واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كوروش باقري هفت ماه مانده به المپيك: قبل از اينكه مثل "بنا" قهر كنم شرايط عوض شود هشـدارهـايم را از امـروز شـروع كـردهام به كسب شش مدال در لندن اعتقاد دارم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: قهرماني - همگاني
كوروش باقري اگر چه با هزاران اميد و آرزو بهترينهاي وزنهبرداري ايران را در قالب تيم ملي در مجموعه ورزشي آزادي گرد هم آورده، اما در اعماق قلبش كمي نگران آينده است. نگران آيندهاي كه اگر حمايتهاي لازم از او و تيمش به عمل نيايد، ميتواند فرصتي تاريخي و استثنايي به شكستي تلخ تبديل شود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كوروش باقري امروز همه كاره فني تيمهاي ملي وزنهبرداري است. او كه روزي خود شاگرد پر شر و شور اين كلاس بوده، امروز به معلم اين كلاس بدل شده است. معلمي كه در حدود 20 ماه فعاليت، نمره قابل قبولي را هم به دست آورده است. با اين اوصاف كار او براي آينده چندان راحت نيست. او هم اكنون تيمي را دارد كه در رده جوانان قهرمان جهان است و در رده بزرگسالان در مكان سوم دنيا قرار دارد. به قول خودش 50 درصد از تيمش در رقابتهاي جهاني به مدال رسيدند و اين مساله در فاصله هفت ماه مانده تا بازيهاي المپيك، دشواريهاي زيادي برايش به وجود آورده است.
از يك طرف تيمش ديگر آن تيم بيستاره و بيتوقع قبل نيست. هر كدام از آنها با توجه به افتخارهايي كه به دست آوردهاند، امروز توقعهاي خاصي هم دارند. از طرف ديگر درست است كه شاگردان او در سال 2011 مدالهاي متعددي به دست آوردهاند، اما تكرار اين مدالها در سال 2012 و سالهاي پيش روبه مراتب سختتر از گذشته است. از يك طرف ديگر نيز توقع مردم، علاقهمندان و دوستداران ورزش نسبت به گذشته بالاتر رفته و حتي برخي از كارشناسان توقع نايب قهرماني و يا قهرماني را از اين تيم دارند. نكته آخر نيز مسئولان هستند. مسئولاني كه با حمايت به نسبت مناسب، تيمشان را به اين رده رساندهاند، اما شايد امروز كمي در باد اين موفقيتها باشند. آن هم در روزهايي كه بايد هوشيارتر از هميشه به المپيك، المپيكي نگاه كنند. با اين قصهي بلند، پاي سخنان كوروش باقري خواهيم نشست تا ببينيم نظر او در فاصله هفت ماه مانده به المپيك در ابعاد مختلف چيست. در ادامه گفت و گوي خبرنگار ايسنا با سرمربي تيمهاي ملي وزنهبرداري را خواهيد خواند.
آقاي باقري، فصل جديدي از كتابهاي فعاليتهاي خود را در وزنهبرداري شروع كرديد. فكر ميكنم كارتان سختتر از گذشته شده باشد.
واقعا خيلي سخت شده است. قابل قياس با قبل نيست. ما اكنون به سختترين نقطه كارمان رسيدهايم. من 19 ماه است كه به عنوان سرمربي با فدراسيون وزنهبرداري كار ميكنم، اما واقعا اين ماهها نقطه عطف كار ما است. ما با درست حركت كردن مي توانيم وزنهبردارانمان را به اسطورههاي جديد اين ورزش بدل كنيم و از طرفي ديگر با كم كاري و غفلت ميتواند اتفاقهاي ديگري براي ما بيفتد. ما هم اكنون بيشترين دغدغهمان در مورد المپيك است. هم اكنون از وزنهبردار 16 ساله و جوان به اردو دعوت كردهايم تا بهداد سليمي كه قهرمان و ركورددار دنيا است. ما بهادر مولايي، كيانوش رستمي و سعيد محمدپور را داريم كه قهرمان جوانان جهان شدند و دو نفر از آنها در بزرگسالان هم مدال كسب كردند. نكته ديگر كه در مورد شرايط تيم وجود دارد، سطح آمادگي متفاوت اين ورزشكاران در ابتداي اردوي تيم ملي است. ما از ميان دعوت شدهها به اردوي تيم ملي هم اكنون كساني را داريم كه آماده مسابقهاند و از طرفي افرادي ديگر هستند كه شرايط مناسبي از لحاظ آمادگي ندارند. نمونه آن همين چهار وزنهبرداري هستند كه در پاريس مدال گرفتند و امروز دوباره كارشان را از صفر شروع كردهاند. به طور كلي اين شرايط باعث شده ما شيوههاي تمرين مختلف را در سه هفته اول كار داشته باشيم.
