واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: حماس ابراز ترديد كرداستعفاى مشكوك نخست وزير دولت موقت فلسطين
نخست وزير دولت موقت فلسطين استعفاى خود را در راستاى اجراى تلاشها براى تشكيل دولت وحدت ملى تقديم محمود عباس كرد.
سلام فياض، نخست وزير دولت موقت فلسطين در متن استعفاى خود كه از سوى خبرگزارى وفاى فلسطين منتشر شده، اعلام كرده است كه دولت از زمان آغاز مسئوليتش تمام تلاش خود را براى نجات فلسطين از وضعيت نامساعد اقتصادى و ناامنىها به كار گرفته است و دولت هر آنچه كه مىتوانسته براى بازسازى سازمانهاى وابسته به تشكيلات خودگردان فلسطين صورت داده است و به نيازهاى شهروندان پاسخ داده و پايدارى آنها را در دفاع از كشور افزايش داده است. فياض تاكيد كرد: اين گام در راستاى حمايت از تلاشهاى تشكيل دولت وحدت ملى و هماهنگ با درخواست مداوم در زمينه لزوم تشكيل دولت وحدت ملى است.
نخستوزير دولت موقت فلسطين اعلام كرد كه اولويت كميتههاى مذاكره كه فعاليتشان نهايتا در پايان ماه مارس پايان مىيابد، بايد در تسريع توافق بر سر تشكيل دولت متحد ملى به عنوان راهكار عملى براى حفظ وحدت فلسطين نمود پيدا كند و سازمانهاى فلسطينى نيز متحد شوند و به حمايت از نظام دموكراتيك فلسطين بپردازند و زمينه را براى انتخابات رياست تشكيلات و شوراى قانونگذارى به طور همزمان در ابتداى سال آينده فراهم كنند. سلام فياض تاكيد كرد كه در فضاى مثبت كنونى كه ميان گروههاى فلسطينى حاصل شده بايد به پايان اختلافات پرداخت و در جهت تحكيم وحدت و آشتى گام برداشت. در همين حال محمود عباس از سلام فياض خواست تا روشن شدن نتايج مذاكرات ملى فلسطين به فعاليتش در دولت موقت ادامه دهد. محمود عباس، رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين در آغاز نشست كميته اجرايى سازمان آزادى بخش فلسطين در رام الله از سلام فياض، نخست وزير دولت موقت فلسطين كه استعفاى خود را به اين تشكيلات اعلام كرده بود، خواست تا روشن شدن نتايج مذاكرات ملى فلسطين در آيندهاى نزديك، به فعاليتش ادامه دهد. از سوى ديگر طاهر نونو، سخنگوى دولت حماس در واكنش به استعفاى سلام فياض اظهار داشت: موضعگيرى دولت حماس در اين خصوص ثابت و آشكار است. ما اين دولت را دولتى غيرقانونى مى دانيم كه برخلاف قانون و عزم و ارده ملت فلسطين شكل گرفت. وى عنوان داشت: از نظر ما اين استعفا دلايل متفاوت دارد، اما هيچ ارتباطى با موضوع مذاكرات و آشتى ملى فلسطين ندارد، زيرا اين دولت در واقع مانعى بر سر راه آشتى ملى است و شكاف داخلى را تحكيم داده است. سخنگوى دولت حماس بازگشت امور به وضعيت قبلى و ادامه فعاليتهاى مشروع اين دولت در كرانه باخترى و نوار غزه را براساس قانون خواستار شده تا زمانى كه مذاكرات ملى در قاهره پايان يافته و دولت جديد تشكيل شود. همچنين، منابع آگاه در رامالله فاش كردند: استعفاى سلام فياض در راستاى تبانى با محمود عباس جهت در تنگنا قرار دادن دولت حماس در غزه صورت گرفته است. منابع فلسطينى آگاه در رامالله به سايت اينترنتى شبكه فلسطين اليوم اظهار داشتند: استعفاى سلام فياض، نخست وزير دولت موقت فلسطين بر اساس توافق با محمود عباس، رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين و با هدف درتنگنا قرار دادن دولت هنيه در غزه صورت گرفته تا اين دولت را نيز وادار به استعفا كنند.
