تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مومن برای مومن برکت و برای کافر، اتمام حجت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846232251




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آفريقا مقصد تازه سرمايه ها/شانس چگونه به قاره سياه رو كرد؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: آفريقا مقصد تازه سرمايه ها/شانس چگونه به قاره سياه رو كرد؟
جهان - قارۀ سياه تنها جايي است كه از بحران اقتصادي در امان مانده و امروزه به اعتقاد بسياري از اقتصاددانان مهمترين و مستعدترين مقصد براي سرمايه گذاري است.


با تشديد بحران اقتصادي، امروز يافتن مقصدي كه از بحران در امان مانده باشد، بسيار سخت است. اقتصادهاي نوظهور تنها به رشد خود مي انديشند و اروپا و ايالات متحده آمريكا نيز در بدترين وضعيت اقتصادي قرار دارند. با نگاهي به چشم انداز اقتصاد جهان در سال 2012 به نظر مي رسد كه تنها قارۀ آفريقا مستعد سرمايه گذاري و سودآوري است و حتي گفته مي شود كه با جذب سرمايه گذاران در اين قاره از ابعاد و تبعات بحران اقتصادي جهاني نيز كاسته خواهد شد. آمار گوياي آنست كه هم اكنون اقتصاد كشورهاي آفريقايي در بهترين حالت ممكن قرار دارد. در طول بحران اقتصادي در حالي كه بسياري از كشورها، كاهش 0.6% را تجربه مي كردند، اقتصاد كشورهاي آفريقايي با 1،9% رشد روبرو شد.
قيمت مواد اوليه و خام در قاره سياه همچنان پايين است. متوسط توليد ناخالص داخلي به دليل فقر منابع طبيعي تنها 1700 ميليارد دلار است. اما در صورتي كه ثروت توليدي در اين قاره را با اقتصادهاي نوظهور مقايسه كنيم، اقتصاد آفريقا در وضعيت نرمالي قرار دارد. به عنوان مثال ده اقتصاد برتر قارۀ آفريقا (از جمله الجزاير، ناميبيا، آفريقاي جنوبي، بوتسوانا، گابن، گينۀ استوايي و ليبي و...) كشورهايي هستند كه به نسبت جمعيت خود در موقعيت بهتري در مقايسه با توليد ناخالص داخلي چيني ها قرار دارند.

مقايسه رشد توليد ناخالص داخلي آفريقا با كشورهاي جهان از سال 2000 تا 2012

خطوط عمومي خاكستري: رشد توليد ناخالص داخلي آفريقا
منحني آبي: رشد توليد ناخالص داخلي كشورهاي جهان

پتانسيل هاي قارۀ سياه
قاره آفريقا به رغم تصوير سياه فقر از پتانسيل هاي قابل توجهي برخوردار است كه مي تواند طي سالهاي آينده در كاهش تبعات بحران اقتصادي مفيد باشد. اول اينكه قارۀ آفريقا داراي جمعيت قابل توجه جوان است. در حالي كه قارۀ اروپا، ژاپن، ايالات متحده آمريكا و حتي چين با رشد منفي جمعيت روبروست. در حالي است كه رشد جمعيت در اين قاره در سير صعودي قرار دارد. جمعيت اين قاره در سال 2009 از مرز يك ميليارد عبور كرده و تا سال 2050 پيش بيني مي شود كه از هر پنج نفر جمعيت جهان، يك نفر از قارۀ آفريقا خواهد بود. منابع طبيعي و زيرزميني (سنگ هاي معدني و باارزش، نفت، گاز، ذغال سنگ) و همچنين زمين هاي مستعد كشاورزي از ديگر پتانسيل هاي قارۀ آفريقاست. گفتني است اين قاره 10 درصد از منابع نفت جهان را در اختيار دارد و تا سال 2012 قارۀ آفريقا با توليد 12 ميليون بشكه نفت در روز 12% از نفت مصرفي جهان را توليد خواهد كرد.
با پيوستن تعداد بيشتري از كشورها آفريقايي به جمع توليدكنندگان نفت، قارۀ آفريقا با دارا بودن120 ميليارد بشكه نفت آرام آرام به يكي از توليدكنندگان مهم جهاني تبديل شده است. طي يك دهۀ اخير توليد نفت در اين قاره 3،4% افزايش يافته است و اين يعني دو برابر ميزان جهاني.
آفريقا 14،6 ميليارد مترمكعب( 91،8 ميليارد بشكه) گاز طبيعي در اختيار دارد كه تقريباً 8،2% از كل ذخاير گاز جهاني است. در حال حاضر قارۀ آفريقا همۀ منابع خود را از طريق فروش مواد اوليه به دست مي آورد و اين در حالي است كه بخش كشاورزي بايد به سطحي از رشد برسد كه بتواند تأمين كننده نيازهاي اوليه مردم باشد.

