واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: كنفرانس اب و هوايي كپنهاگ اين هفته تشكيل مي شود
تهران واحد مركزي خبر اجتماعي 1387/12/19
صدها كارشناس بين المللي اب و هوا هفته جاري براي بررسي بحران گرم شدن زمين در كپنهاگ گرد هم مي ايند.
پايتخت دانمارك همچنين دسامبر اينده ميزبان كنفرانس سران بين المللي براي امضاي موافقت نامه جديد براي مبارزه با تغييرات اب و هوايي خواهد بود.
يك مسئول موافقت نامه اب و هوايي در سازمان ملل متحد گفت سال 2009 سال مهمي براي تغييرات اب و هوايي است . اين فرصت منحصر بفردي در اين راه درست است .
سه شنبه اينده كنفرانس كپنهاگ اغاز خواهد شد و سه روز ادامه خواهد داشت . در اين كنفرانس كارشناسان
اب و هوا ، مناطق برفي ، اقيانوس شناسان ، پزشكان و اقتصاد دانان شركت خواهند كرد .
حدود 1600 محقق از 80 كشور براي همكاري اعلام امادگي كرده اند .
هيلاري كلينتون وزير امور خارجه امريكا به اروپايي ها اعلام كرده است دولت جرج دبليو بوش رئيس جمهور سابق امريكا به مشكل تغييرات اب و هوايي بي توجه بوده است.
كلينتون روز جمعه در پاسخ به اين پرسش كه دولت باراك اوباما رئيس جمهور امريكا قصد دارد چه اقدامي در برخورد با مسئله تغييرات اب و هوايي صورت دهد ، خطاب به صدها تن از كارشناسان جوان در پارلمان اروپا گفت دولت اوباما همكاري جهاني براي حل و فصل اين مسئله را در اولويت قرار داده است.
وزير امور خارجه امريكا خاطر نشان كرد نماينده اي ويژه را براي مذاكرات در خصوص مسئله تغييرات اب و هوايي كه قرار است ماه دسامبر در دانمارك اغاز شود، منصوب كرده است.
بنا به يافته هاي يك تحقيق كه در نشريه انگليسي نيچر به چاپ رسيد قاره جنوبگان در پنجاه سال گذشته گرمتر شده است. محققان بر اساس تصاوير ماهواره اي و اطلاعات ارسالي از ايستگاه هاي زميني متوجه شدند دماي هوا در قاره جنوبگان در بين سال هاي هزار و نهصد و پنجاه و هفت و دو هزار و شش نيم درجه گرمتر شده است.
اريك اشتايگ از دانشگاه واشنگتن سياتل گفت در واقع قسمت شرقي قطب جنوب بين سال هاي هزار و نهصد و هفتاد و دو هزار سردتر شده است اما از همان زمان بخش غربي اين قاره گرمتر شده است. متوسط دماي هوا در اين قاره افزايش يافته است.
وي تصريح كرد قسمت غربي قاره جنوبگان در هر ده سال يك دهم درجه سانتيگراد گرمتر مي شود. تغير جريانات اتمسفري و آب شدن يخ ها در اقيانوس جنوبگان علت اصلي گرم شدن هوا در قطب جنوب است. دانشگاه واشنگتن در بيانيه اي اعلام كرد يكي از دلايل اصلي كه ما را وا مي داشت تا فكر كنيم قسمت اعظم قطب جنوب در حال سرد شدن است وجود سوراخ در لايه ازون در نيمكره جنوبي زمين است كه اين باعث كاهش دما در قسمت شرقي شده است.
محققان اعلام كردند اگر سوراخ لايه اوزون در اواسط قرن حاضر همانطور كه دانشمندان پيشبيني كرده است از بين رود، قطب جنوب نيز مانند ديگر نقاط جهان گرمتر خواهد شد.
يك هزار و پانصد اقيانوس شناس اعلام كرده اند در كنفرانس جهاني اقيانوس و نشست مثلث مرجاني كه در ماه مه در اندونزي برگزار مي شود، شركت خواهند كرد. اين دو گردهمايي از يازدهم تا پانزدهم ماه مه (22 تا 26 ارديبهشت) در مانادو ،مركز استان سولاوزي شمالي اندونزي برگزار مي شود.
محققان اروپايي و امريكايي با انتشار نتايج يك تحقيق اعلام كرد خطرات تغييرات اب و هوايي براي بشر و محيط زيست بيش تر از انچه كه تا كنون فكر مي كرديم است.
هانس مارتين فوسل از انستيتوي تحقيقاتي پوتسدام گفت امروزه ما بايد خطر تاثيرات منفي تغيرات اب و هوايي را بر روي بشر و طبيعت جدي بگيريم زيرا جدي تر از انچه است كه ما تا كنون فكر مي كرديم.
محققان مي گويند خطرات با افزايش دماي ميانگين بر روي كره زمين به نسبت سال هزار و نهصد افزايش خواهد يافت.
اكوسيستم هاي بسياري از جمله يخ هاي قطبي و تپه هاي مرجاني در مناطق حاره اي در برابر تغيرات اب و هوايي و افزايش تراكم دي اكسيد كربن در جو زمين و اقيانوس ها در خطر هستند.
خشكسالي، موج گرما و توفان هاي شديد در اثر افزايش گاز هاي گلخانه اي در جو بيشتر اتفاق مي افتند و خسارات بيشتري نسبت به يك دهه قبل بر جاي مي گذارند.
هانس مارتين فوسل گفت كاهش انتشار گازهاي گلخانه اي و كمك به مناطق در معرض خطر جهان براي مقابله با تبعات ان بسيار ضروري به نظر مي رسد.
گرم شدن زمين و تغيرات مكان هاي بارش بر روي زمين باعث خشك شدن جنگل هاي حاره اي مي شود و آن ها را در معرض خطر اتش سوزي قرار مي دهد.
به نظر محققان، از بين رفتن جنگل ها به ويژه به خاطر آتش سوزي در اين قرن مي تواند غلظت دي اكسيد كربن را در جو زمين افزايش مي دهد.
پژوهشگران نيز اعلام كرده اند يخ هاي قطب جنوب و شمال با سرعتي بيش از انچه پيش بيني شده بود در حال ذوب شدن هستند. اين مطالعه به مناسبت سال بين المللي قطب با مشاركت هزاران نفر از دانشمندان جهان در سال هاي دو هزار و هفت و دو هزار و هشت انجام گرفت. اين دانشمندان با اعلام نتايج اين مطالعه در ژنو درباره آب شدن سريع يخ هاي قطب شمال و جنوب كه منجر به بالا آمدن آب درياها و تسريع در گرم شدن زمين مي شود ، هشدار دادند.
نتايج اين تحقيق حاكي است قطب جنوب بسيار سريعتر از پيش بيني ها در حال گرم شدن است و يخ هاي قطب شمال در حال ذوب شدن است و سرعت آب شدن كوههاي يخ در گروئنلند Groenland نيز تشديد شده است. مناطق يخ زده مدت طولاني است كه شاخص مهمي براي سنجش تغييرات آب و هوايي هستند كه بر شرايط عمومي اقيانوس ها و شرايط جوي تاثير مي گذارد. نتايج اوليه مطالعات سازمان جهاني آب و هوا و شوراي بين المللي علوم نيز نشان دهنده اين واقعيت است كه آب هاي اقيانوسي اطراف قطب جنوب با سرعت بسيار بالاتري نسبت به ميزان متوسط آن در جهان در حال گرم شدن هستند.
سازمان بين المللي آب و هوا و شوراي بين المللي علوم تاكيد كردند پيام سال بين المللي قطب كاملا واضح است : آنچه در مناطق قطبي در حال رخ دادن است براي بقيه جهان پيامد دارد و به همه جهانيان مربوط مي شود.
بنابر نتايج مطالعه اي كه امريكايي ها و استراليايي ها انجام داده اند ميزان بالاي رطوبت مي تواند از طريق فرايندي كه "فرايند بازخورد بخار اب"water vapor feedback ناميده مي شود به تشديد گرماي كره زمين كمك كند.
105
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]