اين منابع افزودند: محمود عباس عملا با اين استعفا مخالف بود، اما در راستاى طرحى براى انعكاس اين مسئله به جامعه بينالمللى و كشورهاى عربى كه جنبش حماس مسئول تعطيلى مذاكرات ملى است، با اين استعفا موافقت كرده است. منابع آگاه فلسطينى همچنين تاكيد كردند: با توجه به اينكه دولت سلام فياض طى ماهها از بحران مالى رنج مىبرد و از پرداخت حقوق كارمندان دولت طى ماه گذشته ناتوان بوده، اين استعفا مىتواند در راستاى جلب حمايتهاى بيشتر از جامعه بينالمللى صورت گرفته باشد. از سوى ديگر فوزى برهوم، سخنگوى جنبش حماس در واكنش به استعفاى سلام فياض گفت: ما از اين استعفا متاسف نيستيم، زيرا اين دولت اساسا يك دولت غير قانونى بوده است. سخنگوى حماس تاكيد كرد: اين پايانى بود كه براى دولت غير مشروع و غير قانونى كه براساس سياستهاى شكست خورده و اشتباه مرتبط با برنامههاى آمريكا شكل گرفته بود. فوزى برهوم همچنين عنوان داشت: به نظر من اين استعفا هيچگونه ارتباطى با مذاكرات براى تشكيل دولت وحدت ملى ندارد بلكه به بحران داخلى تشكيلات خودگردان بازمىگردد. ايمن طاها، يكى از رهبران جنبش حماس نيز اين استعفا را ناشى از اختلافات داخلى بين سلام فياض و احزاب داخلى جنبش فتح دانست و تاكيد كرد: حكومت سلام فياض از همان ابتدا نيز غير قانونى و غير مشروع بوده است.
كمك مشروط آمريكا به غزه
آمريكا ارائه كمكهايش براى بازسازى غزه را مشروط به آزادى گلعاد شليط و توقف حملات موشكى گروههاى فلسطينى به سرزمينهاى اشغالى كرد. روزنامه عبرى هاآرتص از طرح جديد كنگره آمريكا مبنى بر مشروط كردن ارائه هرگونه كمكهاى واشنگتن براى بازسازى نوار غزه خبر داد. بر اساس اين گزارش، كنگره آمريكا در طرح جديد خود ارائه 900 ميليون دلار كمكهاى مالىاش براى بازسازى غزه را مشروط به آزادى گلعاد شليط، اسير اسرائيلى و توقف حملات موشكى گروههاى فلسطينى به سرزمينهاى اشغالى كرده است. اين طرح در پى نشست رئيس دفتر مركز اطلاعرسانى سدروت و اعضاى كنگره آمريكا طى هفته گذشته ارائه شده است.
عمليات جديد اسرائيل
شاخه نظامى جهاد اسلامى اعلام كرد، به دنبال حمله موشكى اسرائيل به شمال نوار غزه، يكى از مبارزان گردان القدس شهيد و يك تن ديگر زخمى شدند. بر اساس بيانيه گردانهاى القدس شاخه نظامى جنبش جهاد اسلامي، به دنبال حمله موشكى اسرائيل يكى از مبارزان اين گردان به نام محمود سامى فتوح در منطقه حى الزيتون شهيد شد. اين بيانيه تاكيد كرد: ما راه قهرمان شهيدمان در گردانهاى القدس كه خون وى ريخته شده را ادامه مىدهيم و گزينه ادامه جهاد و مقاومت را تنها راه خارج كردن اشغالگران از آخرين وجب خاك فلسطين مىدانيم. در اين بيانيه همچنين اعلام شده است كه اين گردان به تلافى اين حمله، شهرك سدروت در جنوب سرزمينهاى اشغالى را با شش موشك هدف قرار داد. از سوى ديگر، مطبوعات اسرائيل به نقل از يك مقام نظامى اين رژيم اعلام كردند: ارتش در حال آمادگى براى انجام يك عمليات شديد در نوار غزه است. اين مقام نظامى اسرائيل كه فرمانده نظامى مسئول منطقه نوار غزه است، درباره مكان عمليات، زمان و شدت آن اظهار داشت: برنامه عمليات آماده شده است و هم اكنون در دسترس ارتش قرار دارد.
