واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: ضرورت فراهم سازي زمينه صادرات بيشتر محصولات چرمي
مدير كل دامپزشكي آذربايجان شرقي تاكيد كرد:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: مدير كل دامپزشكي آذربايجان شرقي با اشاره به كيفيت چرم توليدي در استان آذربايجان شرقي افزود: بايد تلاش شود وضعيت پوست استحصالي از كشتارگاهها ارتقا يابد تا زمينه براي صادرات بيشتر محصولات اين صنعت فراهم شود.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، "مسعود محمديان" در نشست بررسي مشكلات مربوط به كيفيت محصولات گفت: صنعت چرم در استان آذربايجان شرقي از پيشنينه بسيار خوبي برخوردار بوده كه البته پايه و اساس موفقيت آن به چرم استحصالي از توليدات دامي مرتبط است.
وي با اشاره به كيفيت چرم توليدي در استان آذربايجان شرقي افزود: بايد تلاش شود وضعيت پوست استحصالي از كشتارگاهها ارتقا يابد تا زمينه براي صادرات بيشتر محصولات اين صنعت فراهم شود.
محمديان بررسي علمي براي ارزيابي كيفيت پوست استحصالي از كشتارگاههاي استان آذربايجان شرقي را ضروري خواند و اظهار داشت: بايد با اجراي يك طرح پژوهشي با همكاري مراكز دانشگاهي علل افت كيفيت توليدات مرتبط با صنعت چرم مورد بررسي قرار گيرد.
وي وجود ضايعات ناشي از برخي بيماريها در پوست دامها را متذكر شد و اظهار داشت: اداره كل دامپزشكي آذربايجان شرقي آمادگي دارد براي ارتقاي توليدات چرم استان همكاري لازم را با فعالان اين بخش به انجام برساند.
محمديان صنعتي كردن كشتار دام را از ضروريات آذربايجان شرقي خواند و اظهار داشت: با توجه به اينكه موضوع كشتار سنتي دام موضوع افت كيفيت پوست استحصالي و وارد آمدن ضايعات غيرقابل جبران در اين زمينه ميشود اداره كل دامپزشكي استان آمادگي دارد نسبت به ارائه آموزشهاي لازم، براي ذابحان كشتارگاهها و ارتقاي توليدات پوست اقدام كند.
وي با تاكيد بر به كارگيري فناوريهاي نوين در صنعت چرم تاكيد كرد و گفت: بايد بستري فراهم شود تا توليدات مربوط به صنعت چرم به صورت فرآوري شده صادر شود چرا كه اين امر سب ميشود تا توليدات اين بخش از ارزش افزوده مناسبتتري برخوردار شود.
مدير كل دامپزشكي آذربايجان شرقي ضرورت ايجاد كشتارگاههاي صنعتي را در اين استان مذكر شد و گفت: اداره كل دامپزشكي استان به منظور ساماندهي كشتار دام ايجاد كشتارگاههاي منطقهاي را در سطح استان با مشاركت بخش خصوصي در دستور كار خود دارد كه با راهاندازي اين كشتارگاههاي صنعتي تمام كشتارگاههاي سنتي در سطح استان جمعآوري خواهند شد.
رئيس انجمن صادركنندگان چرم آذربايجان شرقي نيز در اين نشست با قدرداني از اداره كل دامپزشكي استان براي برپايي اين نشست گفت: خوشبختانه سازمان دامپزشكي در سالهاي اخير رويكرد بسيار مناسبي براي رفع مشكلات و همچنين توجه به موضوع صادرات اين بخش داشته و با كاهش بوروكراسي اداري شرايط مناسبي براي صادرات و واردات محصولات دامي را فراهم كرده است.
محمد بنابي صنعت چرم، كيف و كفش را از ظرفيتهاي مناسب اشتغالزايي در استان آذربايجان شرقي خواند و گفت: هماكنون به دليل پارهاي از مسائل، صنعت چرم با مشكلات حادي روبهرو است كه مشكلات موجود در اين زمينه به تامين مواد اوليه مناسب و پوست استحصالي از كشتارگاههاي استان مرتبط ميشود.
وي همچنين يكي از علل توجه دامداران به كيفيت پوست استحصالي از دام را ارزش افزوده كم آن نسبت به ساير فرآوردههاي دامي عنوان كرد و گفت: ارزش نهايي پوست دام در بهاي فروش گوشت و ساير فرآوردههاي دام سهم كمي در كل فروش دام دارد كه همين امر موجب كمتوجهي دامداران به اين موضوع ميشود و اين درحالي است كه در سرجمع توليدات ارزش افزوده پوست در روند تبديل آن به وتبلوي و كراست رقم بالايي را تشكيل ميدهد.
انتهاي پيام//
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 316]