واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: گزارش آفتاب از برنامههاي روز نخست سفر هاشمي رفسنجاني به عراق هاشمي: آرزو داريم اشغال عراق هر چه زودتر پايان يابد
رئيس مجلس خبرگان رهبري، قانون اساسي عراق را گام مهمي در جهت استقلال اين كشور دانست و با تأكيد بر لزوم هماهنگي طوايف و مذاهب مختلف در عراق، اقدامات مسئولان اين كشور را در اين زمينه تحسين برانگيز خواند.
آفتاب: آيتالله هاشمي رفسنجاني، رئيس مجلس خبرگان رهبري كه براي يك ديدار سه روزه و در رأس يك هيأت سياسي مذهبي صبح امروز وارد بغداد شده بود، بعد از ظهر دوشنبه و به طور رسمي از سوي جلال طالباني، رئيسجمهور عراق در كاخ رياستجمهوري اين كشور مورد استقبال قرار گرفت.
در اين مراسم كه در محل «قصراالسلام» بغداد برگزار شد، تني چند از وزراي دولت عراق و تعداد ديگري از شخصيتهاي برجسته سياسي و مذهبي عراق حضور داشتند.
طالباني به صورت رسمي از هاشمي استقبال كرد [كليك كنيد]
بر اساس اين گزارش، پس از نواخته شدن سرود ملي دو كشور، آيتالله هاشمي رفسنجاني از يگان نظامي حاضر در «قصر السلام» سان ديد.
آيت الله هاشمي رفسنجاني كه به دعوت رسمي رييس جمهوري عراق به اين كشور سفر كرده، در فرودگاه مورد استقبال برهم صالح معاون نخست وزير عراق قرار گرفت.
در مراسم استقبال از رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، علاوه بر «برهم صالح» معاون نخست وزير، رييس ديوانعالي رياست جمهوري عراق، رييس كميسيون امنيت ملي مجلس، رييس فراكسيون كردها در مجلس، نماينده عبدالعزيز حكيم و تعدادي ديگر از شخصيتهاي سياسي و فرهنگي عراق حضور داشتند.
اين اولين سفر آيتالله هاشمي رفسنجاني از زمان پيروزي انقلاب اسلامي ايران به عراق است. رسانههاي عراقي سفر آيتالله هاشمي رفسنجاني به بغداد را تاريخي خواندهاند.
آيتالله هاشمي رفسنجاني وارد بغداد شد [كليك كنيد]
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، قرار است در اين سفر علاوه بر ديدار و رايزني با مسوولان عاليرتبه عراقي از جمله رييس جمهوري و نخست وزير عراق با علماي اهل تسنن و شيعه و روساي عشاير و احزاب سياسي و نخبگان و فرهيختگان و استادان دانشگاه ديدار و پيرامون مسايل منطقهاي، جهان اسلام و به ويژه مسايل عراق و مناسبات دو جانبه بحث و تبادل نظر كند.
زيارت عتبات عاليات از ديگر برنامههاي سفر آقاي هاشمي رفسنجاني به عراق اعلام شده است .
گفتگوهاي رسمي هاشمي و طالباني
پس از پايان مراسم استقبال رسمي، آيتالله هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و جلال طالباني رئيس جمهوري عراق درباره زمينههاي همكاري دو كشور تبادل نظر كردند.
به گزارش سرويس سياسي آفتاب، آيتالله هاشمي رفسنجاني در اين ديدار گفت: «آرزو داريم اشغال سرزمين عراق هر چه زودتر پايان يابد و مردم اين كشور، يكپارچه و مستقل و بدون حضور بيگانگان در مسير توسعه و پيشرفت گام بردارند».
رئيس مجلس خبرگان رهبري، قانون اساسي عراق را گام مهمي در جهت استقلال اين كشور دانست و با تأكيد بر لزوم هماهنگي طوايف و مذاهب مختلف در عراق، اقدامات مسئولان اين كشور را در اين زمينه تحسين برانگيز خواند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به برگزاري انتخابات گوناگون در عراق از جمله انتخابات اخير، اين امر را نشانه بلوغ و اراده مردم اين كشور براي استقلال و آزادي برشمرد.
وي گفت: «جمهوري اسلامي ايران همچون گذشته آمادگي دارد در كنار مردم عراق باشد و از هيچ كمكي براي پيشرفت و توسعه اين كشور دريغ نخواهد كرد».
جلال طالباني رئيس جمهور عراق هم در اين ديدار با قدرداني از كمك هاي انساندوستانه و همكاريهاي جمهوري اسلامي ايران با مردم عراق پس از سقوط صدام، سفر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام را به عراق با اهميت خواند.
