واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: قرآن از منظر دانشمندان غربي
گروه خبرنگاران افتخاري / فاطمه جارچي: زيبايى ظاهرى و عمق معانى اين كتاب مقدس سبب شده است دانشمندان و اديبان جهان آن را بستايند و مردم را به مطالعه آن فراخوانند، براى نمونه، بخشى از گفتار دانشوران فرهيخته در اين نوشتار آمده است.
دانشمند بهنام كوسين دپرسوال انگليسى ميگويد: زيبايى قرآن مثالزدنى است.
لومانس دانشمند آمريكايى يادآور شده است: اول شراره زيبا و با طراوت كه نور از قرآن كريم مىباراند و نور تابش مىكند بسمالله الرحمن الرحيم است كه دنيايى از معنا است.
مونت گمرى انگليسى عقيده دارد: قرآن وقتى تلاوت مىشود گويى از قلب بيرون مىآيد و سپس به قلب نفوذ مىكند.
دانشمند فرانسوى ربوا نيز ميگويد: قرآن منطق و زيبايى دارد، به زور به كسى تحميل نمىشود بلكه لطيف است و در مقام اقناع به نيروى منطق مجهز است.
فيزيكدان شهير قرن بيستم آلبرت اينشتين اظهار كرده است: قرآن كتاب جبر يا هندسه يا حساب نيست، بلكه مجموعهاى از قوانين است كه بشر را به راه راست، راهى كه بزرگترين فلاسفه دنيا از تعريف و تعيين آن عاجزند، هدايت مىكنند.
دانشمند انگليسى سر ويليام موئيس نيز يادآور شده است: قرآن كريم آكنده از دلايل منطقى، علمى، قضايى، حقوقى، مدنى و مهمتر از همه لطافت است كه در كتب آسمانى بىنظير است.
دانشمند ايتاليايى مايل آنجلو ياداور شده است: قرآن با طراوت و منطق است و برخلاف تعاليم مسيحيت، قرآن انسان را موجودى شريف و با شخصيت مىداند نه موجودى كثيف و ذاتا آلوده.
نويسنده بلند آوازه روسيه تولستوى گفت: هر كسى بخواهد سادگى پيام الهي بى پيرايگى اسلام و عظمت كلام و طراوت سخن را در يابد، قرآن بخواند.
دانشمند اسكاتلندى توماس كارلايل عقيده دارد: قرآن تنها كتاب بليغ همه اعصار است.
نظر اديب اسكاتلندى راكستون نيز اين چنين است: ساليان دراز در جست و جوى حقيقتبودم، آن را در اسلام و قرآن يافتم.
دانشمند و خاورشناس شهير آلمانى تئودور نولدكه ميگويد: قرآن با منطق علمى و روش اطمينان بخش و قانعكنندهاى كه دارد، دلهاى شنوندگان خود را به سوى خويش توجه داده است.
دانشمند فرانسوى سديو اظهار كرده است: در قرآن كه اوج زيبايى سخنها است، چيزى از مقررات اجتماعى فروگذارى نشده است.
رياضيدان، شاعر و نويسنده بلند آوازه آلمانى يوهان ولفگانگ فون گوته هم ميگويد: قرآن اثرى است سترگ كه به واسطه سنگينى عبادات آن در آغاز خواننده را مخير و سپس مفتون جاذبه خود مىكند و بالاخره انسان بىاختيار مجذوب زيبايىهاى بىپايان آن مىشود.
نظر محقق آمريكايى ويل دورانت نيز اين است كه در قرآن قانون و اخلاق و بسيارى از اصول و مبانى يكسان آمده است. در قرآن اگر از دين صحبت مىكند، از دنيا چشم نمىپوشد.
فيزيكدان شهير قرن بيستم آلبرت اينشتين هم اظهار كرده است: قرآن كتاب جبر يا هندسه يا حساب نيست، بلكه مجموعهاى از قوانين است كه بشر را به راه راست، راهى كه بزرگترين فلاسفه دنيا از تعريف و تعيين آن عاجزند، هدايت مىكنند.
خاورشناس مشهور آلمانى ژوزف هوردوويچ هم گفته است: قرآن عامل بسيار شگرفى در بالا بردن فكر مسلمانان بود و باعثشد آنان به تحقيقات علمى و پديد آوردن انديشه پيش از ما غربيان حركت كنند.
اديب اسكاتلندى راكستون هم يادآور شده است: ساليان دراز در جست و جوى حقيقتبودم، آن را در اسلام و قرآن يافتم.
دانشور اسكاتلندى رابرتسون هم عقيده دارد: قرآن مقدس در مسائلى همچون دورويى، كينه، تكبر، غرور، بىعدالتى و غيره بسيار سختگير و در مورد صفات نيك مانند صبر، حقشناسى صداقت، جديت و . . . بسيار مصر و جدى است و خواندن آن بسيار دلنشين و داراى جذبهاى فرا زمينى است.
اديب، شاعر و منتقد مشهور انگليسى كرنيكو يادآور شده است: قرآن برادر كوچكى دارد به نام نهجالبلاغه، آيا براى كسى امكان دارد كه مانند آن بياورد تا ما را مجال گفت و گو در امكان آوردن بلاغتى نظير بلاغت قرآن كريم باشد.
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]