واضح آرشیو وب فارسی:موج: مدير كل منابع طبيعي و آبخيز داري استان اصفهان خواستار شد :تبديل اشتغال دامداران ضعيف براي برقراري تعادل در مراتع
خبرگزاري موج - فيض ا.. رهنما با بيان اينكه سرانه مراتع و جنگل هاي استان اصفهان به ازاي هر فرد بسيار پايين تر از سرانه كشوري است گفت: با تبديل اشتغال دامداران ضعيف و برقراري تعدل مراتع فقير و متوسط را به مراتعي ارزشمند تبديل كنيم.
به گزارش موج از اصفهان ، وي عدم آگاهي جامعه نسبت به وظايف اداره كل منابع طبيعي را يكي از مشكلات عمده اين بخش بيان و خاطر نشان كرد: اغلب مردم به اين دستگاه به عنوان بنگاهي براي دريافت زمين نگاه مي كنند در حالي كه وظايف حاكميتي حفظ ، حراست ، احيا و توسعه منابع طبيعي مورد غفلت و اقع شده است .
مدير كل منابع طبيعي و آبخيز داري فرهنگسازي در راستاي حفظ و حراست از منابع را يكي از اقدامات موثر در اين زمينه برشمرد و افزود : باتوجه به آغاز هفته منابع طبيعي برنامه هاي متنوعي از سوي اين اداره كل در نظر گرفته شده كه نخستين روز آن جشن درختكاري با همكاري آموزش و پرورش استان و اجراي برنامه زنگ سبز در يكي از مدارس اصفهان برگزار مي شود .
وي با اشاره به نامگذاري روز دوم اين هفته به نام منابع طبيعي و آموزه هاي ديني از كاشت نهال در يكي از پادگان ها به تعداد شهداي غزه خبر داد و گفت: در اين روز علاوه توزيع نهال در مراسم نماز جمعه سخنراني قبل از خطبه هاي نماز توسط مسئول نماينده ولي فقيه در سازمان جهاد كشاورزي صورت مي گيرد.
رهنما با ياد آوري اينكه روز سوم اين هفته روز منابع طبيعي و نهضت سبز مي باشد و اجراي برنامه نهال كاري در كوه صفه اظهار داشت: در روز چهارم از هفته طبيعي علاوه بر افتتاح پروژه هاي آبخيز داري در لنجان مراسم نهال كاري با حضور معاون عمراني استاندار برگزار مي شود و در روز پنجم كه روز منابع طبيعي و مراتع مي باشد در نشستي با نمايندگان از بهره برداران منابع طبيعي و معاون برنامه ريزي استانداري در شهرستان نايين برگزار مي شود.
وي در ادامه خاطر نشان كردد روز ششم از هفته منابع طبيعي ، آموزش و رسانه ها نامگذاري شد ه و در روز آخر اين هفته يعني روز منابع طبيعي و بسيج سازندگي با همكاري نيروهاي مقاومت بسيج در يك هزار هكتار از اراضي بياباني نهال كاري صورت مي گيرد و در روز بيست و دوم اسفند ماه نيز جلسه اي پيرامون مشكلات مردم و مسائل حقوقي مرتبط با منابع طبيعي با حضور رئيس كل دادگستري استان و روساي دادگستري شهرستان ها برگزار مي شود.
مهندس رهنما با تاكيد دعوت و حضور سازمان هاي مردم نهاد مبني بر همكاري فعال در هفته منابع طبيعي يادآور شد در طول اين هفته 900 هزار اصله نهال در ميان مردم توزيع مي شود كه غير از زيتون و توت مابقي آنها درختان غير ميو هاي هستند.
وي اعتبارات عمراني سال جاري اين اداره كل را 12 ميليارد تومان اعلام كرد كه 7 و نيم ميليارد آن از رديف هاي ملي و 4 و نيم ميليارد تومان از رديف هاي استاني تامين شده و درمقايسه با سال گذشته رشدي 2 برابري داشته است.
مدير كل منابع طبيعي و آبخيز داري استان با بيان اينكه عمده اعتبارات اين اداره كل در سال جاري در خصوص پروژه هاي آبخيزداري جهت مقابله با خشكسالي و كم آبي بوده است تصريح كرد: در بخش آبخيز داري با اعتباري بالغ بر 7 ميليارد تومان در سطح 70 هزار هكتار عمليات متنوع آبخيزداري انجام شده كه عمده اين پروژه ها بحث اجراي 18بند خاكي بزرگ با حجم آبگيري 22 ميليون متر مكعب مي باشد.
وي با اشاره به اخذ سند براي زمين هاي ملي در سطح 500 هزار هكتار و ايجاد 150 كيلومتر كمربند حفاظتي براي تكفيك زمين هاي ملي از مستثنيات در سال جاري گفت: براي جلوگيري از تجاوز به زمين هاي ملي در كل استان يگان حفاظت حضوري فعال داشته و در همين راستا 13 پاسگاه ويژه منابع طبيعي در شهرستان هاي استان تشكيل شده و در 981 هكتار از اراضي تصرفي بدون مجوز نيز خلع يد شده است.
رهنما با يادآوري ي اينكه پتانسيل ايجاد حريق مراتع از عواقب خشكسالي در كل استان مي باشد گفت: به همين دليل اداره كل حفظ منابع طبيعي در اين زمينه اقدامات موثري انجام داد كه در نهايت منجر شد ايجاد حريق در 334 هكتار از اراضي در سال گذشته در سال جاري به 288 هكتار تقليل يابد.
مدير كل منابع طبعي استان با اشاره به اينكه در برنامه چهارم توسعه مقرر شده بود تا پايان برنامه وضعيت كليه بهره برداران مشخص شود اظهار داشت : براي اجراي اين برنامه در استان اصفهان تا كنون يك هزار و 700 عرضه دامداري در سطح 6 ميليون و 300 هزار هكتار شناسايي 41 هزار بهره بردار در اين عرضه ها انجام شده كه 83 درصد اين بهر ه برداران روستايي، 15 درصد عشاير و 2 درصد عشاير جا به جا شده بودند.
وي با تصريح بر اينكه تنها كمتر از 5 درصد از بهره برداران مراتع شناسايي نشده اند بر شناسايي اين افراد تا پايان سال 88 تاكيد و خاطر نشان كرد: در حالي كه در بعضي مراتع 3 ميليون و 400 هزار دام مي باشد دام مجاز براي اين مراتع 1 ميليون و 500 هزار دام مي باشد به طوري كه در بعضي مراتع حتي تا 8/2 برابر دام مازاد در مراتع وجود دارد بنابراين عمده مشكلات ما عشاير منطقه جنوب و غرب است كه با توجه به اين مشكل در برنامه پنجم پيشنهاد داده شده عشاير زير 20 واحد دامي از مراتع حذف و به تغيير معيشت سوق يابند.
فضل ا... رهنما با بيان اينكه 3 هزار و 300 خانوار عشاير پروانه چراي دام ندارند گفت: عشاير جنوب و غرب با 1 ميليون راس دام از مراتع استان بهره برداري مي كنند در حالي كه مجاز آنها 500 هزار راس مي باشد و اين مازاد بهر ه برداري تعادل اين مراتع را به شدت با مشكل مواجه كرده چرا كه اين ميزان مراتع جوابگوي بهره برداري همه عشاير نيست.
وي با تصريح بر اينكه ميانگين سرانه جنگل استان اصفهان براي هر نفر بسيار پايين تر از سرانه كشور است گفت : سرانه جنگل كشور 25 صدم هكتار است در حالي كه اين رقم دراستان اصفهان 2 صدم درصد مي باشد بنابراين بايد اقدامات گستردهاي در راستاي توسعه جنگل در استان انجام دهيم.
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 413]