واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: طب سنتي طول عمر را دو برابر مي كند؟
با استفاده از طب سنتي و طب غربي كه نتيجه آن طب مكمل است، تنها در طي يك قرن گذشته طول عمر بشر به دو برابر رسيده و با بهره مندي از فناوري مهندسي زنتيك، كلون سازي و تكثير سلول هاي بنيادي ، افق هاي جديدي براي درمان طيف گسترده تري از بيماري ها گشوده خواهد شد.
باشگاه جواني برنا/فاطمه قره داغي- امروزه آنچه با شنيدن واژه پزشكى يا"طبابت"بى درنگ به ذهن اكثر ما خطور مى كند، مجموعه اى از روش هاى تشخيصى درمانى است كه در بيمارستان ها، درمانگاه ها و اغلب مطب هاى پزشكان در ايران انجام مى گردد و به دانشجويان رشته پزشكى در دانشگاه هاى كشور آموزش داده مى شود.
رايج ترين سيستم درماني درايران
اين علم را"پزشكى رايج"يا "طب غربي"مى نامند، چرا كه در حال حاضر رايج ترين سيستم درماني در ايران است و از غرب منشا مي گيرد. در واقع، طب غربي به نوعي يكى از رويكردهاى انسان به مسئله سلامت و بيمارى است. در كنار اين روش، شيوه هاى ديگرى از پزشكى نيز وجود دارند كه تفاوت هايى در اصول، قواعد و راه هاى آن ها براي تشخيص و درمان بيماري مي توان ديد تمامي اين روش ها سعى در بازگرداندن سلامتى به افراد بيمار و جلوگيرى از ايجاد بيمارى در آن ها است.
در واقع مي توان گفت در كشور ما از روش هاي مختلفي براي درمان بيماري هاي مختلف استفاده مي شود. براي مثال مي توان از روش هايي نظير " طب مكمل (طب سنتي و طب غربي) "يا "طب جايگزين" را كه در سراسر جهان شناخته شده است را نام برد. اين دو طب، از سيستم هاى پزشكى بسيار متفاوتى تشكيل شده است و تنها تفاوتشان فقط در روش هاى تشخيص، درمان و يا هر دو آن ها است.
برخى از اين شيوه ها در اصول تشخيصى و درمانى شباهت هاى زيادى با يكديگر دارند، ولى گاهى تفاوت برخى از آنها با هم، بيش از اختلافشان با طب غربى است كه اين امر سبب شده است كه"طب مكمل" جايگزين تركيبي از روش هاى گوناگون باشد كه هر يك به نوبه خود سعى در بالا بردن سطح سلامتى افراد و جامعه دارند.
عرصه نوين پزشكي براي دستيابي به سلامت
در طول تاريخ به خصوص در طي چند قرن گذشته، جوامع انساني با هدفي مشترك به دنبال راهي براي بهبود سلامت بوده اند تا به هدف ديرينه افزايش طول عمر دست يابند. در اين فرآيند، تمدن ها و فرهنگ هاي مختلف در سراسر دنيا بسته به ديدگاه هاي خود، راه هاي متفاوتي را ارائه نموده اند. از اين بين مي توان از يك سو به رويكردهاي كهن نظير طب سنتي ايران، طب سنتي هند ( آيورودا) ، يوگا، طب سنتي چين، طب سنتي بوميان آمريكا، شفا بخشي با دست ها و از سوي ديگر به روش هايي با قدمت كمتر مانند هوميو پاتي، استئو پاتي، كايروپراكتيك و ... اشاره نمود.
طب سنتي، با رويكردي به صورت كل به درمان بيماري مي پردازد و در واقع برگرفته از تمدن، محيط جغرافيائي و سنت هاي هر تمدن است. در حالي كه پزشكي مدرن (طب آلوپاتيك)، ريشه در طب يونان و روم و شمال اروپا دارد و بر پايه علومي همچون آناتومي، فيزيولوژي و بيو شيمي و ارتباط ساختاري و عملكردي موجود بين سلول ها، بافت ها و ارگان هاي بدن استوار شده است.
با استفاده از طب سنتي و طب غربي كه نتيجه آن طب مكمل است، تنها در طي يك قرن گذشته طول عمر بشر به دو برابر رسيده و با بهره مندي از فناوري مهندسي زنتيك، كلون سازي و تكثير سلول هاي بنيادي، افق هاي جديدي براي درمان طيف گسترده تري از بيماري ها گشوده خواهد شد.به همين خاطر، بشر در هزاره سوم بيش از پيش با بيماري هاي ناشي از سالخوردگي، شيوه زندگي ناسالم و محيط غير طبيعي نظير پوكي استخوان، بيماري هاي قلبي عروقي ، ديابت و سرطان ها روبرو است.
طب سنتي چيست؟
طب سنتي در واقع به طبي گفته مي شود كه كه از طريق گياهان مختلف دارويي براي درمان بيماري ها ساخته مي شود. بيماري هايي را كه طب هاي غربي تا كنون نتوانسته بودند درمان كنند را طب سنتي از طريق توليد دارو به وسيله گياهان به مرحله درمان رسانده است. در كشور ما براي درمان بيماري ها از طب هاي غربي استفاده مي شودو درمان هايي كه از طريق طب غربي صورت مي گيرد با استفاده از دارو هايي شيميايي است كه فقط موجب پنهان شدن درد در بيمار مي شود در حالي كه در طب سنتي نه تنها درمان بيماري با گياهان است بلكه بعد از سلامتي بيماري درد به طور كامل از بدن او خارج مي شود و او از سلامتي كامل بر خوردار است.
به همين دليل پزشكان تصميم گرفتن تا با تركيب دو طب" غربي و سنتي"از طريق طب مكمل بتوانند درمان بيماري ها را آسان تر و به طور كامل از بين ببرند.
انسان محور علم پزشكي درطب سنتي است
در متون طب ايراني، 50 نوع نبض توصيف شده است كه با شناخت آنها، بيماري به مرحله تشخيص و درمان رسيده است كه ما امروزه از اين نوع دانش در طبابت استفاده نميكنيم.با آنكه طب سنتي و ايراني،محور علم پزشكي است و امروزه پزشكان با ابزارهاي جديد تجربي به شناخت بيماريها و درمان آنها ميپردازند. پزشكان ايراني در دورههاي گذشته با روش طب ايراني با بررسي نبض بيمار و طبع او و ديگر روشهاي اين دانش، سختترين بيماريها را درمان ميكردند.
با نظر به پيشرفت علم و گسترش ديدگاه پزشكي مدرن، منطق نويني در كشورهاي پيشرفته دنيا مبني بر ادغام توانمندي هاي پزشكي مدرن با امكانات موجود در رشته هاي طب سنتي و بطور عام، طب مكمل جايگزين، شكل گرفته است. هدف از اين رويكرد جديد، ارتقاء سطح سلامت و كيفيت زندگي به موازات افزايش طول عمر با بكارگيري هوشمندانه رويكردهاي طبيعي و روش هاي مختلف طب مكمل جايگزين با استناد به تجربيات باليني و تحقيقاتي است.
بدين ترتيب، پزشكي مدرن كه تركيبي از دو طب سنتي و مكمل است قادر خواهد بود در روياروئي با چالش هاي نوين خود، به بهترين نحو از تجربيات ارزشمند و بي ضرر طب مكمل كه تركيبي از طب سنتي و غربي است را براي زندگي سالمتر جوامع انساني در سراسر دنيا و رهائي بيماران از درد و رنج توام با احساس درماندگي در مقابل بيماري ، بهره مند كند.
***
پنجشنبه|ا|15|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 315]