انتقاد اتحاديه اروپا از اسرائيل
روزنامه گاردين گزارش داد: اتحاديه اروپا طى گزارشى محرمانه اسرائيل را به «دنبال كردن فعالان الحاق غيرقانونى شرق بيتالمقدس» متهم كرده است. گاردين در گزارش خود آورده است: در اين سند اتحاديه اروپا، اسرائيل به سوءاستفاده از گسترش شهركسازىها، ديوار حايل در كرانه باختري، تخريب خانههاى فلسطينيان و سياستهاى خانهسازى تبعيضآميز براى به دست آوردن كنترل شرق بيتالمقدس متهم شده است. اين گزارش تاكيد كرده است: بسيارى از اين اقدامات غيرقانونى در داخل و اطراف بيتالمقدس، توجيههاى امنيتى را زير سوال برده است.
پيشنهاد 10 ميليون دلاري
سازمان اطلاعات اسرائيل اخيرا طى تماس با تلفنهاى همراه فلسطينيان و پيشنهاد مبالغ هنگفت به آنها، به دنبال به دست آوردن اطلاعاتى از سرباز اسرائيلى اسير نزد نيروهاى مقاومت است. ساكنان نوار غزه از نقض حقوق شبكه مخابرات فلسطينى از سوى سازمان جاسوسى اسرائيل و تماس با تلفنهاى همراه شهروندان فلسطينى براى به دست آوردن اطلاعاتى از گلعاد شليط، سرباز اسير اسرائيلى نزد نيروهاى مقاومت، شكايت كردهاند. روزنامه القدس العربى -چاپ لندن- نوشت: بسيارى از شهروندان فلسطينى اظهار داشتند كه آنها طى چند روز گذشته تماسهايى را با تلفنهاى همراهشان از سوى شمارههاى نامشخص دريافت كردهاند و هنگام پاسخ به آنها صداى پيام ضبط شدهاى به زبان عربى پخش مىشود و پيشنهاد 10 ميليوندلار در مقابل كشف مكان اختفاى شليط داده مىشود.
درخواست قرضاوي
دبيركل اتحاديه بينالمللى علماى مسلمين از مقامهاى كشورهاى عربى و اسلامى خواست كه با در نظر گرفتن خطرات و تهديدات متوجه قدس شريف و بويژه اعلام اخير اسرائيل مبنى بر لزوم تخليه 88 منزل فلسطينى در محله البستان، واقع در جنوب مسجد مبارك الاقصى و مهاجرت 1500 نفر از شهروندان فلسطينى از منازل خود، موضعى قاطعانه در قبال اقدامات يهودىسازى اين رژيم در قدس شريف اتخاذ كنند.
شيخ قرضاوي، دبيركل اتحاديه بينالمللى علماى مسلمين و رئيس هيئت امناى موسسه بينالمللى قدس در اين سخنان خود خاطرنشان كرد كه شهر اشغالى قدس در حال حاضر خطرناكترين مراحل تجاوزات و يهودىسازى از زمان اشغال آن در سال 1967 را پشت سر مى گذارد و در واقع اين رژيم سعى دارد كه يك شهر مقدس يهودى به موازات شهر قديمى قدس بنا كرده و ضمن اخراج شهروندان فلسطينى از اين شهر، با تخريب آثار اسلامى و مسيحى آن هويت و رنگ و بوى يهودى به آن ببخشد.
شنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 258]