تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا به چيزى با فضيلت تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاهتان نكنم؟ و آن اصلاح م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830766049




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گا‌م‌هاي زندگي مشترك(17)


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گا‌م‌هاي زندگي مشترك(17)
خبرگزاري فارس: اولين كسي كه از خوش‌گماني بهره مي‌برد، خود انسان است. انسان خوش‌گمان از نظر روحي در آسايش و از نظر عصبي هم از آرامش ويژه‌اي برخوردار است.انسان خوش‌گمان، رفتار و گفتار اطرافيان خود را به بهترين وجه ممكن حمل مي‌كند؛ به همين دليل نيز در ارتباط با ديگران ذهني آسوده دارد


اشاره
گاهي فكر مي‌كنيم زندگي چقدر سخت است؛ شايد هم تلخ؛ گويي همه چيز تكراري است و روح ندارد؛ همة اين‌ها از آنجا سرچشمه مي‌گيرد كه منش‌ها و روش‌هاي صحيح براي بودن در كنار هم و همراه هم بودن را نمي‌دانيم؛ يا نياموخته‌ايم يا اگر آموخته‌ايم؛ نمي‌دانيم چگونه بايد اجرايش كرد. اما اين روش‌ها و منش‌ها مهم‌اند؛ حتي اگر جزئي و پيش پا افتاده باشد.

داشتن يك زندگي ايده‌آل، با نشاط و خوب، رعايت يك سري اصول و قواعد صحيح زندگي را مي‌طلبد. خواندن و عمل كردن به سلسله مباحث گام‌هاي زندگي مشترك، ما را تا حدودي به آن مرتبه از آرامش و سكون واقعي مي‌رساند.

گام بيست و يكم: سوءظن ممنوع
برخي از صفات زشت ساختمان زندگي را به لرزه درمي‌آورد، اما برخي ديگر بنيان زندگي را به هم ريخته و آن را ويران مي‌كند. يكي از اين صفات، سوءظن است كه هم در آيات و هم در روايات به شدت از آن نهي شده و نوعي دروغ به حساب آمده است.

حسن‌ظن؛ تحليل كارهاي همسر به بهترين وجه ممكن
وظيفة ما در برابر رفتارها و گفتارهاي همسرمان در درجة اول، اين است كه آن را به بهترين وجه ممكن توجيه كنيم.اگر عصباني شد، بگوييم شايد خسته بود؛ اگر درخواست ما را براي خريدن چيزي رد كرد، بگوييم شايد وضع مالي مناسبي ندارد؛ اگر پول هم داشت، بگوييم شايد به كسي بدهكار است؛ اگر بدهكار نبود، بگوييم شايد مي‌خواهد به كسي كمك كند و اگر... .

آثار حسن‌ظن
اولين كسي كه از خوش‌گماني بهره مي‌برد، خود انسان است. انسان خوش‌گمان از نظر روحي در آسايش و از نظر عصبي هم از آرامش ويژه‌اي برخوردار است.انسان خوش‌گمان، رفتار و گفتار اطرافيان خود را به بهترين وجه ممكن حمل مي‌كند؛ به همين دليل نيز در ارتباط با ديگران ذهني آسوده دارد و از چالش‌هاي رواني در امان است، اما انسان بدگمان نمي‌تواند با همسرش به راحتي ارتباط برقرار كند؛ زيرا تمام رفتارها و كردارهاي او برايش معناي منفي دارد.

يكي از اصلي‌ترين آثار حسن‌ظن در روابط زناشويي، خاصيت محبت‌افزايي آن است.ارتباط برقرار كردن با انسان بدگمان بسيار سخت است. وقتي شما با انسان بدگماني برخورد مي‌كنيد، مجبوريد نهايت دقت را روي رفتار و گفتار خويش داشته باشيد تا در دام بدگماني او گرفتار نشويد.

با تمام اين تلاش‌ها باز هم نمي‌توانيد حسن‌ظن او را به خود جلب كنيد. همين امر موجب مي‌شود كه از برقراري ارتباط با او خسته شويد. حالا اگر اين انسان خود شما باشيد، همسر شما كه مجبور است روز و شب زندگي خود را با شما طي كند، چه خواهد كرد؟ وقتي انسان دوست نداشته باشد با كسي ارتباط برقرار كند، محبت قلبي او به آن فرد هم آرام آرام كم مي‌شود. همان اندازه كه تعامل با انسان بدگمان سخت و خسته كننده است، ارتباط با انساني كه حسن‌ظن دارد، آسان و لذت‌بخش است؛ به همين علت است كه محبت او در دل همسرش زياد مي‌شود.

آثار سوء‌ظن
سوءظن از نظر معنوي ايمان انسان را فاسد مي‌كند،دين انسان را از بين مي‌‌برد‌و موجب فساد عبادت مي‌شود.
از نظر روابط زناشويي نيز امور زندگي كسي كه به همسرش بدگمان است، متزلزل مي‌شود و او به هيچ وجه نمي‌تواند زندگي آرامي داشته باشد. زن يا مرد بدگمان براي اينكه بتواند به صحت گمان خود پي ببرد، دست به كارهاي ناروايي مي‌زندكه معمولي‌ترين آن تجسس و پس از آن هم تهمت است. اين بدگماني موجب مي‌شود انسان از زندگي با همسر خود دچار وحشت شود؛زيرا همواره احساس مي‌كند كه همسرش به او خيانت مي‌كند.اين‌گونه مي‌شود كه با وجود سوءظن هيچ‌گاه رابطة او و همسرش اصلاح نخواهد شد.

