واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وضعيت وخيم بورس ها در غرب از سقوط در بحراني ژرف حكايت دارد
پاريس - دوشنبه سياه در بازارهاي بورس غرب و از جمله در فرانسه خبر از وضع وخيم اقتصادي و سقوط در بحراني مي دهد كه عمق ان براي كارشناسان اقتصادي معلوم نيست.
اثر اقدامات و بيلان طرح هايي كه دولت هاي غرب براي مقابله با بحران مالي اعلام يا اجرا كرده اند ، بر روي اين بحران ، نامعلوم است و قابل ارزيابي نيست و همين امر سبب شده است تا تحليگران اقتصادي نتوانند عمق اين بحران را ارزيابي كنند.
هر روز حجم بيشتر خبرهاي اقتصادي غرب بر كاهش شاخص ها ، افزايش بيكاري و پيش بيني افت شاخصها در ماهها يا سالهاي بعد تاكيد دارد.
اينك شاخص بازار بورس و شاخص سهام در بيشتر كشورهاي مهم جهان از جمله در فرانسه و امريكا به پايين ترين حد خود در شش و 12 سال گذشته رسيده است.
اين امر به همراه اعلام ديگر شاخص هاي اقتصادي فرانسه در اين هفته نماي ديگري از سال سخت اقتصادي براي بازارهاي جهان و دولت و مردم فرانسه ترسيم كرده است.
كسري بودجه 100 ميليارد يورويي فرانسه كه پيش بيني ان براي سال 2009 ديروز اعلام شد 5/5 درصد توليد ناخالص داخلي اين كشور را تشكيل مي دهد.
اين خبر بازار بورس فرانسه را نيز تحت فشار قرار داد تا جايي كه اين بازار ديروز را با كاهش چهار و نيم درصدي شاخص بورس فرانسه موسوم به "كاك كغانت" و با تنزل تا مرز 3581 واحد به پايان برد. رقمي كه گفته مي شود در 6 سال گذشته بي سابقه بوده است.
از سوي ديگر سقوط شاخص بازار بورسهاي ديگر كشورهاي جهان از جمله امريكا و بويژه زيان دهي 100 ميليارد دلاري بيمه آ اي جي امريكا سبب شده است تا سهام اين بازار ها به شدت سقوط كند .
بازار بورس داو جونز با كاهش بيش از 4مميز 2 دهم درصد و رسيدن به زير هفت هزار واحد بي سابقه ترين كاهش را در 12 سال گذشته داشته است.
حتي بانك انگليسي هاش اس ب ث نيز مجبور شد براي مقابله با اين وضع ميزان سرمايه خود را افزايش دهد و با اين وجود 20 درصد از ارزش سهام خود را از دست داد.
شاخص بازار بورس لندن نيز 5 مميز 3 دهم درصد كاهش داشت.
بيشترين اثرات اين بحران ها بر روي سهام بانكها و مراكز مالي است كه به رغم كمك هاي مالي گاهي تا سطح 80 درصد سرمايه خود زيان ديده اند. بازارهاي بورس توكيو ، لندن و ايتاليا نيز روز گذشته دوشنبه سياهي را تجربه كردند .
در فرانسه قرباني اصلي اين كاهش ، به ترتيب بانكهاي "ناتكسيس" با 12 و 73 صدم درصد ، "ب.ان.پ." با 9 مميز 3 دهم درصد ، "سوسيته جنرال" با 7 مميز 70 صدم درصد و "كريدي اگريكل" با 7 ميمز 19 صدم درصد بوده اند.
روز سه شنبه به نقل از ژان ساسوس يكي از تحليگران اقتصادي نزد نهاد مالي ريموندجيمز گفته شد : چنانچه اين بحران ادامه يابد راهي جز ملي كردن اين نهادها براي دولت ها باقي نمي ماند.
اگر چه صندوق بين المللي ضرردهي كلي بانكها را دو هزار و دويست ميليارد دلار ارزيابي مي كند اما "نوريل روبيني" اقتصاددان دانشگاه نيويورك بر روي 3600 ميليارد دلار شرط بندي مي كند و مي گويد نيمي از اين رقم مربوط به بانكهاي امريكايي است.
طرح هاي تحرك اقتصادي اعلام شده از سوي امريكا براي ديگر بازارهاي بورس اطمينان بخش نيست و به همين خاطر بازار بورس پاريس بيش از 14 درصد از ارزش خود را در دو هفته اخير يعني از روز اعلام اين طرح از دست داده است .
اين امر و بيلان بد شركتها و بازارهاي بورس سبب شده است تا سرمايه گذاران نيز با احتياط رفتار كنند. همين امر نيز ، خود بر پيچيدگي بحران افزوده است و اينك ضمن ادامه بحران ، فرانسه نيز يكي از قربانيان اصلي ان خواهد بود.
"كلوديا پانسيري" از تحليل گران بانك فرانسوي سوسيته جنرال نيز گفته است بايد در انتظار كاهش شاخص بازار بورس فرانسه تا زير 2400 واحد نيز بود.
اين وضع سبب بيكاري روز افزون در فرانسه خواهد شد. پديده اي كه تاكنون نيز به اندازه كافي براي مردم و دولت فرانسه مشكل ساز بوده است. از اين بدتر اينكه دولت فرانسه از هم اكنون از افزايش 350 هزار نفري بيكاران در سال 2009 خبر داده است.
از سوي ديگر كاهش 60 ميليارد يورويي تراز تجاري فرانسه در سال گذشته و كاهش بيشتر آن در سال جاري و همچنين افزايش كسري بودجه به 100 ميليارد يورو ساركوزي را براي اجراي اصلاحات با مشكلات جدي روبه كرده است و عقب نشيني دست كم نمادين و موقت او از بسياري از برنامه هاي اصلاحات ، از اين امر خبر مي دهد.
در مسايل داخلي و اقتصادي فرانسه امروز ساركوزي شخصيتي است كه نه تنها به وعده هاي خود عمل نكرده ، بلكه روزهاي سخت تري را نيز پيش روي مردم قرار دارد و هيچ قولي براي بهبود اوضاع نمي دهد. چرا كه قولها مربوط به زمان انتخابات رياست جمهوري است و مردم فرانسه براي شنيدن وعده هاي بعدي كه چشم اندازي رويايي را براي آنان ترسيم كند بايد سه سال ديگر يعني تا پايان رياست جمهوري ساركوزي صبر كنند و در اين فاصله بايد با سختي ها هر طور شده كنار بيايند.
با اين همه كاهش قدرت خريد ، افزوده شدن بر تعداد گداهاي خياباني ، بيكاري تعداد بيشتري از افراد مستعد كار ، ركود توليد در بخشهاي صنعتي و مهمتر از همه نبود اعتماد در بخشهاي مالي و اقتصادي از مهمترين مشكلاتي است كه رفع فوري آنها مورد انتظار مردم و احزاب مخالف دولت صرف نظر از بحران هاي اقتصادي فراگير در غرب است.
بنا بر آخرين نظر سنجي ها محبوبيت نيكلا ساركوزي بدليل ناتواني در غلبه بر بحران اقتصادي به شدت كاهش يافته است.
اروپام.**2092**270**1553
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]