تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شمار قطره هاى آبها و ستارگان آسمان و ذرات گردوغبار پراكنده در هوا وحركت مورچه برسنگ ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826560637




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انتخابات تك فهرستي به نفع نظام نيست


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: انتخابات تك فهرستي به نفع نظام نيست
اما احساس مي‌كنيم كه در داخل كشور بعد از 33 سال كه از پيروزي انقلاب اسلامي سپري شده و امام راحل فرمودند انقلاب ما يك انقلاب فرهنگي است، قوي عمل نكرديم. ما در ارتباط با اخلاق در اقتصاد و در واقع اينكه در يك مقايسه كمي به لحاظ شاخصه اخلاق و رعايت استانداردهاي اخلاق در اقتصاد تاكنون به درستي عمل نكرده‌ايم.
انتخابات مجلس نهم را شايد بتوان يكي از مهمترين انتخابات‌هاي تاريخ انقلاب ايران دانست. انتخاباتي كه نتيجه‌اش زواياي تاريك بسياري از مسائل را روشن خواهد كرد. در اين شرايط، اصولگرايان به عنوان جريان داراي قدرت در نظام سياسي كشور در روزهاي بد رقيب هميشگي خود، يعني اصلاح‌طلبان، حرف‌هاي جديدي براي يكديگر دارند. جبهه متحد اصولگرايان كه به نوعي جناح راست سنتي در آن جريان غالب است، به همراه حاميان دولت كه جبهه پايداري را تشكيل داده‌اند بايد با جبهه ايستادگي كه از اصولگرايان معتدل و نزديك به محسن رضايي تشكيل شده است براي كسب صندلي‌هاي سبز مجلس به رقابت بپردازند.

روزنامه «ملت ما» در گفت‌وگويي با سيد ابوالقاسم رئوفيان، رئيس ستاد انتخاباتي جبهه ايستادگي، به بررسي آرايش رقابتي اصولگرايان در انتخابات و برنامه‌هاي جبهه ايستادگي پرداخته است.

• به نظر جنابعالي چه عاملي موجب كاهش مشاركت حداكثري مردم در انتخابات مي‌شود؟

كشور ما به لحاظ منطقه‌اي و جهاني در يك وضع كاملا پيچيده و حساسي قرار گرفته‌ است اين دوره، دوره سرنوشت‌سازي نسبت به تعيين رويكرد منطقه‌اي و جهاني نسبت به جمهوري اسلامي ايران است. رهبر معظم انقلاب در ديدار سفرا و نمايندگان همين نكته را رهنمود داشتند «كه در اين اوضاع پيچيده و حساس بايد پيام نويي را براي جهانيان داشته باشيم، پيام جمهوريت و اسلاميت نظام، مردم و اصول اعتقادات و ارزش‌هاي اخلاقي و انساني.

اين نكته مي‌تواند در نحوه مشاركت مردم در عرصه انتخابات و شيوه رقابت‌هاي بين نامزدها در داخل كشور تجلي پيدا كند. اتخاذ ساز و كار درست مديريت انتخابات مي‌تواند تبلوري از اين شعار باشد. شور و نشاط انتخاباتي با رعايت موازين اخلاقي تجلي جمهوريت و اسلاميت نظام است شورو نشاط كه معلول چند علت است كه عمده علت‌هاي آن رفتار مسئولان در امر برگزاري انتخابات است.

وزارت كشور، شوراي نگهبان، قوه قضاييه ارگان‌هاي بسيار تاثيرگذار هستند. مخصوصا قوه اجراييه و مشخصا وزارت كشور. علل و عوامل متعدد ديگري را مي‌توان براي حضور حداكثري مردم بيان كرد، از آن جمله مي‌توان عمل به وعده‌ها و جامه عمل پوشاندن به آنها، پرهيز از اصطكاك بين قوا است.

من بايد ابراز تاسف كنم از برخورد نماينده دولت درباره يارانه‌ها كه در مجلس با اهانت به هيات رييسه و بي‌نزاكتي كه منجر به اخراج وي شد و همين امر يكي از دلايلي است كه تكرار آن منجر به كاهش حضور مردم مي‌شود. اگر حضور مردم نشان از بصيرت‌ آنان است، رفتار مبتني بر اخلاق مسئولان هم لازمه حضور مردم در پاي صندوق‌هاي راي است.

• با اين سخن چه مولفه‌هايي مي‌تواند به حضور بيشتر مردم در انتخابات بينجامد؟

اطمينان دادن به حفظ آرا و امانتداري از جمله مولفه‌هايي است كه مردم را سوق به مشاركت حداكثري مي‌دهد در شرايطي رقابتي كه مبتني بر اخلاق و پرهيز از نفي و تخريب رقيب است كه توجه به اين موضوع مي‌تواند جزو اخلاق انتخاباتي قرار گيرد. مردم از بداخلاقي‌ها و تخريب يكديگر و به توپ بستن رقيب توسط رقيب خاطره خوشي ندارند، مناظره‌هاي تلويزيوني هنگام رقابت نامزدهاي رياست‌جمهوري دليل محكمي بر اين مدعاست كه منجر به تلخ شدن ذائقه جامعه شد.

