتى از رشد صادرات برخوردار بوده اند. نادرى در ادامه درباره وضعيت واردات و اقلام عمده وارداتى در يازده ماه اخير نيز گفت: در بخش واردات بنزين، انواع شمش آهن، گندم، دانه ذرت، برنج، قطعات منفصله توليد خودرو، محصولات از آهن يا فولاد غير ممزوج، ميله هاى آهنى و سوپر فسفات ها اقلام عمده وارداتى را به خود اختصاص دادند. وى اضافه كرد: علاوه بر اين عنوان پروفيل، ظروف چدنى، لوله از آهن و فولاد، دستگاه هاى ماشين آلات، قطعات منفصله براى توليد كاميون و كاميونت، ماشين هاى خودكار (نوت بوك به ارزش ۱۸۶ ميليون دلار در يازده ماهه سال جارى) واگن هاى خودروى راه آهن و آلومينيوم به صورت كار نشده نيز از جمله اقلام وارداتى هستند كه در صد قلم اول قرار گرفته اند.
افزايش واردات خودرو
نادرى درباره آخرين آمار واردات خودرو سوارى در يازده ماهه سال جارى نيز گفت: براساس آخرين آمار ۴۸ هزار و ۴۸۲ دستگاه خودرو به ارزش ۹۲۰ ميليون و ۴۳۶ هزار و ۸۵۴ دلار خودرو وارد كشور شده كه از نظر تعداد ۳۵ درصد و از نظر ارزشى ۴۹/۲۵ درصد نسبت به سال قبل رشد نشان مى دهد. به گفته وى در بهمن ماه امسال نيز سه هزار و ۲۰۶ دستگاه به ارزش ۵۸ ميليون و ۳۷۰ هزار و ۹۵۸ دلار ترخيص شده كه آمار آن نسبت به بهمن ماه سال گذشته كاهش نشان مى دهد.
ورود ۴/۹ ميليون تن گندم و ۲/۷ ميليارد دلار بنزين به كشور
نادرى در ادامه درباره آخرين آمار واردات گندم گفت: براساس آمار يازده ماهه سال جارى چهار ميليون و ۹۷۰ هزار و ۱۰۰ تن گندم به ارزش يك ميليارد و ۸۳۹ ميليون و ۳۰۰ هزار دلار وارد كشور شده است. معاون امور گمركى گمرك در ادامه درباره چگونگى وضعيت واردات بنزين در يازده ماهه سال جارى نيز گفت: براساس آخرين آمار سه ميليون و ۶۲ تن بنزين به ارزش دو ميليارد و ۷۳۷ ميليون و ۲۰۰ هزار دلار از گمرك ترخيص قطعى شده است البته بخشى هم كه هنوز ترخيص قطعى آن به اتمام نرسيده در آمار منظور نشده است.
واردات برنج، گوشت و ميوه
نادرى درباره واردات برنج، شكر و سيگار نيز گفت: در يازده ماهه امسال يك ميليون و ۲۴۹ هزار و ۳۰۰ هزار تن برنج به ارزش ۶۵۶ ميليون و ۵۰۰ هزار دلار وارد كشور شده است همچنين ۲۶ هزار و ۵۰۰ تن سيگار به ارزش ۳۶۷ ميليون و ۳۰۰ هزار دلار و نيز ۸۹۲ هزار و ۶۰۰ تن شكر به ارزش ۲۵۸ ميليون و ۳۰۰ هزار دلار در اين مدت وارد كشور شده است. نادرى درباره آخرين وضعيت واردات گوشت و ميوه نيز گفت: براساس آمار يازده ماهه ۶۰ هزار و ۸۰۰ تن گوشت به ارزش ۲۳۶ ميليون و ۳۰۰ هزار دلار وارد كشور شده اما در مورد ميوه بايد گفت كه واردات آن در بين ۱۰۰ قلم اول وارداتى نيست. البته در بين ميوه ها در يازده ماهه سال جارى ۵۷۶ هزار و ۸۰۰ تن موز به ارزش ۱۹۱ ميليون و ۶۰۰ هزار دلار وارد كشور شده است.
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]