واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: مراكش: به خاطر بحرين روابط خود با ايران را قطع كرديم
سكه " دوريالي" مقامات اين كشور نه به حالت عادي بلكه با چتر به زمين فرود مي آيد و پس از اينكه دعواها و جنجال هاي طرف بحريني پايان يافته مقامات مراكش تازه به ياد حاكميت ملي و تماميت ارضي بحرين افتاده اند!
عصر ايران – وزارت امور خارجه مراكش روز جمعه با صدور بيانيه اي اعلام كرد كه از اين روز روابط ديپلماتيك خود با جمهوري اسلامي ايران را قطع كرده است.
به گزارش عصر ايران محمد ششم پادشاه مراكش ديپلمات هاي ايراني حاضر در مراكش را متهم به تبليغ مذهب شيعه كرده است. پادشاه مغرب تنها حاكم كشور عربي است كه به خود لقب "امير المومنين" داده است! و از اين رو گسترش مذهب تشيع در كشور خود را تهديدي براي موقعيت سياسي و مذهبي خود مي داند.
اين در حالي است كه علماي اهل سنت مغرب و ديگر كشورهاي عربي منكر فعاليت هاي مذهبي هيئت ديپلماتيك جمهوري اسلامي ايران در مراكش شده اند و حاكمان اين كشورها را از تشديد اختلاف بين شيعه و سني بر حذر داشته اند.
بيش از 99 درصد جمعيت مراكش از اهل تسنن هستند.
با توجه به اين بيانيه صادره از سوي وزارت امور خارجه مراكش ديپلمات هاي ايراني حاضر در اين كشور بايد هر چه سريعتر خاك اين كشور را ترك كنند.
"دايه مهربان تر از مادر" براي بحرين
در حالي خبر اقدام دولت مراكش در رسانه هاي جهاني و منطقه اي بازتاب يافت كه در هفته گذشته روابط ايران با مراكش بر سر دخالت بي مورد دولت مراكش در مساله سوء تفاهم بحرين از اظهارات يك مقام مسئول ايراني رو به تنش گذارده بود.
محمد ششم پادشاه مراكش پس از ماجراي بحرين در اظهاراتي ، نسبت به سخنان ناطق نوري درباره بحرين واكنش نشان داد و به برخي از سياست هاي منطقه اي جمهوري اسلامي ايران حمله كرد. با اين اقدام پادشاه مراكش وزارت امور خارجه كشورمان سفير مراكش را احضار و مراتب اعتراض ايران به دخالت بي مورد پادشاه مراكش در روابط ايران با بحرين را به اطلاع سفير مراكش رساند.
پس از اين اقدام وزارت امور خارجه ايران، طرف مراكشي نيز هفته گذشته سفير خود در ايران را فراخواند و در اقدامي متقابل سفير ايران در مراكش را به وزارت امور خارجه اين كشور فراخواند.
اين اقدامات دولت مراكش در حالي است كه دولت بحرين خود از غوغا ها و جنجال هاي به وجود آمده بر سر سوء برداشت از اظهارات علي اكبر ناطق نوري درباره تعلق تاريخي جزيره بحرين به ايران دست برداشته و مقامات مسئول اين كشور عربي حاشيه خليج فارس اعلام كرده اند كه روابط شان با ايران را به حالت عادي باز گشته است.
به هر حال اگر خبر حمايت مراكش از بحرين صحت داشته باشد بايد اين اقدام دولت مراكش را با اقدامات دايه مهربان تر از مادر مقايسه كرد و يا احتمال داد كه سكه " دوريالي" مقامات اين كشور نه به حالت عادي بلكه با چتر به زمين فرود مي آيد و پس از اينكه دعواها و جنجال هاي طرف بحريني پايان يافته مقامات مراكش تازه به ياد حاكميت ملي و تماميت ارضي بحرين افتاده اند!
مراكش يا مغرب (به انگليسي: Morocco)، كشوري است در شمال غربي افريقا.
مراكش ساحلي طولاني با اقيانوس اطلس دارد كه از شمال به جبلالطارق و درياي مديترانه مي رسد. كشور مراكش از سوي خاور با كشور الجزاير، از غرب با اقيانوس اطلس، از جنوب با كشور موريتاني و از شمال با درياي مديترانه همسايه است.
مراكش ادعاي مالكيت صحراي غربي را داردو بخش عمدهاي از آن را از سال ۱۹۷۵ اداره كردهاست. وضعيت صحراي غربي هنوز مورد اختلاف و مناقشه است.
پايتخت مراكش شهر رباط است.
يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]