واضح آرشیو وب فارسی:جهان نیوز: اتمامحجت وزير با دانشگاهها درباره انتخابات
وزير علوم گفت: اگر دانشگاهي در انتخابات در مسير گروه، جناح يا فرد خاصي حركت كند، مطابق با ضوابط و قوانين به صورت جدي با آن برخورد ميكنيم.
به گزارش فارس، كامران دانشجو وزير علوم، تحقيقات و فناوري در چهارمين سفر استاني هيئت دولت به ايلام در جمع رؤساي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي اين استان با مناسب توصيف كردن توسعه دانشگاه ايلام در سالهاي اخير و استقبال از همكاري اين دانشگاه با دانشگاههاي غيرانتفاعي منطقه، گفت: دانشگاه ايلام و ساير دانشگاههاي در حال توسعه بايد با ايجاد زير ساختهاي مناسب و توسعه تحصيلات تكميلي، ماندگاري و جذب بيشتر اعضاي هيئت علمي را فراهم كند.
دانشجو با اشاره به انتخابات آينده مجلس شوراي اسلامي و با تأكيد بر اينكه هيچ دانشگاهي اعم از دولتي، غيردولتي، آزاد، پيامنور، علمي كاربردي و ... حق ندارد از امكانات دانشگاه براي تبليغات يك فرد، گروه يا يك جناح استفاده كند، گفت: اگر دانشگاهي در مسير گروه، جناح يا فرد خاصي حركت كند، مطابق با ضوابط و قوانين به صورت جدي با آن برخورد ميكنيم چرا كه وظيفه دانشگاهها تربيت كادر براي نظام است نه براي جناحها و گروهها.
وزير علوم با بيان اينكه همه امور در آموزش عالي كشور ابزار است و هدف نيست، اظهار داشت: هدف آموزش عالي، تربيت نيروهاي متخصص و متعهد براي نظام است و بخش اعظم اين تربيت بر عهده اعضاي هيئت علمي دانشگاهها است.
وي با اشاره به اينكه تمام مجموعه آموزش عالي كشور فرزندان يك خانواده محسوب ميشوند، گفت: در آموزش عالي كشور سياست واحدي حاكم است و سياستهاي كلان را هم شوراي عالي انقلاب فرهنگي معين ميكند و در اين ميان ميزان بالا و پايين بودن شاخص هاي دانشگاهي است كه تفاوتها را مشخص ميكند.
دانشجو با اشاره به اينكه تغييرات و اصلاحات اعمال شده در هر دانشگاهي براي پويايي و به روز بودن آن اعمال ميشود، درباره چگونگي افزايش ظرفيت دانشگاهها گفت: افزايش ظرفيت در دانشگاههاي غيرانتفاعي و به طور كلي در همه دانشگاهها با ايجاد زيرساختهاي لازم كه در مقررات مربوطه پيشبيني شده است، امكان پذير ميباشد و اگر دانشگاهي با ايجاد راهكارهاي مناسب تصميم به افزايش ظرفيت خود گرفت، وزارت علوم از اين موضوع استقبال مي كند.
وزير علوم افزود: جذب اعضاي هيئت علمي براي دانشگاهها هيچ محدوديتي ندارد و هر دانشگاهي ميتواند به هر ميزان كه توان جذب داشته باشد، از طريق سايت هيئت جذب، تقاضا كند تا مجوز استخدام آن صادر شود.
وي در پاسخ به سؤالي درباره وضعيت دانشگاه فني و حرفهاي پس از ملحق شدن به وزارت علوم، گفت: اكنون دانشگاه فني حرفهاي جزو خانواده بزرگ آموزش عالي است و مشكلات آن از قبيل تامين هيئت علمي مناسب و ايجاد تناسب بين كادر آموزشي و اداري آن بايد همزمان با فعاليت اين دانشگاه و به تدريج مرتفع گردد.
وزير علوم برطرف كردن معضلات دانشگاهها با راهكارهاي مناسب را از وظايف وزارت علوم عنوان كرد و گفت: اگر بودجه آموزش عالي كشور به صورت متمركز در اختيار وزارت علوم قرار گيرد، اين وزارتخانه ميتواند به دانشگاههاي نو پا و در حال توسعه، بودجه مناسبتري جهت ايجاد زير ساختهاي لازم اختصاص دهد و دانشگاهها در همه مراكز استانها به ميزاني از رشد و توسعه برسند كه ديگر حسرت تحصيل و تدريس در دانشگاههاي ديگر را نخورند.
دانشجو با بيان اينكه با روش فعلي تقسيم بودجه دانشگاهها سهم عمدهاي از اين بودجه به دانشگاههاي برخوردار اختصاص مييابد، از نمايندگان مناطق محروم در مجلس شوراي اسلامي خواست در اين خصوص اهتمام بيشتري داشته باشند.
وي با بيان اينكه آموزشهاي مهارتي حلقه مفقوده آموزش عالي كشور بوده كه دانشگاه جامع علمي كاربردي بر حسب مأموريت خاص خود به سوي آموزش مهارتي پيش ميرود گفت: در خصوص دانشگاه جامع علمي كاربردي و همچنين ساير دانشگاهها فقط توسعه كمي انجام نشده بلكه توسعه كيفي هم مطرح بوده است.
براساس اين گزارش، در اين نشست طاهر عليمحمدي رئيس دانشگاه ايلام، گزارشي از عملكرد اين دانشگاه در بخشهاي مختلف و تقاضا درخصوص رفع كمبودها و توسعه هر چه بيشتر دانشگاه ايلام را با وزير علوم در ميان گذاشت و سپس رؤساي دانشگاههاي آزاد، پيامنور، جامع علمي كاربردي، علوم قرآني و فني و حرفهاي و دانشگاههاي غير انتفاعي استان ايلام مسائل و ديدگاههاي خود را مطرح كردند.
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جهان نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]