واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: دامداران براى تبديل شير خام به شير خشك و زمزمه هاى افزايش ۲۰ درصدى قيمت لبنيات
لابى كاهش ۲۰ درصدى توليد شير خام و تبديل بخشى از توليد به شير خشك از پيامد هاى دعواى اخير بر سر قيمت شير است در اين بين افزايش قيمت شيربه ۷۰۰ تومان رشد ۲۲ درصدى نرخ فرآورده هاى لبنى را به همراه دارد امرى كه سازمان حمايت به جد با آن مخالف است.به گزارش پانا ، از اوايل دى ماه و آغاز شروع فصل زمستان مباحث پيرامون فاز دوم هدفمندسازى يارانه ها و احتمال افزايش مجدد برخى خدمات دولتى و غيردولتى و برخى كالاها از جمله شير و لبنيات آغاز شده است .
در اين حال زمزمه ها پيرامون افزايش قيمت شير نيز از همين روزها آغاز و همايون باهرى عضو انجمن صنفى لبنى ايران از احتمال افزايش قيمت شير به ۷۰۰ تومان و به دنبال آن افزايش قيمت فرآورده هاى لبنى خبرداده است .
عضو انجمن صنفى لبنى ايران گفته است : با توجه به احتمال افزايش مجدد قيمت شير از ۶۳۰ به ۷۰۰ تومان تا يك ماه آينده، به طور قطع قيمت ساير فرآورده هاى لبنى هم افزايش مى يابد.
افزايش قيمت شير از ۴۱۰ به ۶۳۰ تومان در سالجارى منجر به كاهش توليد شده و از سوى ديگر، دامداران از فروش شير خام با اين قيمت راضى نيستند، زيرا آنان مجبور هستند علوفه را كيلويى ۵۵۰ تومان خريدارى كنند و با فروش شير با اين قيمت تنها بايد ضرر بدهند.
عضو انجمن صنفى لبنى ايران با يادآورى اينكه احتمال دارد قيمت شير خام تا ماه آينده به ۷۰۰ تومان نيز برسد، مى گويد: با اين شرايط مى توان پيش بينى كرد كه روند افزايش قيمت فرآورده هاى لبنى ادامه داشته باشد.
ارايه قيمت تمام شده شير و ۱۵ قلم محصول به سازمان حمايت
عضو هيات مديره صنايع لبنى در اين خصوص مى گويد : مطابق يك صورت جلسه ۱۰ روزه فردا قيمت تمام شده شير و ۱۵ قلم كالاى اساسى توليدى فرآورده هاى لبنى به سازمان حمايت براى اعلام نظر كارشناسى ارايه خواهد شد .محمد فربد در گفت وگو با پانا در پاسخ به اين سوال كه در صورت افزايش قيمت شير تا ۷۰۰ تومان فرآورده هاى لبنى چه تغييرى
مى كنند ، اظهار مى دارد: افزايش قيمت فرآورده ها تا سقف ۲۲ درصد در صورت افزايش قيمت شيرخام قطعى خواهد بود و درصورت جلسه اى كه ۱۰ روز قبل در سازمان حمايت به تصويب رسيده قيمت تمام شده توليد شيرخام و ۱۵ قلم كالاى اساسى لبنى فردا به سازمان حمايت ارايه خواهد شد.
فربد اظهار مى دارد: ما اطلاعاتى در خصوص واحدهاى توليدى دامدار در دست داريم كه نشان مى دهد قيمت تمام شده شير ۵۵۰تا ۵۸۰ تومان است و بعيد مى دانم كه درخواست افزايش قيمت شيرخام دامداران به تاييد سازمان حمايت برسد .
ايجاد شرايط انحصارى توسط دامداران
عضو هيات مديره صنايع لبنى اضافه مى كند: با لابى هاى انجام شده توسط دامداران مانع ورود شيرخشك به كشور شده اند و از سوى ديگر بخشى از شير توليدى خود را به توليد شيرخشك اختصاص مى دهند .
وى مى گويد: كمبود ويژه اى به طور عمدى توسط دامداران ايجاد شده تا در اين شرايط انحصارى به دنبال سودآورى بيشتر باشند .
فربد در ادامه مى افزايد : با لابى هاى انجام شده با وزارت جهاد كشاورزى بخش عمده اى از شير توليدى دامداران به توليد شيرخشك كه از سودآورى بالاترى برخوردار است اختصاص مى يابد و اين امر موجب شده تا كمبود عرضه شير در اين شرايط انحصارى ايجاد شود .
وى خاطر نشان مى كند : حدود ۲۰ درصد توليد شيرخام كشور كاهش يافته كه حدود ۱۰درصد آن توليد شيرخشك و ۱۰ درصد ديگر نيز ناشى از گرانى علوفه و در مقاطعى عدم تغيير قيمت صنايع لبنى است .