خب، اين وزنهبرداران از كجا انتخاب شدهاند؟ شيوه انتخاب چه بوده؟ آيا واقعا بهترين نفرات ممكن هستند؟
ما اين وزنهبرداران را از رقابتهاي نوجوانان كشور، رقابتهاي جوانان و رقابتهاي ليگ باشگاهها انتخاب كرديم. يكسري ديگر هم از اعضاي سابق تيم ملي بودند. به اعتقاد من اينها بهترينها هستند. من در انتخاب آنها تنها به ركورد نگاه نكردم و مسايل ديگري هم لحاظ كردم. ما شرايط ويژهاي داريم و بايد افرادي را دعوت ميكرديم كه در تيم ما حايز شرايط باشند. ما قرار است تا المپيك با اينها كار كنيم. البته در سال 91 شرايط تغيير ميكند و نوجوانان و جوانان پس از رقابتهاي قهرماني از اردو جدا ميشوند و تنها المپيكيها ميمانند.
ميان همه اين وزنهبرداران، سهراب مرادي در تمرين نشان ميدهد كه با انگيزهاي خاص وارد اردو شده؛ شما هم به هر حال رضايت داديد كه او نيز به اردو اضافه شود.
و در مورد ابراهيمي و براري چه؟ شرايط آنها براي حضور در اردو راضي كننده نبود؟
اين دو وزنهبرداران خوبي هستند. ابراهيمي از بهترينها و با تجربههاي تيم ملي بوده، اما هم اكنون سر جايش مانده و نميتواند به تيم ملي چندان كمك كند. منظورم اين است كه او رشد نكرده است. او در اين تيم جايي ندارد. انجام دادن اين كار براي من خيلي سخت بود. مي دانم كه با اين تصميم خيليها از من ناراحت ميشوند، ولي با توجه به جايگاهي كه دارم، نبايد از چيزي ترس داشته باشم. ما دوست هستيم، اما در كار شرايط فرق ميكند و ديگر دوستيها در اولويت نيستند. ما در كار دوستي نداريم و غير از اين راهي را براي موفقيت نخواهيم داشت.
ميخواهم در مورد شرايط جديد روحي و رواني تيم بپرسم. فكر ميكنم خواستهها و دغدغهها عوض شده. اين وزنهبرداران يك يا دو سال قبل نيستند و توقعهايشان هم عوض شده است.
بله. واقعا همين طور است. اكنون حاشيههاي جديد داريم. البته من با اين شرايط غريبه نيستم. خودم به عنوان ورزشكار همه اين شرايط را ديدهام. فكر ميكنم مشكل خاصي نباشد. تنها كارمان است كه بيشتر ميشود. اين هم طبيعي است. به هر حال ما در سال 2009 وقتي مي خواستيم در رقابتهاي جهاني شركت كنيم، سه نفر را با اما و اگر انتخاب كرديم، اما اكنون شرايط تغيير كرده و تيم ما سوم دنيا است. در اين شرايط به طور حتم نگاهها تغيير كرده است. نه تنها نگاه اردونشينان، بلكه نگاه مردم هم تغيير كرده است. اكنون همه بچههاي ما را ميشناسند. امروز همين رسانهها ديگر به راحتي از مسايل كوچك وزنهبرداري نميگذرند و همه اينها نشان از تغيير شرايط دارد، ولي راهي جز اين نيست. من آماده اين شرايط هستم، ولي كار پس از المپيك به مراتب سختتر خواهد شد.
آقاي باقري، من يك نگراني خاصي را احساس ميكنم. كار شما سختتر شده، اما احساس ميكنم شايد برخي از مديران چندان به ابزار جديد براي موفقيت آگاه نيستند. اين مساله براي شما نگران كننده نيست.
متاسفانه اين طرز تفكر كه ميگوييد وجود دارد. برخوردها نشان ميدهد كه فكر ميكنند با همان حمايتهاي قبلي تيم ميرود المپيك و با دست پر بر ميگردد؛ درحاليكه شرايط اكنون خوب نيست و شك نكنيد اگر وضعيت بر همين منوال باشد، اتفاقهاي خوشي را پيش رو نخواهيم داشت. مگر تفاوت كيانوش رستمي، سعيد محمدپور و سجاد انوشيرواني با نفرات قبليشان چقدر است. اگر توجهها كمتر شود شايد همين مدالها در المپيك به سومي و چهارمي و پنجمي تبديل شود. براي موفقيت در المپيك بايد المپيكي به كار نگاه كرد. برخي به من ميگويند «خب، مسئولان بايد چه كار كنند؟» و من در جواب ميگويم من در جايگاهي نيستم كه به آنها بگويم چه كار كنند. من نميتوانم بگويم فلان مسئول بايد چه كار كند. حرف من هم تنها مسايل مالي نيست، اما هر چيز بايد به موقع و بيشتر از قبل حمايت شود. اگر قولي به ورزشكار ميدهند، عمل كنند. اگر طرز فكرمان مانند گذشته باشد، شكست ميخوريم. تمرينها و تداركهاي امسال ما بايد المپيكي باشد. اگر از هم اكنون اين كار را شروع كردهام، براي اين است كه سيستم كشور را ميشناسم و ماهها طول ميكشد تا چيزي كه ميخواهيم به ما برسد. من ميخواهم قبل از اين كه مانند محمد بنا از اردو قهر كنم، شرايط براي تيم مهيا شود. اميدوارم مسئولان اين هشدار را فراموش نكنند.
با اين تفاسير، هنوز هم در اردو حرف از شش مدال المپيك ميزنيد؛ اين مساله يك روشي براي ايجاد انگيزه است، يا به آن اعتقاد داريد؟
من دوست ندارم رسانهها روي اين موضوع خيلي مانور بدهند، ولي به صورت واقعي انتظار من از اين تيم و اين المپيك همين است. ما مي توانيم شش مدال المپيك بگيريم. با اين شرايط سخت است، اما چنين انتظاري داريم. من روزي اين حرفها را ميزنم كه چهار مدال آور جهانيام از شرايط آرماني دور هستند. آنها امروز تنها با ميله خالي تمرين ميكنند. به صورت لحظهاي نميگويم شش مدال ميگيريم، ما توانايي اين كار را داريم.
كمي هم در مورد تمرينها بگوييد، تمرين از ساعت 7 صبح بسيار سخت است.
با توجه به اين كه ورزش ما يك ورزش قدرتي و انفجاري است، چندان به مسايل هوازي نياز نداريم، اما براي آينده اين ورزشكاران سعي ميكنيم تمرينهاي هوازي را هم در دستور كار قرار بدهيم. ما اين روزها روي مسايل قلبي و عروقي و استحكام مفاصل و ليگامنتها كار ميكنيم. اين روند تا سه هفته آينده ادامه پيدا ميكند و بعد كه همه وزنهبرداران يك دست شدند، تمرينها يكنواخت ميشود.
دست آخر هم در مورد جواد خوشدل بگوييد، چه شرايطي باعث شده او را به عنوان دستيار انتخاب كنيد؟
اول اين كه دوستم بوده و اين مساله به كار دو جانبه ما كمك ميكند. دوم اين كه جزو ورزشكاران خوب بوده و به لحاظ فني در شرايط خوبي قرار دارد، او هم چنين تحصيلكرده تربيت بدني هم هست. خودش ركوردهايي را داشته كه همچنان در رده جوانان باقي ماندهاند. با مجموع اين شرايط فكر ميكنم دستيار خوبي براي من باشد. او وضعيت را خوب ميشناسد و اميدوارم تا زماني كه من هستم، كنار من باشد.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]