وي با اشاره به مشتركات و پيوندهاي ديني و فرهنگي دو ملت ايران و عراق گفت: «ملت عراق هرگز كمكهاي دولت جمهوري اسلامي ايران را در دوران مبارزه با ديكتاتوري صدام و سختيها و مشكلات آن دوران فراموش نخواهد كرد».
رئيس جمهور عراق ابراز اميدواري كرد با ادامه كمكهاي برادرانه تهران، مردم عراق بحران و مشكلات كنوني خود را پشت سر بگذارند.
طالباني تقويت و تعميق روابط تهران - بغداد را در چارچوب منافع و مصالح دو ملت و منطقه مهم ارزيابي كرد و گسترش همكاريها را در همه زمينهها خواستار شد.
رئيس جمهور عراق تصريح كرد: «با توجه به سابقه سازمان تروريستي منافقين در كشتار مردم مظلوم و بي دفاع عراق در كنار ديكتاتور سابق بغداد، مردم عراق قوياً اخراج منافقين از عراق را خواستار هستند».
شركت در كنفرانس خبري
طالباني: خواهان استفاده از تجربيات ارزنده هاشمي هستيم
هاشمي: با مردم عراق احساس برادري عميقي داريم
جلال طالباني در پايان مذاكراتش با رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در بغداد، در جمع خبرنگاران افزود: «دولت عراق در چارچوب قانون اساسي خود كه حضور افراد مسلح بيگانه را در سرزمين عراق ممنوع كرده است تصميم دارد منافقين را اخراج كند».
” طالباني: اعضاي گروهك تروريستي منافقين بايد در مدت زمان مشخصي از عراق خارج شوند و دولت بغداد تلاش ميكند كشور ديگري را متقاعد سازد تا آنان را تسليم ايران كند.... “
رئيس جمهور عراق تأكيد كرد: «اعضاي اين گروهك تروريستي بايد در مدت زمان مشخصي از عراق خارج شوند و دولت بغداد تلاش ميكند كشور ديگري را متقاعد سازد تا آنان را تسليم ايران كند».
طالباني با تجليل از شخصيت آيتالله هاشمي رفسنجاني به عنوان سياستمداري شناخته شده در منطقه و عرصه بينالمللي گفت: «مقامات عراقي خواهان استفاده از تجربيات ارزنده رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در مديريت كشور پس از جنگ هستند».
رئيس جمهور عراق سفر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به عراق را نشانه توجه خاص نظام جمهوري اسلامي ايران به مردم عراق و تلاش براي كمك بيشتر به عراقيها در فايق آمدن بر مشكلاتشان خواند.
وي افزود: «دولت عراق توافقهاي خوبي با جمهوري اسلامي ايران در زمينههاي گوناگون داشته است».
آيت الله هاشمي رفسنجاني نيز با اشاره به مجاهدتهاي طولاني ملت عراق در برابر ديكتاتوري صدام و حاكميت بيگانگان گفت: «امروز عراق مورد توجه همه محافل سياسي جهان است».
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: «دولت و ملت ايران از موفقيتهاي مردم عراق خوشحالند و احساس برادري عميقي با مردم عراق دارند».
وي ابراز اميدواري كرد مشكلات سخت امنيتي و رفاهي در عراق هر چه زودتر پايان يابد و همه شاهد عراقي مستقل، آزاد و آباد باشيم.
گفتگو با وزير صنايع عراق
هاشمي: عراقيها وحدت خود را حفظ كنند
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار وزير صنايع عراق تاكيد كرد: «مصلحت و منافع عراق حكم ميكند اقليتهاي ديني وحدت و همبستگي خود را حفظ كنند».
به گزارش سرويس سياسي آفتاب، آيت الله هاشمي رفسنجاني تصريح كرد: «همه عراقيها بايد براي عراق يكپارچه و رفاه مردم و سازندگي اين كشور تلاش كنند».
«فوزي حريري» وزير صنايع عراق هم در اين ديدار كه در محل اقامت آيت الله هاشمي رفسنجاني در بغداد برگزار شد، با ارائه گزارشي از وضع مسيحيان عراق گفت: «در زمان ديكتاتوري صدام حدود سه چهارم از مسيحيان عراق از اين كشور مهاجرت كردند».
اين وزير مسيحي عراقي به وضع مسيحيان در جمهوري اسلامي ايران و فعاليتهاي آزاد اجتماعي - مذهبي آنان اشاره و ابراز اميدواري كرد اوضاع مسيحيان ايران الگوي مناسبي براي ساير كشورهاي اسلامي از جمله عراق باشد.
وي افزود: «كمك هاي جمهوري اسلامي ايران در دوران مبارزات مردم عراق عليه رژيم صدام غيرقابل اغماض و تحسين برانگيز است».
حريري گفت: «امروز نيز جمهوري اسلامي ايران نقش بسيار برجسته و تاثيرگذاري در امنيت و ثبات منطقه دارد».
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 321]