عضو هيات مديره صنايع لبنى اظهار مى دارد: وقتى كارخانجات مجاز به افزايش قيمت نباشند تا حدى مى توانند در مقابل افزايش قيمت مقاومت كنند و پس از آن در مقابل افزايش قيمت شير ناچار به كاهش خريد هستند .
صادرات فرآورده هاى لبنى به شدت كاهش يافته است
فربد با اشاره به اينكه صادرات كشور در حال كاهش شديد است ،مى گويد : ما قدرت رقابت را با فرآورده هاى لبنى ساير كشورها به دليل بالاتر بودن قيمت شير حتى از اتحاديه اروپا از دست داده ايم .
عضو هيات مديره صنايع لبنى ايران خاطر نشان مى كند: مقام هاى وزارت جهاد كشاورزى قصد همكارى با توليد ندارند و همچنان با واردات شير خشك مخالفت مى كنند .
وى ادامه مى دهد: در صورت افزايش قيمت شير تا ۷۰۰ تومان كه به معناى افزايش ۳۴ برابرى قيمت است افزايش ۲۲ درصدى قيمت فرآورده هاى لبنى قطعى خواهد بود .
فربد اظهار مى دارد: ما نرخ بالاتر از ۶۰۰ تومان شيرخام را مورد تاييد نمى دانيم و درصورت موافقت سازمان هاى ذى ربط بايد با افزايش قيمت فرآورده ها نيز موافقت شود .
وى مى گويد : مذاكراتى با سازمان حمايت انجام و صورت جلسه اى تنظيم شده كه ۱۰ روز به صنعت لبنيات و صنعت دامدارى فرصت داده شده تا قيمت هاى تمام شده خود را به سازمان حمايت ارايه دهند.
در اين ميان اعضاى كميسيون كشاورزى مجلس از بررسى افزايش قيمت نهاده هاى دامى و فرآورده هاى لبنى در كميسيون كشاورزى مجلس خبر
داده اند.
وى خاطرنشان مى كند : پس از استماع گزارش اتحاديه دامداران، كميسيون با مسوولان كشورى جلسه خواهد گذاشت تا تكليف بازار شير روشن شود.قيمت محصولات لبنى، با نرخ كنونى شير خام افزايش نمى يابد
اما مسوولان سازمان حمايت نظرى ديگر دارند به گفته رييس سازمان حمايت با قيمت كنونى شير خام يعنى ۶۰۰ تومان مجوزى براى افزايش نرخ محصولات لبنى ارايه نمى شود مگر اينكه براساس تصميم كارگروه تنظيم بازار، نرخ شير خام مجددا افزايش يابد.
رييس سازمان حمايت از توليدكنندگان و مصرف كنندگان در خصوص درخواست دامداران براى افزايش مجدد قيمت شير خام مى گويد: اين درخواست هم اكنون به صورت اوليه مطرح شده و هيچ تصميمى در اين خصوص اخذ نشده است وهر تصميمى در اين زمينه بستگى به نظرات كارگروه تنظيم بازار دارد.
محمد حسن نكويى مهر در خصوص رويكرد سازمان حمايت نسبت به موضوع افزايش مجدد قيمت شير خام اظهار مى دارد: آخرين قيمت توافقى بين اتحاديه دامداران و انجمن صنايع لبنى براى شير خام ۶۰۰ تومان است و به نظر مى رسد اين نرخ بايد تعديل شود اما هرگونه تعديل قيمت در اين خصوص بايد در كارگروه تنظيم بازار بررسى و تعيين شود.
به گفته وى؛ در حال حاضر آخرين قيمت مصوب شير خام ۶۰۰ تومان است و نرخ ديگرى مورد تاييد ما نيست. در واقع اين نرخ ملاك نظر كنونى ما است.
بر اساس اين مصوبه مقرر شده تا اين قيمت براى بررسى در ستاد تنظيم بازار و تعيين قيمت خريد شيرخام از دامدار و قيمت مصرف كننده به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارايه شود.
بازگشت قيمت ها مقدور نيست
پس از تصويب افزايش نرخ شيرخام به ۷۱۳ تومان، رئيس اتحاديه تعاونى هاى لبنى كشور تعيين مهلت ۱۰روزه براى كاهش نرخ شيرخام و بازگشت قيمت فرآورده هاى لبنى به نرخ هاى گذشته را فاقد ضمانت اجرايى دانسته و گفته است: با وجود تعيين ضرب الاجل، دامدارى ها به تعهد خود براى عرضه شيرخام به نرخ مصوب عمل نكرده اند به نحوى كه برخى توليد كنندگان دولتى شيرخام مانند آستان قدس رضوى اين محصول را به نرخ ۶۵۰ تا ۷۰۰ تومان عرضه مى كنند.
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]