واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نشست خبري عسگرپور/تلويزيون در ماجراي سفر اسكاريها به ايران يك "گل به خودي" زد
مدير عامل خانه سينما با انتقاد از واكنش برخي رسانهها و افراد به سفر نمايندگان آكادمي اسكار به ايران، عملكرد تلويزيون را در اين ماجرا به يك "گل به خودي" تشبيه كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدي عسگرپور در بخشي از نشست امروز خود با اشاره به واكنشهاي متناقض برخي رسانهها درباره سفر اعضاي آكادمي اسكار به ايران گفت: يكي از روزنامههاي رسمي كه از هزينه بيتالمال استفاده ميكند در واكنشي تند از اين سفر انتقاد كرد. اين تفكر به توليد فيلمهاي مثل "300" منجر ميشود. براي من قابل پيشبيني بود كه اين سفر چه واكنشهايي در پي دارد و چه گروه و افرادي چه اظهار نظري درباره اين سفر ميكنند.
وي افزود: به نظر گروهي اصرار دارند با رفتارهايشان به اين ميهمانان نشان بدهند ما همانهايي هستيم كه در "بدون دخترم هرگز" و "300" ديدهايد. البته خوشبختانه گروهي تلاش ميكردند سابقه فرهنگي ما را نشان بدهند و در شان اين سوابق و تاريخ كهن حركت كنند. در هيچيك از نشستها و برنامهها سينماگران ايراني به اسكاريها تعظيم نكردند و برخلاف برخي اطلاعات نادرست هيچ سينماگري تحقير نشد. اعضاي اسكار با تصويري صادقانه از ايران، فرهنگ، تاريخ و مردمش روبرو شدند.
عسگرپور در كنار سيد گنيس رئيس آكادمي اسكار
مدير عامل خانه سينما ادامه داد: برخورد تلويزيون با اين سفر برايم قابل پيشبيني بود. اين برخورد متناقض، فقدان انسجام و يكدستي در سازمان بزرگ صدا و سيما را نشان ميدهد. معاونت سياسي سازمان با پخش برنامههايي به ريشه مشترك و پيوند عميق سينماي هاليوود، اسكار و صهيونيزم اشاره كرد و اصرار داشت مخاطب متوجه اين ارتباط بشود. اما دوستان سازمان در اين ماجرا يك گل به خودي زدند. فيلمهايي كه آنها دربارهشان حرف ميزدند بارها از شبكههاي مختلف روي آنتن رفته است.
عسگرپور در تشريح اين تشبيه خود گفت: فيلم "رقص با گرگها" كه در تحليلهاي دوستان نماد نگاه استعماري و نژادي هاليوود است، بارها از تلويزيون براي مخاطب گسترده پخش شده و "ميليونر زاغهنشين" كه قرار است نوروز روي آنتن برود در اين برنامهها نماد نگاه استعماري معرفي شد. اگر دوستان واقعا اعتقاد دارند نبايد هيچ رابطه فرهنگي بين سينماي ايران و هاليوود و آكادمي اسكار نباشد، هيچ فيلم خارجي نبايد از شبكههاي مختلف تلويزيون روي آنتن برود.
مدير عامل خانه سينما گفت: ميدانم مهندس ضرغامي سينما را به خوبي ميشناسد و از جايگاه سينماي ايران در جهان خبر دارد، اما اين حركت را ناشي از تعريف نشدن بعضي سياستگذاريها در صدا و سيما ميدانم. اگر دعوت از اعضاي آكادمي اسكار و برپايي چند سفر و كارگاه آموزشي خلاف منافع ملي است، پخش انواع و اقسام فيلمهاي هاليودي هم مصداق اين ماجرا است و فقط بايد از فيلمسازان سينماي مستقل آمريكا فيلم پخش كرد.
وي با اشاره به روشن بودن مواضع درباره اسكار گفت: ما كليت اسكار را قبول داريم اما هميشه نسبت به جزئيات آن نقدهايي داشتهايم و سينماگران ايراني در مناسبتهاي مختلف درباره اين انتقادها صحبت كردهاند. در اين نشستها و فضاي تعامل كه با اعضاي آكادمي اسكار داشتيم سعي كرديم در اين باره صحبت كنيم و به شكلي شفاف مواضعمان را به اطلاع آنها برسانيم.
رئيس هيئت مديره خانه سينما ادامه داد: بعضي نصيحتها و اظهار نظرهاي دلسوزانه در اين مدت نشان ميداد كه بعضي دوستان باور ندارند ما مردمي با سابقه فرهنگي و تاريخي كهن هستيم و به سادگي فريب نميخوريم و اصلا اين ديدار و سفر قرار نبود زمينه فريب ما را فراهم كند. هدف اصلي تعامل فرهنكي براي رشد سينماي ايران بود.
عسگرپور با اشاره به واكنش مشاور رئيس جمهوري در امور هنري درباره اين سفر گفت: اظهار نظر ايشان شبيه به اظهار نظر خانم هيلاري كلينتن وزير امور خارجه آمريكا بود كه او هم از سفر اعضاي آكادمي به ايران انتقاد كرد. البته وزارت خارجه آمريكا اعلام كرد صحبتهاي كلينتن نظر شخصي او است و موضع دولت آمريكا نيست. اين شباهت مواضع برايم جذاب بود.
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]