واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديركل محيط زيست سمنان: پارك ملي كوير ميتواند در فهرست مناطق طبيعتگردي طراز اول جهان قرار گيرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - سمنان
سرويس: استانها
مدير كل محيط زيست استان سمنان با اشاره به پتانسيلها و توانمنديهاي منحصربه فرد پارك ملي كوير ايران، گفت: پارك ملي كوير ميتواند در فهرست مناطق طبيعت گردي طراز اول جهان قرار گيرد.
حميد ظهرابي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه سمنان، افزود: صنعت اكوتوريسم امروزه به عنوان يكي از فعاليتهاي اقتصادي پر درآمد رو به رشد در زمره چند صنعت اول پردرآمد جهان است.
وي، گسترش روزافزون افرادي كه به واسطه فشارهاي ناشي از صنعتي شدن، زندگي پردغدغه شهري و از همه مهمتر علاقهمندي فطري و ذاتي بشر به طبيعت، حضور در محيطهاي طبيعي را براي گريز از اين فشارها بر ميگزينند را از عوامل توسعه صنعت اكوتوريسم دانست، اظهار كرد: ويژگيهاي خاص طبيعتگردي نظير كم هزينه بودن زيرساختهاي مخصوص اين صنعت، بروز كمترين اخلال در محيط زيست و بافت فرهنگي جوامع پذيرنده و توزيع عادلانه منافع حاصل از اين فعاليت از ديگر عوامل توسعه رو به شتاب اين صنعت به شمار ميرود.
وي يادآور شد: اكوتوريسم به واسطه عدم نياز به سرمايهگذاريهاي سنگين، مورد توجه ويژه توسعهگران و سرمايهگذاران و به واسطه هزينه كمتر و اثر بخشي بيشتر در تجديد روحيه و تمدد اعصاب و روان مورد علاقه گردشگران و به واسطه توزيع درآمد در سطوح و لايههاي مختلف اجتماعي مورد پذيرش جوامع محلي و جوامع پذيرنده گردشگران قرار گرفته است.
ظهرابي به پارك ملي كوير اشاره كرد و افزود: پارك ملي كوير يكي از سايتهاي ويژه صنعت گردشگري كشور است كه در صورت ايجاد زيرساختها و معرفي مناسب بدون شك ميتواند در فهرست مناطق طبيعت گردي طراز اول جهان قرار گيرد.
وي با اشاره به محصور بودن اين نگين ارزشمند كشور در ميان چندين كوير و شوره زار مشهور كشور و عوارض زمين شناختي عجيبي نظير تنگه ظلمات، ريگ جن و ... خاطر نشان كرد: جمعيت قابل توجه حيات وحش امكان مشاهده پنج گونه از هشت گونه گربه سانان كشور در اين گستره 450 هزار هكتاري، وجود گونه يوزپلنگ آسيايي، وجود جمعيت زيادي از گونه كمياب جبير، قوچ و ميشهاي فراواني كه در كنار هر چشمه و آبشخور به راحتي قابل مشاهدهاند، پرندگان متنوع نظير هوبره و گونههاي كمياب پرندگان شكاري در كنار تنوع رنگ و شكل زمين، باعث شده منطقه بكر پارك ملي كوير، بدون مبالغه به يكي از مهمترين مناطق اكوتوريستي جهان به تبديل شود.
مدير كل محيط زيست استان سمنان افزود: مهمترين مشكلاتي كه تاكنون مانع شكوفايي صنعت طبيعت گردي در كشور و استان سمنان شده، عدم اطلاع برنامه ريزان از محاسن توسعه اين صنعت، عدم شناخت پتانسيلهاي موجود، عدم اطلاع رساني و ناشناخته بودن جاذبههاي طبيعي كشور از جمله مجموعه بينظير پارك ملي كوير، كمبود امكانات و تجهيزات مناسب طبيعت گردي در اين منطقه است.
وي يكي از اصول اكوتوريسم را توجه جدي به ملاحظات زيست محيطي دانست و تصريح كرد: اگر توسعه اكوتوريسم در ذخيره گاه زيست كره كوير مطابق با اصول اين صنعت انجام گيرد، تاثير فعاليتهاي طبيعت گردي در اين منطقه به حداقل ممكن تقليل خواهد يافت.
ظهرابي افزود: بايد بر اساس الگويي صحيح و علمي، توسعه طبيعت گردي منطقه بر اساس توان اكولوژيكي مطالعه شود.
وي يادآور شد: در اين راستا براساس مطالعات انجام شده، بايد پهنههاي مناسب براي تفرج گسترده و متمركز و مسيرهاي دسترسي به آن به نحوي طراحي شود كه كمترين آسيب را به ساختارهاي اكولوژيكي پارك كوير وارد كند.
مديركل محيط زيست استان خاطرنشان كرد: اگر توسعه طبيعت گردي توام با اصول علمي اين فعاليت باشد، خساراتي را كه متوجه پارك ميكند در مقابل منافع آن بسيار ناچيز است.
ظهرابي، رونق اقتصادي در جوامع محلي حاشيه پارك، ايجاد ارتباط بين حفاظت از محيطزيست و معيشت جوامع محلي، ايجاد علاقه و حساسيت در بازديد كنندگان و در نهايت ايجاد علاقه و مشاركتهاي عمومي در حفاظت از محيط زيست و ايجاد مركزي براي انجام مطالعات و تحقيقات علمي محققان و علاقمندان را از مزاياي توسعه طبيعت منطقه (پارك ملي كوير) بر شمرد.
مديركل حفاظت محيط زيست استان با اشاره به خدمات دولت دهم تصريح كرد :هيات محترم دولت در دور سوم سفر به استان سمنان، مصوبهاي در زمينه ايجاد ساختمانهاي مورد نياز طبيعت گردي در اين منطقه داشته است كه اميد است در سال آتي با تامين اعتبار، عمليات اجرايي آن آغاز شود.
ظهرابي خاطرنشان كرد: مطالعات جامع و تفضيلي پارك ملي كوير قبلاً از طريق مشاورين انجام شده و بايد با اجراي برنامههايي نظير تكميل ساختمانهاي مورد نياز نظير كمپينگ، اقامتگاه، رستوران صحرايي، مراكز تماشاي حيات وحش، مراكز تماشاي ستارگان، ايجاد مراكز كوير نوردي با شتر و مراكز آموزش و تفسير منطقه تكميل شود.
وي در پايان تاكيد كرد: مباحث مربوط به آموزش توانمندسازي و سازماندهي جوامع محلي در قالب گروهها يا تعاونيهاي طبيعت گردي بايد پيگيري شود و سپس طي يك برنامهريزي حسابشده مديريت طبيعت گردي به جوامع محلي منطقه واگذار شود كه در اين صورت هم شاهد رونق اقتصادي منطقه خواهيم بود و هم جامعه محلي خود به نحو فعالي در حفاظت از منطقه مشاركت خواهد كرد.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]