واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: با كاشتن يك نهال و باز كردن دريچه اي از شادي و پاكيزگي به استقبال بهار برويم
بسياري از بيماري هاي قلبي و تنفسي به خاطر آلودگي هوا گريبان گير انسان ها مي شود. براي كاهش اين آلودگي از يك طرف و ساختن داروهايي گياهي براي درمان امراض مختلف ازسوي ديگر، بايد به درختان و از بين رفتن تدريجي آنها دقت بيشتري شود تا بتوانيم گامي مثبت براي زندگي خود و آيندگان برداريم.
باشگاه جواني برنا،درخت از بزرگ ترين مواهب خداوند در زمين و از مظاهر طبيعت بي مثال الهي است كه همواره در ادبيات و زندگي سمبول تازگي، طراوت، آباداني و سرسبزي بوده است.
تقدس اين منبع حيات تا حدي است كه خداوند در قرآن كريم در طور سينا با موسي (ع) از طريق درخت سخن مي گويد. همچنين در قرآن تركيباتي با كلمه شجره ساخته و يا از باغ هايي صحبت شده كه از زير درختانش نهرهاي زلال روان است و انجير و زينون هم كه در قرآن به آنها قسم ياد شده كه بيانگر عظمت اين موهبت الهي است.
از طرفي شاعران ازديرباز تا كنون با واژه درخت به سرودن اشعاري پرداخته اند كه خالي از لطف نيست :
كه موسي را درخت آن شب چو اختر/ نمود آذر وليك آذر نباشد ( ديوان شمس)
درخت غنچه برآورد و بلبلان مستند جهان جوان شد و ياران به عيش بنشستند ( غزليات سعدي)
با كسي گفت ز آن زمين بشگفت: / «چه درخت است اين» به حيرت؟ گفت:
كه: «درختي است اين سرشته ي عشق/ رسته از تربت دو كشته ي عشق»( هفت اورنگ جامي )
و ابيات بي شمار ديگري كه شاعران براي مقاصد ادبي و هنري خويش به لحاظ شكل ظاهري و خصوصيات ويژه ي درخت، از آنان سود جسته اند.
درخت سرشار از فوايدي است كه از همان روزهاي نخست توسط انسان هاي اوليه مورد استفاده قرار گرفت. از چوب آن براي درست كردن آتش، ازشاخ و برگ هايش براي ماوا گرفتن پرندگان ، ازسايه ي آن براي دمي آسودن و از ميوه هايش سودمندش براي تغذيه استفاده شد.
هنوز هم درختان به عنوان شاهراه اصلي تنفسي زمين نقش خود را ايفا مي كنند، چون درختان با جذب سموم شيميايي و ساختن اكسيژن و انتشارآن در هوا باعث پاكيزگي محيط زيست و مانع نابودي موجودات زنده اند.
شايد به همين خاطر است كه شاعران و بزرگان ادب و هنر آن را گواهي برشناخت خداوند بزرگ دانسته اند. همان طور كه خدا از بسياري از مظاهر طبيعت سخن به ميان مي آورد تا شايد براي جويندگان حقيقت كارساز باشد. سعدي مي فرمايد:
" برگ درختان سبز درنظر هوشيار / هرورقش دفتري است معرفت كردگار"
ازپيامبر گرامي اسلام (ص) و ائمه معصومين(ع) در خصوص كاشتن درخت رواياتي نقل شده كه به برخي از آنها اشاره مي شود:
قال رسول الله صلى الله عليه وآله :
" مَن نَصَبَ شَجَرَةً و صَبَرَ عَلى حِفظِها والِقيامِ عَلَيها حَتّى تُثمِرَ كانَ لَهُ في كُلِّ شَىءٍ يصابُ مِن ثَمَرِها صَدَقَةٌ عِندَاللَّهِ"
هر كس درختى بكارد و در نگهدارى آن بكوشد تا ميوه دهد، در برابر هر چه از آن ميوه به دست آيد، پاداشى نزد خدا خواهد داشت."
امام صادق عليه السلام:
" اِزرَعُوا و اغرِسُوا وَاللهِ ما عَمِلَ النّاسُ عَمَلاً اَجَلَّ ولا أطيبَ مِنهُ(5)
كشت كنيد و درخت بنشانيد؛ به خدا قسم آدميان كارى برتر و پاك تر از اين نكرده اند."
امروزه با صنعتي شدن شهرها و پيشرفت علم و تكنولوژي و ساخته شدن كارخانه ها و از بين رفتن باغ ها و فضاي سبز منازل مثل باغچه ها، و افزايش سموم شيميايي در محيط زيست، و افزايش صنايع چوب سازي كه منجر به قطع درختان و مرگ و مير آنان مي شود، نياز به فضاهاي سبز و كاشتن درخت بيش از پيش احساس مي شود.
بسياري از بيماري هاي قلبي و تنفسي به خاطر آلودگي هوا گريبان گير انسان ها مي شود. براي كاهش اين آلودگي از يك طرف و ساختن داروهايي گياهي براي درمان امراض مختلف ازسوي ديگر، بايد به درختان و از بين رفتن تدريجي آن ها دقت بيشتري شود تا بتوانيم گامي مثبت براي زندگي خود و آيندگان برداريم.
به همين منظور پانزدهم اسفند توسط دولت روز درختكاري ناميده شد تا هرايراني با كاشتن تنها يك درخت در بهبود شرايط محيط زيست و كاهش آلودگي و زيباسازي محيط زندگي خود نقش داشته باشد.
هموطن ! با كاشتن يك نهال و باز كردن دريچه اي از شادي و پاكيزگي به استقبال بهار برويم.
***
پنجشنبه|ا|15|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]