پرهيز از ايجاد سوءظن
همان طور كه در آيات و روايات به ما توصيه شده است كه از سوءظن بپرهيزيم، سفارش شده است كه از انجام كارهايي كه سبب به وجود آمدن سوءظن مي‌شود، دوري كنيم.اگر همسرمان به دير آمدن و زود رفتن حساس است، سر موقع برويم و به موقع بياييم. اگر به تلفن‌هاي مخفيانه حساس است، در مقابل او تلفن كنيم و پاسخ دهيم. اگر به رفت و آمدها حساس است، رفت و آمدها را با هماهنگي او انجام دهيم و... .

مخفي كاري، از اصلي‌ترين عوامل ايجاد بدگماني است. شايد برخي بگويند، هر كسي به فراخور حال، براي خود سرّ و رازي دارد كه مخصوص به خود اوست. اين حق را نمي‌توان انكار كرد؛ اما در مواجهه با يك همسر بدبين بايد از برخي از حقوق گذشت. حساس بودن روي كمد، اتاق، كيف، تلفن همراه و... خود زمينه‌سازهاي بزرگي براي ايجاد حساسيت است. توضيح و تعريف كارهايي كه در غياب همسر انجام گرفته نيز در كم كردن حساسيت‌هاي همسر مؤثر مي‌باشد.

درمان سوءظن

الف) تفكر
تفكر، يكي از اصلي‌ترين عوامل مبارزه با صفات زشت است. با اندكي تفكر به آثار دنيايي و آخرتي سوءظن و حسن‌ظن كه اندكي از آن گفته شد، مي‌توان انگيزة پرهيز از بدگماني و عادت به خوش‌گماني را در خود ايجاد كرد.

اگر بدانيم كه سوءظن به همسر، سوءظن به خدا است؛
اگر بدانيم بدگماني به همسري كه تا به حال از او خيانت نديده‌ايم، نشانة پستي است؛
اگر بدانيم كه بدگمان، از بدترين مردمان است؛
اگر بدانيم كه خداوند پرهيز از سوءظن را در كنار دوري جستن از تعرض به جان و مال مسلمان واجب كرده است؛آيا باز هم مانند گذشته به همسرمان با بدگماني مي‌نگريم؟

ب) پرهيز از تجسس
به طور معمول وقتي انسان به همسرش بدگمان مي‌شود، تلاش مي‌كند تا با تجسس به درستي يا اشتباه بودن گمانش پي ببرد. او فكر مي‌كند بهترين راه براي درمان سوءظن همين كار است؛ غافل از اينكه سوءظن يك بيماري رواني است كه هر اندازه به آن اهميت داده شود، ميدان بيشتري براي فعاليت مي‌يابد. تجسس، بها دادن به بافته‌هاي ذهني است. وقتي شما به توهمات خود اهميت مي‌دهيد، در تجسستان هم حالت رواني سوءظن دخالت مي‌كند و تحليل شما را از يافته‌هايتان واژگونه مي‌نمايد. از همين روست كه تجسس، نه تنها سوءظن شما را برطرف نمي‌كند؛ بلكه آتش آن را شعله‌ورتر هم مي‌كند.

ج) پرهيز از تحقق سوءظن
مقصود از تحقق سوءظن آن است كه انسان حالت قلبي خود را نسبت به همسرش با توجه به سوءظن تغيير داده و در عمل نيز با او متناسب با همان گمان بدش عمل كند.انسان بدگمان بايد از تحقق سوءظن بپرهيزد تا بتواند از بدگماني خلاصي يابد.

د) توجه به گام چهارم
گام چهارم اين بود كه همان طور برخورد كنيم كه دوست داريم با ما برخورد كنند. اين گام در بسياري از گلوگاه‌هاي حساس زندگي به كمكمان مي‌آيد. واقعاً ما دوست داريم كه همسرمان دربارة كارهاي ما چگونه بينديشد؟ آيا دوست داريم كه كارهاي ما را به بدترين وجه ممكن آن حمل كند؟ اگر كمي با انصاف قضاوت كنيم، خواهيم ديد كه بدترين برخورد ممكن با همسر آن است كه كارهاي او را به صورت بد آن تفسير كنيم.

ﻫ) عبرت‌گيري
كساني كه به همسرشان بدگمان هستند، بارها و بارها به اشتباه بودن گمان‌هاي خود پي برده‌اند. عبرت گرفتن كه پيش از اين در بحث مبارزه با عصبانيت از آن ياد كرديم، مي‌تواند عامل مهمي براي زدودن گمان‌هاي بد باشد.

و) مشاوره
گاهي هم سوءظن از حد خارج مي‌شود و به صورت يك عادت رواني و يا به تعبير بهتر، به صورت يك بيماري رواني درمي‌آيد؛ در اين صورت بهترين توصية ما براي درمان اين بيماري، مشاوره با يك مشاور متعهد و متخصص است.

محسن عباسي ولدي
منبع : نامه جامعه شماره 81
ادامه دارد......

يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن