واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: فرني يا حريره بادام؟
جو ، بلغور ، گندم و رشتهفرنگي از موادي است كه ميتوان به سوپ اضافه كرد افزودن يك قاشق مرباخوري كره يا روغن مايع به سوپ نيز مفيد است.
تغذيه شيرخواران همواره دغدغه والدين بوده است. تا 6 ماهگي شير مادر بهترين و كاملترين غذا براي شيرخواران است و كليه نيازهاي تغذيهاي شيرخوار را تامين ميكند. تنها نياز به مصرف قطره مولتي ويتامين است اما مشكل از زماني آغاز ميشود كه كودك نياز به غذاهاي ديگر پيدا ميكند زيرا بعد از 6 ماهگي نيازهاي غذايي شيرخوار به تنهايي با شير برآورده نميشود و لازم است علاوه بر شير مادر، تغذيه كودك با غذاهاي نيمهجامد نيز شروع شود.
شروع غذاي كمكي معمولا با فرني آغاز ميشود. بعد از فرني، تغذيه كمكي كودك حريره بادام و پوره سيبزميني است. پس از آن ميتوان سوپ را به غذاي كودك اضافه كرد.
براي تنوع بخشيدن به غذاي كودك بايد هرچند روز يك بار مواد تشكيلدهنده سوپ را تغيير داد. جو ، بلغور ، گندم و رشتهفرنگي از موادي است كه ميتوان به سوپ اضافه كرد افزودن يك قاشق مرباخوري كره يا روغن مايع به سوپ نيز مفيد است.
در 9 ماهگي ميتوان حبوبات را نيز به سوپ شيرخوار اضافه كرد. بهتر است تغذيه حبوبات را از عدس و ماش كه هضم آسانتري دارند شروع كرد. آب ميوه را نيز از اواخر اين ماه ميتوان به كودك داد.
تا قبل از يك سالگي بايد از دادن كيوي، توت سفيد، توت فرنگي، تمشك، خربزه، آلبالو و گيلاس به بچه خودداري كنيد، زيرا ممكن است موجب حساسيت در او شود.
دادن پنير، سفيده تخممرغ، شكلات، ميگو، فلفل و ادويهجات، ترشيها، نمك، نوشابههاي گازدار، آب ميوههاي صنعتي، لپه، نخود اسفناج و كلم نيز در اين زمان توصيه نميشود.
مصرف دانه كشمش، دانه انگور، ذرت، تكههاي سوسيس، آجيل، تكههاي سفت و خام سبزيها مثل هويج و تكههاي گوشت نيز اين خطر را دارد كه داخل گلوي شيرخوار بپرد و باعث خفگي او شود.
10 فرمان براي تغذيه تكميلي
1- غذا را از مقدار كم شروع كنيد و بتدريج بر مقدار آن بيفزاييد.
2- مواد غذايي از نظر تنوع و جنس بايد بتدريج به غذاي شيرخوار اضافه شود.
3- در شروع تغذيه تكميلي بايد غذا را رقيق درست كنيد به طوري كه غلظت آن تنها كمي بيشتر از شير مادر باشد.
4- هميشه در ابتدا از يك نوع غذاي ساده شروع كنيد و سپس بتدريج مخلوطي از چند نوع غذا به كودك بدهيد.
5- سپس بتدريج بر غلظت غذا اضافه كنيد. اين كار موجب ميشود شيرخوار كمكم جويدن غذا را ياد بگيرد.
6- اگر شيرخوار به غذاي خاصي بيميل بود، در دادن آن پافشاري نكنيد. ميتوانيد براي يك تا دو هفته آن غذا را حذف كنيد و بعد مجدد غذا را به او بدهيد.
7- در غذا دادن به شيرخوار بايد حوصله و وقت كافي بگذاريد و با آرامش به كودك غذا بدهيد.
8- بهتر است بين اضافه كردن مواد غذايي مختلف حدود يك هفته فاصلهگذاري كنيد.حسناين كار اين است كه اگر كودك نسبت به آن غذا حساسيت داشت مشخص ميشود و ميتوان آن غذا را حذف كرد.
9- توجه داشته باشيد كه تا پايان 12 ماهگي، غذاي اصلي شيرخوار هنوز شير مادر است بنابراين تغذيه با شير مادر را به طور مكرر و برحسب تقاضا و تمايل شيرخوار در تمام مدت شب و روز ادامه دهيد.
10- پس از چند ماه از شروع تغذيه تكميلي اين نكته را رعايت كنيد كه يك نوع غذا در وعدههاي متوالي، كودك را از آن غذا رو گردان ميكند. پس تنوع را در وعدههاي غذايي او رعايت كنيد.
پنجشنبه|ا|15|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]