واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: دبير جشنواره تئاتر فجر در دومين نشست رسانهاي: تا اين لحظه در انتخاب آثار؛ استقلال داشتهام
رحمت اميني گفت: 7 اثر از كشورهاي آلمان، فرانسه، سوئيس، ژاپن و ايتاليا براي حضور در بخش بينالملل جشنواره فجر انتخاب شده است و كميته بينالملل جشنواره درحال رايزني براي حضور و انتخاب آثار ديگر است.
ايلنا: صبح امروز(يكشنبه 11 دي ماه) دومين نشست رسانهاي سي امين جشنواره تئاتر فجر با حضور رحمت الله اميني(دبير جشنواره) در سالن كنفرانس تئاترشهر برگزارشد.
به گزارش خبرنگار ايلنا، در اين نشست اميني با ارائه توضيحاتي درباره جشنواره و انجام بازبينيهاي آثار گفت: بازبيني بخش چشمانداز سي امين جشنواره فجر هم تا چند روز آينده مشخص و اعلام ميشود.
وي درادامه گفت: 168 متن به دبيرخانه جشنواره رسيده كه از اين ميان 38 متن بازبيني شدند كه تا دو روز آينده آثار راه يافته اعلام خواهد شد. همچنين در بخش تجربههاي نو 110 اثر ارائه شد كه 24 اثر مورد بازبيني و درنهايت 9 اثر انتخاب شدند.
اميني، پرشورترين بخش جشنواره تئاتر فجر را بخش نگاه ويژه عنوان كرد و گفت: بخش نگاه ويژه كه اختصاص به دانشجويان و جوانان دارد، با رقابت زيادي توام خواهد بود. در اين بخش حضور نسلي از تئاتر ما مشهود است و اسقتبال از اين بخش آنقدر زياد بود كه باعث تعجب استادان تئاتر بود.
دبير سي امين جشنواره بين المللي تئاتر فجر؛ حضور 70 اثر در بخش مروري بر تئاتر را برشمرد و گفت: 24 اثر در بخش آييني، سنتي و خياباني حضور دارند. همچنين به بخش توليد متون و چاپ نمايشنامهخواني ايراني 9 اثر راه يافته كه 4 اثر چاپ خواهد شد.
وي، حضور 12 اثر را در بخش مناطق قطعي عنوان كرد و گفت: كتابهاي مختلفي در زمينههاي پژوهشي، مقالات ايراني و ترجمه كه تاكنون به چاپ نرسيدهاند به چاپ خواهند رسيد. همچنين براي نخستين بار كتاب تعزيه ايران به زبان انگليسي چاپ خواهد شد.
اميني به بخش بينالملل سي امين جشنوار تئاتر فجر نيز اشاره كرد و گفت: كميته انتخاب بينالملل 7 اثر را در اين بخش انتخاب كردهاند و در انتخاب خود؛ سه محور را مد نظر قرار داده بودند كه ميتوان از آن به بازيگري، تكنيكال و بصري بودن آثاراشاره كرد. همچنين در انتخاب آثار بخش بينالملل دقت شده كه با مناسبات فرهنگي و اجتماعي جامعه ما منطبق باشند و پاسخگوي نياز مخاطبان باشند.
وي به برگزاري چند كارگاه و ورك شاپ از 5 تا 11 بهمن ماه اشاره و اضافه كرد: سعي كرديم زمان انتخاب شده براي برگزاري كارگاهها همزمان با اجراها نباشد تا علاقمندان بيشتري از اين كارگاهها استفاده كنند. به زودي برنامهها و نحوه ثبت نام در اين كارگاهها توسط «محمدرضا رحيمي»اعلام خواهند شد.
وي، مكانهاي برگزاري اين كارگاهها را تالار وحدت، سنگلج، تئاترشهر، كارگاه نمايش و سالن كنفرانس تئاترشهر عنوان كرد و از برگزاري نمايشگاه عكس «رابرت ويلسام» در تماشاخانه ايرانشهر خبرداد.
دبير سي امين جشنواره تئاتر فجر در ادامه اين نشست پاسخگوي سوالات خبرنگاران بود.
اميني در پاسخ به پرسشي درباره نحوه فعاليت شوراي انتخاب آثار گفت: كميتههاي مختلف در انتخاب آثار رسيده چند رويكرد داشتند و رويكرد علمي از موثرترين اين رويكردها بود. نگاه انتخاب در كميته مبتي بر اين بود كه تئاتر دركنار همه هنرها و باتوجه به موضوعات مختلف انتخاب شود و به نوعي انتخاب آثار ادامه دهنده خط سير تئاتر در كشور باشد. ما متنهايي را انتخاب كرديم كه تمام حوزههاي، ملي، منطقهاي و مذهبي را پوشش دهد.
وي، آثار رسيده به سي امين جشنواره تئاترفجر نسبت به سال گذشته داراي رشد دانست و بيان كرد: سال گذشته به دبيرخانه جشنواره در تمام بخشها بيش از هزار و 23 اثررسيد ولي امسال به هزارو 347 اثر رسيده است. آنچه كه ما را در تمام بخشهاي به سختي انداخت؛ كمبود زمان و وقت بود. من براي حل اين مشكل تا جايي كه امكان داشت مهلت بازبيني آثار را به تعويق انداختم.
