واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون انتظامي گيلان خبر داد
خبرگزاري فارس: معاون اجتماعي انتظامي گيلان از بسترسازي اجراي طرحهاي حوزههاي پيشگيري و آسيبهاي اجتماعي در مقياس محلههاي شهري در اين استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از رشت، مجيد مرآت عصر امروز در جشنواره شهروند برگزيده افراد و گروههاي اجتماعي به لحاظ ويژگيهاي روانشناختي با همديگر را متفاوت خواند و اظهار داشت: ميزان حساسيت افراد نسبت به موضوعها و مسائل اجتماعي يكسان نيست.
وي با بيان اينكه در هر جامعهاي همواره افرادي وجود دارند كه بيش از ديگران نسبت به مسائل پيرامون خود حساسيت نشان ميدهند، افزود: اين افراد را ميتوان به عنوان نيروهاي مثبت جامعه ارزيابي كرد.
به گفته مرآت، افراد مذكور نقش تعديل كنندهاي در جامعه ايفا ميكنند و عامل اصلي و تعيين كننده در سامانههاي طبيعي كنترل اجتماعي هستند.
دبير جشنواره شهروند برگزيده گيلان با تاكيد براينكه نقش افراد در فعاليتهاي اجتماعي نبايد در تسهيل و اجراي ماموريتهاي نهادهاي متولي حفظ امنيت عمومي ناديده گرفته شود، تصريح كرد: شناسايي و تقدير از افراد موثر در كنترل اجتماعي ميتواند فرهنگ ايثارگري را تقويت كرده و موجب افزايش حساسيت به منظور مشاركت جامعه در برطرف كردن معضلات اجتماعي شود.
وي، برطرف كردن معضلات اجتماعي را سبب فرهنگسازي و افزايش احساس تعلق، همدلي و يكرنگي بين نهادها و سازمانهاي اجتماعي، امنيتي و فرهنگي و همچنين آحاد مردم دانست.
مرآت با اشاره به اهداف جشنواره شهروند برگزيده گيلان، ابراز داشت: تقويت احساس مسئوليت و توسعه فرهنگ مشاركت عمومي به منظور افزايش خود كنترلي اجتماعي و شناسايي و تقدير از افرادي كه در راستاي كنترل اجتماعي از خودگذشتگي و ايثار كردند از اهداف اين جشنواره است.
معاون انتظامي گيلان ايجاد انگيزه و تقويت روحيه مسئوليتپذيري، همبستگي و همدلي با سازمانهاي متولي نظم و امنيت عمومي، برطرف كردن موانع مشاركت و تقويت حاشيه امنيت براي افرادي كه در مسير اعتلاي امنيت جامعه ايثار و از خودگذشتگي نشان ميدهند و بازتوليد و تقويت ارزشهاي اجتماعي ايثار، نوعدوستي، امداد به ديگران، از جان گذشتگي و فداكاري در مواقع بروز حوادث و نا بسامانيهاي اجتماعي را از جمله اهداف برگزاري جشنواره شهروند برگزيده اعلام كرد.
وي ايجاد سامانه مناسب براي شناسايي و تقدير از افرادي كه به صورت مستقيم و غيرمستقيم در راستاي وظايف و ماموريتهاي پليس كمك ميكنند و بسترسازي براي اجراي طرحهاي اساسيتر در حوزههاي پيشگيري و آسيبهاي اجتماعي در مقياس محلههاي شهري با مشاركت ساكنان داوطلب، معتمدان چهرههاي شاخص، ائمه جماعات و معتمدان كلانتريهاي محل را از ديگر اهداف جشنواره شهروند برگزيده گيلان بيان كرد.
مرآت به شاخصههاي شهروندان برگزيده گيلان اشاره كرد و گفت: افرادي كه هنگام تصادفات رانندگي با اقدام بهموقع از بروز حوادث بيشتر يا مرگ و مير افراد مجروح جلوگيري ميكنند و آن دسته از افرادي كه ضمن همكاري با كلانتري و پاسگاه محلي نقش موثري در كنترل نظم و امنيت محله، شناسايي مجرمان كشف جرايم و جلوگيري از حوادث يا كاهش جرم دارند، از شاخصههاي شهروندان برگزيده است.
دبير جشنواره شهروند برگزيده گيلان كساني كه ضمن همكاري با پليس در تعقيب و دستگيري مجرمان ايفاي نقش كردند، آن دسته از افراد و اعضايي كه در كاهش جرم و آسيبهاي اجتماعي تلاش كرده و موثر بودند، كاركنان سازمانها و ارگانهاي دولتي مانند اورژانس، جمعيت هلالاحمر، آتشنشاني و ... كه براي ايجاد و برقراري امنيت فعاليتي بيش از وظايف محوله انجام دادند را از جمله شاخصهاي شهروند برگزيده برشمرد.
وي ادامه داد: همكاراني كه براي نجات جان شهروندان سلامت خود را از دست داده و با رشادت و شجاعت موجب جلوگيري از آسيب به شهروندان شدند، همسر و فرزند آن دسته از كاركناني كه در اجراي ماموريتهاي ويژه نجات گروگان و حفاظت از انفاس و اموال عمومي و مبارزه با قاچاقچيان مواد مخدر به شهادت رسيدند از ديگر شاخصههاي شهروند برگزيده گيلان هستند.
مرآت با اشاره به شناسايي 50 شهروند برگزيده گيلان طبق شاخصهاي مذكور، اذعان داشت: كميته داوران 9 نفر را به عنوان شهروند برگزيده تعيين كردند و سه نفر از آنها در جشنواره شهروند برگزيده تهران در بهمن ماه سال جاري به عنوان شهروند برگزيده كشوري معرفي ميشوند.
انتهاي پيام/ص20
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]