مسئولان برگزاري انتخابات و رسانه‌ها با توجه به مسائل مبتلابه انتخابات مي‌توانند شور و نشاط انتخاباتي را پديد آورند. اينكه مي‌گويم رقابت انتخاباتي مي‌تواند موجبات حضور حداكثري را فراهم آورد يعني انتخابات غير رقابتي به مشاركت حداكثر آسيب مي‌رساند. هنگامي كه شوراي هماهنگي اصلاح‌طلبان اعلام مي‌نمايد كه فهرستي از سوي آن جبهه ارايه نخواهد شد، آنچه مسلم است همانند دوره‌هاي گذشته رقابتي بين اصولگرايان و اصلاح‌طلبان را شاهد نخواهيم بود.

اگر در شرايط بسيار حساس حركت بر مدار اخلاق و رفتار سياسي توام با معنويت و اخلاق را در دستور كار نداشته باشيم و براي برگزاري يك رقابت سالم انتخاباتي به دور از بداخلاقي‌ها همت نگماريم و با يك رقابت سالم و به دور از تخريب در بين طيف‌هاي اصولگرايي تنور انتخابات را گرم نكنيم نمي‌توانيم شاهد حضور پرشور مردم باشيم.

لذا در اين شرايط نظر به اينكه همواره رهبر معظم انقلاب هم بر مشاركت حداكثري تاكيد داشتند و توجه به اين نكته كه مي‌تواند تهديدهاي دشمن را خنثي و آنها را مايوس نمايد طبيعي است كه بايد زمينه را براي رقابت فهرست‌ها و در نتيجه حضور حداكثري در انتخابات را فراهم آوريم.

• در ديدگاه برخي از گروه‌ها رقابت بين اصولگرايان جهت تصدي امر قدرت است، جنابعالي به عنوان فردي كه خود معتقد به رقابت بين اصولگرايي هستيد اين مساله را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟

ما اگر رسيدن به قدرت را براي قدرت بخواهيم اين يك انديشه شيطاني است، اگر قدرت را براي خدمت بخواهيم، يك امر پسنديده است. هنگامي كه در يك انتخابات پارلماني، رقابت صورت مي‌گيرد بدين جهت است كه هر صندلي، پايگاهي است براي فرد منتخب، قدرتي را به آن فرد مي‌دهد كه بتواند از آن در راستاي وظايف نمايندگي استفاده نمايد، اگر اسم اين جايگاه را قدرت نگذاريم چه كلمه‌اي را بايد جايگزين كرد؟

جايگاه خطير و استراتژيك رياست‌جمهوري يك قدرت است. اين قدرت را مردم به وي مي‌دهند و از سوي مقام معظم رهبري تنفيذ مي‌شود، براي خدمت به ملت اگر فرد به جايگاه قدرت نرسد، به عنوان نماينده يا رييس‌جمهور فرصت ارايه خدمت را پيدا نمي‌كند اين ديگر بستگي دارد به قصد و نيت فرد كه براي چه هدفي مي‌خواهد به قدرت برسد.

لذا رقابت براي تصدي امر قدرت در خدمت ملت يك امر بسيار پسنديده است. اگر رقابت براي به دست گرفتن قدرت در جهت خواسته‌ها و منافع فردي باشد يا گروهي بخواهند به نفع خودشان از آن استفاده نمايند، و قصد داشته باشند با تصدي جايگاه قدرت نمايندگي دكاني را در مجلس باز و بده بستان‌هايي را انجام دهند، معلوم است كه اين قدرت براي خدمت به مردم نيست و جز ضرر به مملكت چيزي در بر نخواهد داشت.

• با توجه به اينكه جنابعالي رئيس ستاد انتخاباتي جبهه ايستادگي هستيد، اين جبهه چه برنامه‌هايي را براي انتخابات مجلس نهم دارد؟

جبهه ايستادگي از ابتدا استراتژي وحدت را مدنظر داشت و رفتار و اعلام مواضع خود را بر اين مبنا تنظيم كرده است. بيان طرح وحدت ملي مبتني بر معنويت توام با سياست اخلاق، معنويت توام با سياست در عرصه سياست‌ورزي توانسته است در نهادينه شدن اين جبهه و معرفي ماهيت حركت آن بر مدار اخلاق بسيار موثر باشد.