وي در پاسخ به پرسشي درباره بودجه جشنواره گفت: بودجه امسال جشنواره 2 ميليارد تومان است و فكر ميكنم براي برگزاري جشنوارهاي بينالمللي؛ اين بودجه كم است و سعي داريم باتوجه به نزديكي انتخابات مجلس و با تعاملي كه نمايندگان مجلس در حوزه تئاتر دارند و خود نيز به اين امر اذعان دارند كه بودجه تئاتر كم است،اين بودجه را افزايش دهيم.
وي در ادامه درباره آثار مشروط راه يافته به بخش تجربههاي نو اعلام كرد: 9 اثر براي حضو در بخش تجربههاي نو انتخاب شدهاند اما 7 اثر ازاين تعداد انتخاب مشروط است چراكه انتخاب كيفيت آثار هم مدنظر است. همچنين مشروط بودن دليل بر تكميل وعدههاي كارگردانان است. با تكميل اين وعدهها كه در حقيقت مشروط بودن بهانهاي براي جبران كمبود وقت است، اين آثار به اين بخش راه خوهند يافت.
وي درادامه در پاسخ به پرسشي درباره ارائه كمك هزينه اهدايي به گروهها بيان كرد: اندكي هزينه براي دكور و لباس به گروهها پرداخت ميشود و اگر گروهي نياز به كمك بيشتري داشته باشد تقبل ميشود. كمك هزينههاي اعلام شده قطعي نيست و به منزله پرداخت قسط اول اجراي عمومي محاسبه نميِشود.
اميني در ادامه به جايگاه جشنواره فجر در ميان كشورهاي ديگر اشاره كرد و گفت: نام تئاتر فجر براي كمپانيها شناخته شده است و بسياري از بزرگان دنيا خواهان حضور دراين جشنواره هستند. افرادي همانند«پيتر اشراينگ» كه به ايرانآمده بود؛ پيشنهاد داده است كه به عنوان ميهمان در اين جشنواره حضور پيدا كند. همچنين «وجدي محمد» چهره شناخته شده تئاتر بينالملل كه مسلمان و كانادايي هم است؛ تمايل به ديدن تئاتر ايران و حضور در جشنواره فجر را دارد. همچنين اسامي ديگري روي ميز بخش بينالملل است كه اعتبار جشنواره فجر را افزايش ميدهد.
ويادامه داد: در جشنوارههاي خارجي هم جوانان ايراني همچون خاسب و اميررضا كوهستاني چهرههاي شناخته شدهاي هستند.
وي همچنين از حضور خبرنگاران خارجي براي پوشش و انعكاس اخبار جشنواره تئاتر فجر خبرداد و گفت: خبرنگاراني از كشور فرانسه پيشنهاد حضور براي جشنواره تئاتر فجر را ارائه كردهاند.
دبير جشنواره سيام معتقد است؛ بازار تئاتر در اين دوره از جشنواره رونق بهتري خواهد داشت و افرادي كه دعوت شدهاند، تشريفاتي و توريستي نيستند.
اميني درخصوص دارا بودن استقلال لازم در تصميم گيريها تأكيد كرد: تا اين لحظه استقلال داشتم و درباره انتخاب آثار آزاد بودم. در روند كاري طي شده تا به اين لحظه هيچ قانون نانوشتهاي نيست.
وي درباره اين مهم كه آيا ميشود كيفيت آثار بخش بينالملل را از روي فيلم اجراها ارزيابي كرد، يادآور شد: بنده فرصت سفر و تماشاي آثار از نزديك را نداشتم. قطبالدين صادقي و فريندخت زاهدي با گروههايي كه فيلم اجرايشان به دستمان رسيده بود؛ آشنا بودند و من نيز در اين بخش چارهاي جز اعتماد نداشته و ندارم. اعتقادم اين است كه امسال شاهد كارهاي خوبي در جشنواره خواهيم بود.
رئيس شوراي نظارت و ارزشيابي ادارهكل هنرهاي نمايشي درخصوص وضعيت نظارت و ارزشيابي بر آثار متقاضي حضور در جشنواره سيام تئاتر فجر گفت: تئاتر هنري زنده است. اضافه كردن يا كم كردن يك جمله يا عبارت ميتواند معني تئاتر را دگرگون كند. نمايشي كه بازبيني ميشود با نمايشي كه اجرا ميشود، رفته رفته متفاوت ميشود.
اميني در خصوص مشكلات ايجاد شده براي اجراي "خشكسالي و دروغ" افزود: وظيفه شورا اين بود كه از مجوز خود دفاع كند. از گروه نمايش نيز تشكر ميكنم زيرا براي جلوگيري از آسيب ديدن تئاتر، همكاري و تعامل بسيار خوبي با شوراي نظارت و ارزشيابي داشتند.
پايان پيام
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]