واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: هنرمندان ايراني و آلماني نواختند گزارشي از اجراي شب دوم كنسرت «شبهاي طلايي»
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - موسيقي
دومين شب از كنسرت «شبهاي طلايي» با اجراي متفاوت «گروه آوازي تهران» و دو هنرمند پيانيست آلماني در تالار وحدت سپري شد.
به گزارش خبرنگار موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، كنسرت «شبهاي طلايي» كه كار مشترك ايران و آلمان محسوب ميشود، شامگاه سه شنبه – سيزدهم اسفند ماه ـ با يك ساعت تاخير به دليل دير تمام شدن نمايش «شكار روباه» به كارگرداني علي رفيعي آغاز و با اجراي متفاوت «گروه آوازي تهران» به سرپرستي ميلاد عمرانلو ادامه يافت.
اين گروه 17 نفره كه در سال 84 به سرپرستي عمرانلو كار خود را آغاز كرده است، علاوه بر توجه به موسيقي آوازي و اجراي قطعات اركسترال ، ايدههاي جديدي دارد، به طوريكه در اجراهاي اين گروه كه در جشنواره امسال موسيقي فجر نيز در بخش كرال برگزيده شد، هريك از خوانندگان در نقش سازهاي مختلف ظاهر ميشود و افههاي صوتي را توليد ميكند كه اين نكته باعث متفاوت و جديد بودن اين اجرا براي تماشاگران ميشود.
شب گذشته نيز اين گروه در اجراي موفق خود قطعات متعددي را از موسيقي كلاسيك غربي تا ايراني و موسيقي فولكلور ايراني اجرا كرد.
البته اجراي شب گذشته اين گروه در حالي سپري شد كه سيستمهاي صوتي تالار وحدت چند بار دچار مشكل شد. به طوريكه گروه اجرايي در شروع دو قطعه، به علت قطع وجود صداي بلند سيستمهاي صوتي مجبور به مكث شد.
در اجراي يكي از قطعات اين گروه نيز صداي ميكروفونهاي گروه فيلمبرداري به قدري بلند بود كه مجددا گروه براي كوتاه شدن اين صدا اجراي خود را متوقف كرد. اما با تمام مشكلات، اجراي گروه با استقبال تماشاگران همراه بود و با وجود فرصت محدود اجرايي و تاخير به وجود آمده، گروه آوازي تهران براي بارديگر يك قطعه متفاوت و تركيبي را اجرا كردند. با اتمام اين اجرا، گروه دو نفرهي آلماني شامل «استفان وه» و «مارسل دورن» به سالن آمدند.
اين دو هنرمند آلماني كه از سال 1996 با يكديگر آشنا شده و كار ميكنند، گروه معتبر «پيانو تيمنت» را، راهاندازي كردهاند و در اجراهاي خود با چهار دست بر روي يك پيانو و به شكلي نمايشي، نوازندگي ميكنند.
شب گذشته نيز در دومين شب از اجراي اين دو هنرمند در كنسرت «شبهاي طلايي» اجرايي متفاوت براي دوستداران پيانو حاصل شد. اجراي آنها بعد از خير مقدمشان به حاضران و اظهار خشنودي از حضور در ايران براي اجراي كنسرت، در فضايي تاريك كه با يك چراغ مطالعه روشن شده بود، آغاز شد و تصوير نزديك آن در تلويزيون مداربستهاي پخش شد.
آنها ابتدا هريك با يكي از دستانشان كه با دستكشي سفيد پوشيده شده بود، نواختن را آغاز كردند و در ادامه دستهاي ديگر آنها با دستكشهاي قرمز و سبز، اجرا را ادامه داد.
اجراي اين دو هنرمند علاوه بر نوازندگي، نوعي تئاتر نيز محسوب ميشد. چه بسا كه آنها خودشان معتقد بودند كه اين تنها يك پيانو نيست و با اجراي متفاوت آنها و ايدههاي جديدي كه داشتند كاري نمايشي را به تماشا ميگذارند.
«استفان وه» و «مارسل دورن» كه در ابتداي هر يك از قطعات، توضيحاتي به مخاطبان ميدادند، قطعاتي همچون «پرواز زنبور عسل» از ساختههاي ريمسكي كرساكف، «هري آهكي» از ساختههاي آنتون كاراس، «سزارداس» با آهنگسازي ويتوريو مونتي ،«بازي تنيس» از ساختههاي خودشان،«لحظههاي كودكي » با آهنگسازي روبرت شومان ، «آستورياس» از ساختههاي ايزاك آلبينز، «پالاديو» از ساختههاي كارل جنكينز، «هومورسك» از ساختههاي آنتونين دورژاك ، «چمنزار» و «سيمپسونها» از ساختههاي خودشان را اجرا كردند.
آنها در هر قطعه از ابزار كمكي ديگري مثل جعبه موسيقي، تنيس و... بهره ميگرفتند و آن را با صداي پيانو تركيب ميكردند.
حتي در اين اجرا، آنها در پيانو را برداشته و در برخي از قطعات، يكي از آنها نوازندگي ميكرد و ديگري صداي سيمهاي پيانو را به شكلي ملوديك به صدا درميآورد.
به گزارش ايسنا، آخرين و سومين شب از اجراي اين كنسرت، امشب با نوازندگي ويلن علي جعفري پويان و محمدرضا ظريف و اجراي دوباره اين دو هنرمند آلماني در تالار وحدت برپا ميشود.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]