امروز هم حرف اين جبهه اين است كه با رويكرد وحدت‌گرايانه و دستيابي به فهرستي واحد با جبهه اصولگرايان در عرصه رقابت مجلس نهم حضور يابد. ارايه فهرست واحد زماني رنگ تحقق به خود مي‌گيرد كه در برابر فهرست اصولگرايان، فهرست ديگري با نام فهرست اصلاح‌طلبان داشته باشيم و اين دو فهرست بتوانند در معرض افكار عمومي به رقابت بپردازند.

نظر به اينكه شوراي هماهنگي اصلاح‌طلبان طي بيانيه‌اي اعلام كرده كه فهرست واحدي نمي‌دهد و نامزدي معرفي نخواهد كرد در چنين شرايطي ارايه ليست واحد به نتيجه‌اش يك انتخابات غير رقابتي و فرمايشي است. لذا ارايه چند ليست مي‌تواند در راستاي مشاركت حداكثري قرار گيرد و به حضور حداكثري كمك نمايد.

بنابراين، ما در شرايط كنوني با توجه به مسائل پيراموني كه در منطقه مي‌گذرد و آنچه كه امروزه در اطراف ما در جريان است و حجم فعاليت‌هاي اپوزيسيون خارج از كشور و تهديدهايي كه اكنون با آن مواجه هستيم، اگر بخواهيم با اين تهديدها به بهترين وجه ممكن مقابله و در جهت خنثي كردن توطئه‌ها گام موثري‌برداريم، تحقق استراتژي حضور حداكثري منوط به رقابتي كردن انتخابات است.

• از علايق جبهه ايستادگي در انتخابات سخني نگفتيد. واقعا اگر بخواهيم شرايط فعلي را مدنظر قرار بدهيم مهم‌ترين علايق جبهه ايستادگي در اين شرايط براي انتخابات چيست؟

حداكثري در انتخابات. البته براي ما بسيار مهم است كه چه كساني وارد مجلس نهم شوند زيرا اين جبهه انتقادات جدي‌اي نسبت به عملكرد مجلس هشتم دارد.

• ضعف‌هاي مجلس هشتم از نظر جبهه ايستادگي را بيان نماييد.

مجلس خانه ملت است نمايندگاني كه كرسي‌هاي پارلمان را به دست مي‌گيرند بايد رويكردهاي متفاوت كه در چارچوب و بر محور قانون است را داشته باشند. در واقع مجلس فعلي فاقد چنين خصوصيتي است و جاي چنين افرادي در مجلس خالي است. جبهه ايستادگي با معرفي چنين افرادي كه به حول قوه الهي، مشي اعتدال و انصاف را در پيش گرفته و بر مدار قانون و انجام وظايفشان حركت خواهند كرد، مي‌خواهد خلأ قانونمداراي و خلأ حضور اين افراد در مجلس نهم را پر نمايد. مجلس خانه مردم است و نمايندگان ملت در خانه ملت بايد در راستاي مصالح جمهوريت و مبتني بر اصول اسلامي حركت كنند يعني قوانين كه وضع مي‌شود، بايد در راستاي تامين منافع ملي و اقتدار نظام و ارتقاي جايگاه نظام در عرصه بين‌المللي باشد.

خارج از بنيه و توان اجرايي كشور نباشد و از طرف ديگر هم بر حسن اجراي اين قوانين نظارت نمايند و اجازه ندهند كه عده‌اي درصدد اجرايي نشدن قانون برآمده و هر فعلي را بدون در نظر گرفتن قانون وضع شده، اجرا نمايند.

• يعني معتقديد كه مجلس هشتم در بسياري از موضوعات ضعيف عمل كرد. يكي از نقاط ضعف مجلس هشتم از نگاه رئيس ستاد انتخاباتي جبهه ايستادگي چه بوده است؟

از ضعف‌هاي مجلس هشتم، تساهل و تسامح در اجراي قوانين و انجام وظايف است بعضا نمايندگان در برخورد با اين اهمال‌كاري و هدايت قوه اجراييه به مسير قانون، قصور و كوتاهي كردند و اين يك گناه دير بخشودني است. نماينده بايد شجاع و نسبت به انجام وظايف نمايندگي جدي باشد و از موانع عبور كرده و به وظيفه‌اي كه قانون اساسي به عهده آنها گذاشته عمل نمايد.

توجه به مسائل مذكور در مجلس هشتم درحد انتظار نبود. نكته ديگر آنكه به وزراي پيشنهادي راي اعتماد دهد نه راي مصلحت و التماس. اين خدمت به مردم نيست يعني نماينده نبايد رأي مصلحت دهد وظيفه نماينده دادن رأي اعتماد است نه دادن رأي مصلحت، مصلحت بايد در مجمع تشخيص مصلحت رسيدگي شود. اين نكته از موارد ضعف مجلس هشتم بود.

نكته بعدي اينكه اگر نماينده‌اي بخواهد سئوالي را مطرح كند و به وظيفه نمايندگي خودش عمل نمايد، عده‌اي نسبت به پس‌گرفتن سئوال‌ها و امضاها اقدام مي‌نمايند، در اين مواقع عقب‌نشيني از مواضع حقوقي نه كار درستي و نه به نفع مردم است. نمايندگان حقوقي بايد بدانند كه نقد عملكرد قوه مجريه و نظارت بر حسن اجراي قوانين و دادن رأي اعتماد به اشخاصي كه قابليت‌هاي لازم را براي گرفتن پست وزارت دارند، از وظايف غير قابل انكار آنان بوده و نظارت بر دستگاه اجرايي كشور حتي شخص رييس‌جمهور و سئوال به‌موقع و استفاده از حق استيضاح در جاي خود حق نمايندگان و به نفع مردمي است كه به نمايندگان خود راي داده‌اند و نبايد به بهانه مصلحت نبودن از آن چشم‌پوشي و لاپوشاني نمايند. اينكه مجلس منتخب نمي‌شود.

نكته ديگر آنكه مجلس نبايد مواقعي‌كه مسائلي پيش مي‌آيد و لازم به ارايه تذكراتي است، رفتارهايي از خود نشان دهد كه اگر از طريق رسانه‌ها به افكار عمومي ارايه شود جرياني را در اذهان پديد آورد كه از مسائل اصلي دور افتد و به فروعات معطوف گردند. مجلس به فرموده حضرت امام عصاره فضليت ملت است. مجلس جاي درگيري نيست. اين درگيري‌ها وهن مجلس است.

در ارتباط با مسئله اخير پيش آمده، به نظر بنده مجلس خويشتنداري كرد ولي بايد اين اهانت كه اهانت به ملت است را پيگيري و با آن بايد برخورد شود. در اين صورت نبايد طوري رفتار شود كه مجلس در مظان اتهام قرار گيرد. در موارد خارجي بايد سنجيده عمل نمايد، در كميسيون امنيت ملي در ارتباط با مسائل ديپلماسي و سياست خارجي بايد افرادي به مجلس فرستاده شوند كه اين افراد در شرايط حاد و بحراني بتوانند تصميمات درستي را اتخاذ نمايند نه اينكه بخواهند با احساسات دست به اتخاذ تصميماتي زنند و اين تصميمات بعدها چالش‌هايي را براي كشورمان به وجود آورد.

ما معتقديم كه مجلس هشتم مقداري شعارزده عمل كرد و گاها احساسات بر عقلانيت غلبه داشت نمايندگان بايد بر آميزه‌اي از عقلانيت و احساسات تكيه نمايند اگر در مسئله عقلانيت كوتاهي صورت گيرد و در ارتباط با مسائل بين‌المللي و سياست خارجي و اتخاذ تصميم در رابطه با كشورهاي اروپايي و نظام‌هاي ليبرال دمكرات طوري اين تصميم اتخاذ شود كه بهانه به دست هيچ كشوري ندهيم.

نكته بعدي مبحث فرهنگي است اين مجلس درباره مسائل فرهنگي بسيار ضعيف عمل كرده، امروز فضاي فرهنگي حاكم بر جامعه بسيار نگران‌كننده است.

شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان يك نهاد فراقوه‌اي و هم‌ مجلس شوراي اسلامي و مشخصا كميسيون فرهنگي بايد از افراد قوي و اهل تدبير كه بتوانند به درستي و مبتني بر رويكردهاي مقام معظم رهبري عمل كنند متاسفانه در اين خصوص غفلت شده است. شوراي عالي انقلاب فرهنگي و كميسيون فرهنگي نسبت به اين كوتاهي بايد پاسخگو باشند ما معتقديم در كشور ما به‌لحاظ فرهنگي در دنيا بايد حرف اول را بزند

اما احساس مي‌كنيم كه در داخل كشور بعد از 33 سال كه از پيروزي انقلاب اسلامي سپري شده و امام راحل فرمودند انقلاب ما يك انقلاب فرهنگي است، قوي عمل نكرديم. ما در ارتباط با اخلاق در اقتصاد و در واقع اينكه در يك مقايسه كمي به لحاظ شاخصه اخلاق و رعايت استانداردهاي اخلاق در اقتصاد تاكنون به درستي عمل نكرده‌ايم.

در يك مقايسه كمي كشور ما در بين 190 كشور رتبه صدوسي ام را آورده است در حالي كه مالزي به عنوان يك كشور اسلامي در رتبه 30‌ام قرار گرفته است و مجلس بايد در تدوين استانداردهاي اخلاقي در اقتصاد بكوشد و عدم رعايت استاندارد در اخلاق، بايد مجلس قانوني را در اين خصوص وضع نمايد.

جبهه ايستادگي با ارايه ليست مستقل به دنبال مشاركت حداكثري مردم در انتخابات است.

منبع: ملت ما

يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن