واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رونمايي از مجسمه خيام همزمان در ايران و ايتاليا
خبرگزاري فارس: مجسمه خيام ساخته حسين فخيمي به طور همزمان در ايران و ايتاليا رونمايي ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس، حسين فخيمي خالق مجسمه خيام است كه قرار است به گفته وي به زودي در ايران و ايتاليا به صورت همزمان رونمايي شود.
فخيمي درباره مجسمه خيام توضيح داد: با مشكلاتي كه در راه ساخت مجسمه خيام وجود داشت، ساخت اين مجسمه نزديك به 11 سال به طول انجاميد، به اين ترتيب كه هشت ماه شبانه روزي در تلاش بوديم تا سنگي كه مناسب ساخت اين مجسمه است را بيابيم . براي اين كار به كشورهايي كه داراي سنگهايي مناسب هستند مانند ايتاليا، يونان، افغانستان و تايلند رفت و آمد كرديم و نهايتا سنگ چيني ازناي لرستان را مناسب اين كار يافتيم كه البته پيدا كردن اين معدن هم چندين ماه به طول انجاميد. اولين قطعه اين سنگ 18 تن وزن داشت كه دو قطعه ديگر با اين مشخصه نيز توانستيم بيابيم. اين مجسمه در دو نمونه ساخته شد كه قرار است يكي در تهران و ديگري در ايتاليا به صورت همزمان نصب شود. براي ساخت اين تنديس ماهها درباره خيام مطالعه داشتم تا بتوانم اثري خلق كنم كه هر كسي با ديدن او متوجه شود كه اين مجسمه «خيام» است. حتي طرح فرشي كه در زير مجسمه قرار گرفته متعلق به دوراني است كه اين دانشمند ميزيسته است. اين مجسمه بيانگر آن است كه خيام صور فلكي و كروي بودن زمين را پيش از ديگر دانشمندان كشف كرد و بر اين اساس تقويمي ابداع كرد كه دقيقترين تقويم دنياست و من سعي كردم تمامي المانهاي مربوط به او را در اين مجسمه لحاظ كنم.
وي همچنين درباره مهجور ماندن هنر مجسمهسازي در كشورمان معتقد است: شمار كساني كه در ايران مجسمهسازي ميكنند كم نيستند اما در مقابل نياز جامعه ما اين شمار، بسيار اندك است. بسياري از مسائل و مشكلات بشري از آنجا ناشي ميشود كه ما در وهله اول، تعريف و تبيين درستي از مفاهيم نداريم. پس بايد ابتدا تعريف دقيقي از مجسمه داشته باشيم. اگر باور كنيم هرآنچيزي كه در اطراف ما وجود دارد و فضايي را اشغال ميكند، يك مجسمه است؛ آن زمان متوجه ميشويم كه مجسمهسازي يك هنر مادر است. يعني از كفشي كه به پا داريد تا تلويزيون، ماشين ، موبايل، ظروف، قفل و دسته كليد و حتي خانهاي كه در آن سكونت داريد يا لباسي كه به تن داريد، همه و همه مجسمهاند كه برخي كاربردي بوده و بعضي جنبه هنري و زيبايي شناختي دارد و تمامي اين اشياء با فكر، طراحي و خلاقيت انسان ساخته ميشود.
فخيمي درباره كارگاه مجسمهسازي كه به زودي در فرهنگستان هنر برپا خواهد كرد توضيح داد: من اعتقاد دارم بهترين روش براي آموزش به يك هنرجوي مجسمه سازي، طراحي خوب و درست ديدن در كنار درست و اصولي كار كردن است و اگر بتوانيم به هنرجويان خود اين امر را بياموزيم، از او يك هنرمند ساخته ايم. چون ديدن، تجسم كردن و طراحي در ذهن همچنين توان پياده كردن آن از اصولي و مباني پايهاي مجسمه سازي است.
حسين فخيمي متولد 1324 در شهرستان ابهر است. وي پروفسوراي طراحي « مجسمه سازي» خود را از دانشكده هنرهاي زيباي مادريد دريافت كرده و دورههاي مختلفي را گذرانده و داراي گواهيمجسمه سازي از «دُن خوان آوالوس» مجسمه ساز مشهور اسپانيا، گواهي طراحي از استاد حسين شيخ از هنرستان كمالالملك، گواهي ساخت و ساز مدال و نشان از دانشكده هنرهاي زيباي مادريد، گواهي درجه گراور از دانشكده هنرهاي زيباي مادريد، گواهي ريخته گري برنز از كارگاه آرپولساي مادريد و گذراندن دورههاي فني و هنرهاي دستي خياطي، آهنگري، كفاشي، نجاري، اطاق سازي ماشين، طلاكاري روي چوب و الكتروفرمينگ است. همه او را كم و بيش با عنوان خالق «تنديس صلح» ميشناسيم، تنديسي كه « دو قوي سپيد» يادآور نمادي از صلح و عشق و علي(ع) است و در حال حاضر در مقر سازمان يونسكو قرار دارد.
انتهاي پيام/
دوشنبه|ا|12|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]