ميزان ذخاير گاز و نفت آفريقا در مقايسه با ساير نقاط جهان كه آن را در رتبۀ سوم قرار داده است:

نمودار سرمه اي: ذخاير گاز طبيعي به ميزان درصد جهاني
نمودار خاكستري: ذخاير نفتي به ميزان درصد جهاني

سنگ ها و فلزاتي همچون پلاتين، كروم، الماس، بوكسيت، كبالت، طلا، فسفات و اورانيوم از ديگر ثروت هاي طبيعي آفريقاست. به طوري كه اين قاره را به لحاظ كثرت همين منابع غني در رتبه اول و يا دوم جهان قرار داده است.

ميزان سنگها و منابع فلز قارۀ آفريقا در مقايسه با درصد جهاني

از چپ به راست: پلاتين، الماس، كبالت، سيليكات هيدراته، فسفات، بوكسيت، زيركونيوم، فلوريت، منگنز، اورانيوم، طلا و مس

بخش كشاورزي در آفريقا نيز پتانسيل قابل توجه و ناشناخته اي دارد كه در صورت سرمايه گذاري به نتايج مهمي خواهد رسيد. آفريقا تنها 25% از اراضي قابل كشت خود را استفاده مي كند و با اين حال 10 درصد از توليدات كشاورزي جهان را به خود اختصاص داده است. نبود ابزارآلات كشاورزي از مهمترين دلايل ضعف صنعت كشاورزي در آفريقاست. در قارۀ سياه براي 868 هكتار زمين تنها يك تراكتور وجود دارد و اين در حالي است كه به طور متوسط در سطح جهاني براي هر هكتار 56 تراكتور وجود دارد.
شبكه هاي توليد برق در قارۀ سياه نيز از كمبودهاي فراواني رنج مي برد. بالا بودن هزينه هاي حمل و نقل، نبود شبكه هاي راه آهن، امكان جابجايي و سرمايه گذاري را سخت تر كرده و آفريقا در اين زمينه نيز آماده سرمايه گذاري شركت هاي خارجي است. تصوير سياهي كه قارۀ آفريقا طي سالهاي متمادي از فقر، جنگ داخلي و گرسنگي بر جاي نهاده، تمايلي براي سرمايه گذاري در ميان تاجران باقي نگذاشته است، اما نبايد فراموش كرد بسياري از اقتصادهاي نوظهور از جمله هند و چين نيز تا چند سال قبل نيز وضعيت مشابهي همچون آفريقا داشتند، اما امروز به قدرت هاي مهم اقتصادي تبديل شده اند.
آفريقا با معضلاتي همچون گرسنگي، قحطي، نابرابري، تغييرات ناگهاني آب و هوا، حكومت هاي فاسد، نبود حقوق بشر و سيستم اداري، اقتصادي و حقوقي سالم روبرو بود، اما اين قاره مهمترين پتانسيل ها براي سودآوري را داراست و تنها نيازمند توجه از سوي سرمايه گذاران بزرگ است و به نظر مي رسد كه در اين ميان تنها چيني ها به واقعيت اين امر پي برده اند. 31263

ترجمه و تاليف: زهرا خدايي

شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن