واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *جنگ عراق عليه ايران از نگاه مطبوعات جهان* عراق به دنبال آزادسازي فلسطين بود؟
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و حماسه
مجموعه كتابهاي «جنگ ايران و عراق از نگاه مطبوعات جهان»، برگرفته از اسناد مطبوعاتي و بريدهي جرايد خارجي موجود در مركز ملي اسناد دفاع مقدس است كه پيشينه جمعآوري آن به روزهاي آغازين بحران و تشكيل دفتر تبليغات جبهه و جنگ بازميگردد.
سرويس «فرهنگ و حماسه» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، نيز با بهرهگيري از اين منبع تاريخي، گريزي به وقايع قبل از آغاز جنگ تحميلي و بعد از آن دارد.
صدام حسين: در خواستهاي ما به رسميت شناختن حقوقمان در اراضي و آبهاي خود و لغو قراداد ١٩٧٥ الجزاير است
زبان اصلي:عربي. شماره:000151
منبع:اللواء
٦/٧/١٣٥٩-28-9-1980
مترجم: مهتاب فضلي
رئيس جمهور عراق، صدام حسين طي يك سخنراني غيرمنتظره در ساعت ١١ شب گذشته آمادگي عراق را براي آتش بس با ايران اعلام كرد:" طي سخناني كه لغو پيمان سال ١٩٧٥ را به دلايلي مشروع در آن اعلام كرديم و واقعياتي را كه در جريان آن تشريح كرديم، از حكام ايران خواستيم كه به نداي حق و عقل پاسخ دهند. ندايي كه به حفظ روابط حسن همجواري با عراق و امت عربي و تخليه وجب به وجب اراضي غصب شده از عراق و امت عربي دعوت ميكرد." به تمام دنيا تأكيد كردم كه عراق هيچ چشمداشتي به سرزمينهاي ايران ندارد و همچنين قصد حمله به ايران يا گسترش دامنه درگيري با آن را كه خارج از چارچوب دفاع از حقوق و سيادتمان باشد ندارد. عراق در روابطش با جهان اثبات كرد به تمام تعهداتش ملتزم است و همچنين هيچ شكلي از اشكال تجاوز، دشمني و بيحرمتي به سيادت و كرامتش را نميپذيرد. ملت عراق و ارتش آمادگي كامل براي هر جنگ قهرمانانهاي را دارند هر چند كه به خاطر حفظ شرف و سيادت قربانيهاي زيادي بدهند. ما به حكام ايران گفتيم، عراق تصميم دارد حاكميت كامل خود بر سرزمين و آبهايش را بازگرداند و با هر كسي كه به مبارزه با اين تصميم مشروع برخيزد با اقتدار برخورد خواهد كرد.
افراد حاكم بر مردم ايران به جاي تلاش در جهت راه حلهاي مسالمتآميز با پافشاري بر انكار حقوق ما، با جنگ و تجاوز با ما روبرو شدند . . . هنگامي كه حكام عراق قصد اجراي اعمال حاكميت بر شط العرب را داشتند، حكام ايران شروع به تيراندازي به سمت كشتيهاي عراقي و غيرعراقي كردند و مستقيما به اهداف غير نظامي و تأسيسات اقتصادي ما در منطقه شط العرب و شهر بصره تعرض كردند.
اين تصميم مقامات ايران به معني تعطيل شدن كشتيراني بينالمللي در شط العرب و قطع شريان حياتي عراق و آغاز جنگ بود. در پي آن حريم هوايي بين ايران و كشورهاي منطقه بسته شد. اين رفتار نيز كاملا به معني آماده شدن براي جنگ بود كه با حمله هوايي عليه عراق انجام شد. همچنين تجمع بزرگ آنها در جبههها و اطلاعات تأييد شدهاي كه پيش از جنگ و در جريان آن به دست ما رسيد به طور قاطع تأكيد ميكرد كه مقامات ايران قصد
شروع جنگ عليه عراق را داشتند.
اما عراق نميتواند در برابر تجاوزات مكرر مقامات ايران كه هيچ احساس مسئوليت نميكنند و تشنه تخريب و ويراني هستند، به امنيت كشور خود و سر نوشت مردم آن و امنيت منطقه و آرامش آن و منافع مشروع جهان، بيتوجه و دست بسته بايستد. ما براي دفاع از شرف عراق و سيادتش بايد تدابير لازم را جهت مقابله با متجاوزان انجام ميداديم همانطور كه شمشير علي، خالد و سعد انجام دادند. نيروهاي ما در مقابل دشمن پايداري كردند، همانطور كه ذوالفقار، شمشير آقاي ما علي بن ابيطالب در برابر مشركين در نبردهاي جاودان مسلمين ايستاد.
ظرف چند ساعتي پس از شروع نبرد در زمين، هوا و دريا شمشير شريف عراق با استعانت از روح امت و رسالت و تاريخ عظيم آن به پيش رفت. نيروي هوايي پيروز ما، پايگاههاي فرقه مجوس را بمباران كرد و خسارات سنگيني به آنها وارد آورد. در دريا نيز نيروهاي شجاع ما برابر نيروهاي دريايي دشمن ايستادند و
شكستهاي سختي به آنها وارد ساختند. همچنين در خشكي نيروهاي دلاور ما به سوي اهداف از پيش تعيين شده پيشروي كردند و ظرف چند روز گذشته از صبح دوشنبه ٢٢ سپتامبر تا به امروز اين مأموريتها را با دلاوري، لياقت و سرعت انجام دادند.
نيروهاي ما اكنون در اهداف از پيش تعيين شده خود در قصرشيرين، مهران و سرپل ذهاب مستقر هستند. اي برادران، نيروهاي ما در سرزمين اهواز و در خرمشهر مرواريد شط العرب مستقر هستند. ما در برابر شما و در برابر تمام جهان اعلام ميكنيم، عراق آماده است جنگ را متوقف كند اگر كه طرف ديگر به اين پيام خالصانه پايبند باشد. ما همچنين آمادهايم به طور مستقيم يا از طريق شخص ثالث يا سازمان بينالمللي مورد احترام و اطمينان ما، براي رسيدن به راه حلي عادلانه و شرافتمندانه كه حقوق و حاكميت ما را تضمين كند با طرف ايراني مذاكره كنيم. ما از كساني نيستيم كه شروط غير مشروعي را بر ديگران تحميل كنيم حتي اگر طرف مقابل از تجاوزكاران و از دشمنان ما باشد.
چيزي كه ما ميخواهيم اعتراف حكومت ايران به طور صريح، قانوني و عملي به حقوق تاريخي مشروع عراق در سرزمين و آبهايش است و به سياست حسن همجواري و ترك گرايشهاي نژادپرستانه، تجاوزكارانه، توسعهطلبانه و ترك تلاشهاي شرارتبار مداخله در امور داخلي كشورهاي منطقه ملتزم شود و هر وجب از سرزمين ميهن را كه غصب كرده است بازگرداند. بر رژيم ايران است، تصوير روشني از خواستهها و نظر خود را درباره حقوق عراق و امت عربي با استناد به دو اصل اساسي ارائه دهد. اين دو اصل اساسي عبارت
است از عدم آمادگي براي اشغال و دوم، احترام كامل به قوانين و عرفهاي بينالمللي.
ما خواستار حق و صلح هستيم و طالب تجاوز و توسعهطلبي نيستيم. من تأكيد ميكنم ما با زور اسلحه بر بخشهاي زيادي از سرزمينهاي ايران مسلط شدهايم اما چشمداشتي به يك وجب از اين مناطق نداريم. ما خدا را به خاطر وطن بزرگ و عزيزمان و ثروتهاي زيادش شكر ميكنيم و ايران و ملت ايران را دشمن عراق و امت عربي نميدانيم بلكه دوست داريم دائماً در صلح و آرامش در كنار هم زندگي كنيم اما تا به الان ملت ايران يك حكومت مخلصانه و عاقلانهاي نداشتند كه اين را درك كند.
ما اميدوار بوديم شرايط اجازه دهد در سايه دوستي و حسن همجواري و احترام متقابل در كنار مردم ايران زندگي كنيم. اين اصولي است كه ما آنها را اثبات ميكنيم، ما به صلح و متوقف كردن خونريزي دعوت ميكنيم. همچنين از حكومت ايران ميخواهيم كه از اشغال جزاير سهگانه عربي [ ايراني] در خليج عربي[ فارس] يعني ابوموسي، تنب بزرگ و تنب كوچك كه شاه آنها را به زور اشغال كرده بود و گروه حاكم به اشغال آنها ادامه داده است، دست بكشد.
برادران! بنابراين من آمادگي كشورمان براي متوقف كردن هرگونه عمليات جنگي در صورتي كه طرف ديگر به آن ملتزم شود، تاكيد ميكنم. من هشدار ميدهم، نيروهاي دلاور پيروزمند ما از موضع قدرت و نيرومندي به هرگونه تلاش مقامات ايران براي ادامه تجاوز و عمليات جنگي قاطعانه پاسخ خواهند داد.
ما به مردم ايران تاكيد ميكنيم قصد تجاوز به حقوق آنها يا طمع به سرزمينهاي آنها يا خوار كردن آنها و ارتش ايران را نداريم، ما به خاطر اعمال گروه متجاوز حاكم بر ايران به جنگ مجبور شديم و با انتخاب دفاع از حاكميت و حقوق و كرامت مردم خود پيكار را پذيرفتيم.
هدف ما رسيدن به نوعي رابطه بين عراق و امت عربي از يك طرف و ايران از طرف ديگر بود كه حقوق و حاكميت و امنيت و كرامت را براي هر طرف تضمين ميكرد.
گروه متجاوز و جاهل و مغرور زنديق كه بر مردم ايران حكومت ميكنند، مسئوليت جنگ را به عهده دارند و همانها هستند كه مردم و ارتش ايران را در اين نبرد زيانبار گرفتار كردند. وقتي اين گروه كه غرور، آنها را كور كرده و از سرنوشت حكومت متزلزل خود ميترسند، پيام خالصانه ما را جهت آتشبس نپذيرفت، نشاندهنده اين است كه امنيت ايران وسياست و حقوق ملتش را به خطر مياندازد. در برابر چنين موضعي، ملت ايران بايد مسئوليت آن را به گردن بگيرد و از اين گروه خلاص شود. عراق نيز دست در دستان آنها براي رهاييشان كمك ميكند.
منطقه ما سالهاي متمادي در سايه تهديد و تجاوز و عدم استقرار و ترس از بحرانها زندگي كرده است. نظام سابق ايران نيز نقش تجاوزكارانهاي در منطقه داشته و به خاطر خودش و تشويق امپرياليسم و صهيونيسم جهاني، نقش ژاندارم خليج[ فارس] را بازي ميكرد. نظام سابق، مزدوران را در كشورهاي منطقه قرار داد و با آن كشور ها با تهديد و زور برخورد ميكرد و همچنين عليه عراق و امت عربي از زور و اقتدار خود استفاده ميكرد.
جزاير سهگانه عربي [ايراني] را در خليج[ فارس] به خاطر تسلط بر كشتيراني دريايي تصرف كرد و آنها را در خدمت مطماع تجاوزكارانه و طرحهاي امپرياليستي قرار داد. ما در برابر اين سياستها و مواضع با شجاعت و دورانديشي ايستاديم و از دخالت در امور منطقه خودداري كرديم و همگان را به حاكميت اصول و استقلال كامل در منطقه و تمسك به روح تعاون بين كشورها دعوت كرديم. وقتي نظام حاكم جديد ايران بر سر كار آمد، اميد داشتيم كه اين رژيم از اين سياست دست بردارد اما آنها به ادعاهاي شاه پيرامون ايراني بودن خليج[ فارس] و به اشغال جزاير سه گانه توسط شاه تمسك جستند و با بيان اظهاراتي مدعي شدند عراق و ديگر بخشهاي منطقه
ايراني هستند و ادعاهاي توسعه طلبانه شاه در بحرين را مجددا مطرح كردند و اقليتهاي ايراني در كشورهاي خليج عربي [ فارس] را براي ايجاد آشوب و هرج و مرج تحريك كردند تا يكي پس از ديگري آنها را ببلعند.
ما به هر كشور بيگانهاي كه تلاش كند از اين اوضاع براي مداخله در امور منطقه سوء استفاده كند هشدار مي دهيم، كشورهاي منطقه قادرند كشتيراني در شط العرب و تامين منافع مشروع تمام كشورهاي جهان را تضمين كنند. ما اميدواريم رژيم ايران درسي بگيرد و با كشورهاي منطقه همكاري كند.
هنگامي كه جنگ بين ما و رژيم ايران آغاز شد طبيعي بود كه كشورهاي بسياري در جهان از احتمالات گسترش اين نزاع نگران باشند. براي تشريح مواضعمان با بسياري از كشورهاي دوست تماس گرفتيم تا اهداف خود در اين نبرد را مشخص كنيم و نيات خيرخواهانه خود را تاكيد كنيم و سياست زور و طمع به سرزمينهاي ديگران را رد كنيم. بخش بزرگ جامعه جهاني موضع عادلانه و متوازن ما را درك كردند و ما از اقدام كشورهاي اسلامي و كشورهاي دوست و سازمانهاي منطقهاي كه به توقف جنگ، توسل به گفتگو، مذاكره براي حل مشكلات و حل نزاع بر اصول عادلانه دعوت كردند، قدرداني ميكنيم. ما نسبت به تمام اين اقدامات مواضعي مثبت و مسئولانه اتخاذ كرديم و تأكيد ميكنيم عراق هرچه كه در توان دارد براي موفقيت اين اقدامات و رسيدن به راهحلي مسالمتآميز براي جنگ براساس اصول عادلانهاي كه به آن اشاره شد، به كار خواهد بست.
ما دوست داريم در برابر شما و امت عربي اعلان كنيم، بعضي از ميانجيگريهاي عدهاي از مسئولان عرب را نپذيرفتيم كه اين نپذيرفتن ما به دليل غرور نبوده بلكه معتقد بوديم وقتي كه سيادت يكي از كشورهاي عربي از طرف بيگانهاي مورد تعرض قرار گرفت، حال هرچه كه باشد، بر عرب جايز نيست كه ميانجيگري كند و اگر به برادرش در جنگ كمك نميكند پس بايد سكوت پيشه كند.
برادران! اين شرافتي بزرگ براي ارتش عراق است، ارتشي كه آن را آماده كردهايم و به ياري خداوند براي آزاد كردن فلسطين آماده ميكنيم. آنهايي كه در زين القوس، سيف سعد، خرمشهر و اهواز ميجنگيدند راه را به سوي قدس و رامالله و الخليل و يافا هموار ميكردند.
ادامه دارد...
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]